Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Zweden
Cultuur Zweden

Terug
Kies een pagina:

De cultuur van Zweden is net zo divers en boeiend als het prachtige landschap dat het land omringt. Als je op zoek bent naar een unieke culturele ervaring, dan biedt Zweden een schat aan tradities, kunst en levensstijlen om te verkennen.

Een van de meest opvallende aspecten van de cultuur in Zweden is de diepe verbondenheid met de natuur. Zweden, met zijn uitgestrekte bossen en duizenden meren, heeft de natuur altijd hoog in het vaandel gehad. Dit zie je terug in de Zweedse liefde voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, skiën en bessen plukken. Midzomernacht, een van de belangrijkste vieringen in Zweden, benadrukt deze connectie met de natuur, waarbij mensen samenkomen om de langste dag van het jaar te vieren met traditionele dansen en festiviteiten. Men danst bij dit feest rond de meiboom en bereidt traditionele gerechten.

Zweedse Kunst en Design

Andere belangrijke aspecten van de Zweedse cultuur zijn de kunst en design. Beiden hebben wereldwijd erkenning gekregen. Het land heeft invloedrijke ontwerpers voortgebracht en is de thuisbasis van het beroemde Zweedse meubelbedrijf IKEA. Daarnaast heeft Zweden een rijke literaire traditie met auteurs zoals Astrid Lindgren en Stieg Larsson die internationaal bekend zijn. Muziek speelt ook een belangrijke rol in de Zweedse cultuur, met populaire exportartiesten zoals ABBA, Roxette en Avicii.

Culinair Zweden

Daarnaast kent Zweden een koffiecultuur, want net als in Nederland en België is koffie een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. De Zweden noemen het "fika", een traditie waarbij mensen samenkomen om koffie te drinken, maar wel mét gebak of koekjes. Ook staat Zweden bekend om een smakelijke cultuur, met gehaktballetjes, zalm en knäckebröd.

Onderwijssysteem Zweden en sociale rechtvaardigheid

De cultuur in Zweden is doordrenkt van een gevoel van gelijkheid en sociale rechtvaardigheid. Het land staat bekend om zijn welvaartsstaat en sterke nadruk op gelijke kansen voor alle burgers. Het Zweedse onderwijssysteem is wereldwijd bewonderd vanwege zijn hoge kwaliteit en toegankelijkheid.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.