Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Zweden
Natuur Zweden

Terug
Kies een pagina:

Wanneer je aan de natuur van Zweden denkt, denk je aan prachtige natuurgebieden met veel bossen en water. Dit maakt dan ook dat Zweden de perfecte locatie is voor een mooie rondreis. De fascinerende natuur in Zweden zorgt voor allerlei mogelijkheden voor zowel een actieve- als een rustige natuurreis en is een uitermate geschikte locatie voor natuurliefhebbers.

De natuur in Zweden is ongeëvenaard. Met maar liefst 29 nationale parken en veel beschermde natuurgebieden, zijn er eindeloze mogelijkheden om te ontdekken. Een van de meest opvallende kenmerken van de Zweedse natuur is het aandeel bos, dat meer dan de helft van het land beslaat.

Flora en fauna Zweden

In de bossen van Zweden leven o.a. elanden, lynxen, beren, wolven en talloze vogelsoorten. In de natuur van Zweden kun je veel soorten vogels aantreffen, vooral trekvogels die hier een rustpauze inlassen. Van Värmland en Dalarna tot in het Hoge Noorden trekken bruine beren door de bossen. De beren zijn erg schuw en zullen zich niet snel laten zien. De meeste kans om een bruine beer te zien heb je tussen half augustus en begin september, als ze zich op de berghellingen tegoed doen aan de bessen, bijvoorbeeld in het Sanfjället Nationaal Park in Härjedalen.

Bezienswaardigheden

In het noorden van Zweden strekken de uitgestrekte bergen en nationale parken zich uit, zoals het Abisko National Park en Sarek National Park met gletsjers en met sneeuw bedekte bergtoppen. Ook bekend is de Scherenkust aan de west- en zuidoostkust van Zweden, deze is uniek in Europa met duizenden eilandjes en rotskusten. Hier maak je de mooiste boottochten.

Meren in Zweden

Natuurlijk kan een duik in het heldere water van een van de vele meren niet ontbreken. Zweden telt meer dan 90.000 meren, zowel grote meren als bijv. Vänern en Vättern of kleinere: ideaal voor een kanotocht of om te vissen.

De Zweden zijn trots op hun natuur en deze wordt dan ook zorgvuldig beschermd. Milieubewustzijn en duurzaamheid is daarom belangrijk voor Zweden. Dit maakt dat je juist in Zweden verantwoord nationale parken en natuurreservaten kunt bezoeken. Dus, als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring in de natuur, aarzel dan niet om Zweden te verkennen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.