Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Zweden
Hoofdstad Zweden

Terug
Kies een pagina:

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en ligt aan de oostkust van het land. Het is niet alleen de politieke en economische hoofdstad van het land, maar het is ook een plek waar traditie en innovatie naadloos samenkomen. Met een overvloed aan musea, historische bezienswaardigheden en een bruisende kunstscene, is Stockholm een bestemming die iedereen zou moeten ervaren.

Venetië van het Noorden

De stad staat bekend als een van de meest gastvrije steden ter wereld. De eigentijdse aantrekkingskracht van Stockholm vormt een mooi evenwicht met de eeuwenoude geschiedenis en de nabijheid van de natuur. Stockholm ligt idyllisch verspreid over 14 eilanden in een archipel van de Baltische Zee. Waar je ook kijkt, je blik vindt altijd wel een stukje water. De stad telt ongeveer 975.000 inwoners en vanwege de nabijheid van het vele water heeft het de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’.

Bezienswaardigheden Stockholm

De stad is gemakkelijk te voet of met het openbaar vervoer te verkennen en de verschillende wijken hebben hun eigen unieke sfeer. Eén van de bekendste en gezelligste wijken in de hoofdstad van Zweden is Gamla Stan. Dit historische gedeelte bestaat uit een wirwar van straatjes vol musea, historische attracties, barretjes en winkels. Daarnaast is een van de meest iconische bezienswaardigheden in de hoofdstad van Zweden het Koninklijk Paleis, waar je getuige kunt zijn van de dagelijkse wisseling van de wacht. Dit majestueuze paleis is de officiële residentie van de Zweedse koning en een belangrijk symbool van de Zweedse monarchie.

Archipel van Stockholm

In deze bijzondere stad is er van alles te doen en ben je nooit ver van de natuur. De archipel van Stockholm - de grootste van Zweden - is een trekpleister voor zowel bezoekers, als de lokale bevolking. Zo kun je een veerboot naar een van de eilanden nemen, zoals het idyllische archipelstadje Vaxholm en daar genieten van de prachtige omgeving.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.