Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Zweden
Infrastructuur Zweden

Terug
Kies een pagina:

De infrastructuur van Zweden is een bewonderenswaardig voorbeeld van doelmatigheid en moderniteit. Dit Scandinavische land heeft in de loop der jaren aanzienlijke investeringen gedaan in de ontwikkeling van zijn transportnetwerken, communicatiesystemen en openbare voorzieningen. Dit betekent dan ook dat als er één land is waar je met gemak kunt reizen, het Zweden is.

Wegen in Zweden

Zweden heeft een zeer uitgebreid en goed onderhouden wegennetwerk. Dit geldt voor zowel de grote doorgaande wegen als de provinciale wegen. Doordat het zuidelijke deel van Zweden niet bergachtig is, maakt dit de afstanden makkelijk bereikbaar.

Tolwegen in Zweden

Zweden kent een aantal tolwegen, met name rond de grote steden (alhoewel veel minder dan in andere landen binnen Europa) en daarvoor bestaat een automatische tolheffing. Daarnaast zijn er een aantal tolbruggen en tunnels waarvan de meest bekende wel de Øresund-brug tussen Denemarken en Zweden is.

Treinen in Zweden

Maar niet voor niets gebruiken ook veel reizigers in Zweden de trein. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar zeker het overwegen waard door de goede verbindingen naar alle regio’s in Zweden. In Zweden is dit een betrouwbare en snelle manier om het hele land te doorkruisen. De Zweedse Spoorwegen (SJ) beheren het grootste deel van het treinverkeer en bieden uitstekende verbindingen tussen steden zoals Stockholm, Göteborg en Malmö. De hogesnelheidstrein, de "Snabbtåg," biedt een comfortabele manier om snel door het land te reizen.

Luchthavens Zweden

De internationale luchthavens in Zweden zijn: Stockholm (Arlanda), Göteborg en Malmö. Van hieruit kun je een autorondreis starten naar diverse gebieden.

In termen van duurzaamheid heeft Zweden geïnvesteerd in groene en milieuvriendelijke initiatieven binnen de infrastructuur. Het land heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden en ondersteunt het gebruik van elektrische voertuigen, wat bijdraagt aan een schonere omgeving.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.