Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Zweden
Geografie Zweden

Terug
Kies een pagina:

Een van de meest geografische kenmerken van Zweden is de uitgestrektheid van haar bosgebieden. Bijna de helft van het land is bedekt met bos, voornamelijk bestaande uit dennen en sparren. Deze uitgestrekte bossen bieden niet alleen een overvloed aan houtbronnen. Daarnaast kent de Zweedse geografie vele wateren.

Ligging Zweden

De geografische ligging van Zweden is uniek. Het land ligt namelijk ten zuiden van de Oostzee, tussen Noorwegen en Finland in. De lengte van Zweden van het zuidelijkste puntje tot noordelijkste punt is ongeveer 1572 kilometer, wat het daarmee één van de langste landen van Europa maakt.

Poolcirkel

Het noordelijkste deel van Zweden (zo’n 300km) ligt boven de poolcirkel. Hier schijnt de zon ’s zomers bijna 24 uur per dag, terwijl hij in de winter nauwelijks boven de horizon uit komt. In het gebied rondom de poolcirkel zijn er vier nationale parken met een grote biodiversiteit. Het omvat het hoogste berggebied van Zweden (Laponia) en heeft een grote culturele en ecologische waarde. Het gebied staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Andere UNESCO locaties zijn bijvoorbeeld Birka en Hovgården op het eiland Björkö in het Mälarmeer, waar je overblijfselen vindt van twee Vikingnederzettingen.

De vier seizoenen in Zweden

Door de noordelijke ligging van Zweden is het gedurende de zomers lang licht waardoor de dagen lang zijn, fantastisch voor een reis of vakantie. In de zomer is de bekende en betoverende middernachtzon erg populair onder de vakantiegangers, waar dit in de winter het magische noorderlicht is.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.