Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 17 Dagen

Veelzijdig Namibië

Terug Bekijk samenvatting

Deze zeer complete reis brengt de vele mooie gezichten van Namibië samen. Het zuiden wordt gekenmerkt door weidse, ruige landschappen met een schaarse begroeiing, terwijl het noorden veel groener aandoet. Ertussen ligt een interessant overgangsgebied met gekleurde bergen en woestijnen. Bezoek de hoogste zandduinen en de één na langste canyon ter wereld en ontmoet de wilde dieren van Etosha en het Waterberg Plateau. Je overnacht op mooie plekken omringd door bijzondere natuur.

Dag 1 (ca. 45 km)

Accommodatie: Terra Africa Guesthouse - standard room (LO)

Van Windhoek luchthaven naar Windhoek centrum

Je reis begint in de vriendelijke hoofdstad. Het guesthouse waar je overnacht ligt net buiten het centrum, maar biedt daardoor een prachtig uitzicht op de zuidelijke valleien van de stad en is in combinatie met de rijke collectie Namibische en Afrikaanse kunst een heerlijke plek om je reis mee te beginnen. Met de auto ben je zo in het veelzijdige centrum met parken, musea, restaurants, de veel gefotografeerde Christuskerk en een van de oudste gebouwen van Windhoek: het fort 'Alte Feste'.

Dag 2 (ca. 352 km)

Accommodatie: Auob Lodge - standard room (HP)

Van Windhoek naar de Gochas in de Kalahari

Na het ontbijt bezoekt onze lokale vertegenwoordiging jullie eerst in de accommodatie en spreken jullie gezamenlijk de hele reis door aan de hand van een kaart. Daarna reis je naar de Kalahari-woestijn. Het landschap wordt gekenmerkt door uitgestrekte vlaktes, langgerekte rode zandduinen, camelthorn-bomen en, dankzij de vele neerslag, helmgrassen en struiken. Op veel plaatsen komen pannen voor die in de regentijd gevuld worden met water en waarop veel wild af komt. Ook is dit het leefgebied van de Bosjesmannen (San), die zich door de eeuwen heen hebben aangepast aan dit extreme landschap en klimaat.

Een leuke trip om de Kalahari langer te verkennen en in te voegen in het dagprogramma is:
Trans Kalahari Walk

Dag 3 (ca. 401 km)

Accommodatie: Canyon Village - standard room (LO)

Kalahari naar Fish River Canyon

Langs verdwaalde kokerbomen en grillige rotsformaties rij je naar de Fish River Canyon. Dit is de op één na langste canyon ter wereld en het leefgebied van de zeldzame bergzebra en de schuwe klipspringer. Diepe kloven en ruige, kale bergen domineren het landschap. Het adembenemende ravijn is maar liefst 160 km lang, gemiddeld 550 meter diep en op sommige plaatsen zelfs 27 km breed. Het is een uitdagend gebied voor wandelaars. ’s Avonds geniet je van de heldere Afrikaanse sterrenhemel en de rustgevende stilte. 

De enige manier om af te dalen tot in de Fish River Canyon is dit leuke pakket:
Fish River Canyon Hike

Dag 4

Accommodatie: Canyon Village - standard room (LO)

Fish River Canyon

Deze zuidelijke hoek van Namibië is grotendeels onontwikkeld en het spectaculaire landschap laat je kennismaken met een ongekende wildernis en stilte. Er zijn maar weinig plekken ter wereld waar de lagen van de aarde zich zo spectaculair openbaren als hier in de Fish River Canyon. Op de gigantische rand van de kloof zijn meerdere plekken om foto's te maken en dit natuurfenomeen te bezoeken. Met een gekwalificeerde gids kunt je eventueel ook afdalen in deze canyon en er zelfs overnachten.

Dag 5 (ca. 281 km)

Accommodatie: Klein Aus Vista - Desert Horse Inn (LO)

Van Fish River Canyon naar Aus

Je volgende bestemming is Aus, een klein gehucht in de Ausbergen, aan de rand van de Namib Desert. In de regentijd (de Afrikaanse zomer) verandert deze droge omgeving in één grote bloemenzee. 

Dag 6

Accommodatie: Klein Aus Vista - Desert Horse Inn (LO)

Aus, Kolmanskop en woestijnpaarden

Met een beetje geluk zie je vandaag wilde paarden, die zich hebben aangepast aan de droogte. Een goede plek is de uitkijkpost bij de Garub Pan, ongeveer twintig kilometer ten westen van Aus. Het is niet met zekerheid te zeggen waar deze dieren oorspronkelijk vandaan komen, maar aangenomen wordt dat ze uit de koloniale tijd stammen. Een bezoek aan het spookstadje Kolmanskop, waar begin vorige eeuw diamanten werden gevonden, mag je niet overslaan. Toen de diamantmijn werd gesloten, verlieten de inwoners massaal dit gebied en lieten ze een complete stad inclusief scholen, een ziekenhuis en casino’s achter. Dit alles is in de loop der tijd overspoeld door een zee van zand.

Dag 7 (ca. 320 km)

Accommodatie: Desert/Quiver Camp - standard chalet (LO)

Aus naar Sesriem/Sossusvlei

Vandaag rij je parallel aan het Namib Naukluft Park naar Sesriem, de toegangspoort tot de hoogste zandduinen ter wereld rondom de beroemde Sossusvlei. Onder eeuwenoude camelthorn-bomen ligt het kamp waar je overnacht. De huisjes hebben een eigen veranda met een braai om 's avonds rustig te kunnen barbecueën. Deze plek biedt 360 graden uitzicht over het omliggende woestijnlandschap, waar vanaf de lodge ook een mooi wandelpad doorheen loopt. Het is een aanrader om in de middag de Sesriem Canyon te bezoeken.

Leuke meerdaagse trips in deze omgeving om het dagprogramma uit te breiden zijn:
Desert Walking Trail
Namib woestijn bij nacht

Dag 8 (ca. 44 km)

Accommodatie: Agama River Camp - chalet (HP)

Naar Agama River Camp

Vandaag sta je vroeg op, zodat je bij zonsopgang kunt genieten van het steeds veranderende kleurenspel rondom de zandduinen bij de Sossusvlei. De zoutvlakte van Deathvlei is ook een bezienswaardigheid op zich. Je kunt het ook vanuit de lucht bewonderen. Na dit spektakel is het een korte rit naar het Agama River Camp, waar je een nacht doorbrengt in de chalets op de oever van de Dieprivier. Maar je kunt de heldere nacht in Namibië ook vanuit je bed op het dak van je huisje bewonderen.

Dag 9 (ca. 295 km)

Accommodatie: Brigadoon Guest House - standard room (LO)

Van River Camp naar Swakopmund

Via spectaculaire passen en ruige canyons gaat de reis verder naar de kustplaats Swakopmund. Er zijn verschillende routes, bijvoorbeeld via de ‘Moon Valley’ of Walvisbaai. Beide opties gaan door Solitaire, een gehucht waar je het heerlijke appelgebak niet mag missen.

Dag 10

Accommodatie: Brigadoon Guest House - standard room (LO)

Swakopmund

Swakopmund is een Duits aandoend stadje dat wordt ingesloten door de woestijn aan de ene kant en de woeste Atlantische Oceaan aan de andere kant. Hier kun je een lekkere schnitzel of sachertorte eten in een echt ‘Brauhaus’. Liefhebbers van verse vis dineren ’s avonds heerlijk met uitzicht op zee bij bijvoorbeeld restaurant ‘The Tug’. Daarnaast ben je in dit stadje aan het goede adres voor allerlei activiteiten. Een interessante aanrader is de Living Desert Adventures-excursie, waarbij je diep de woestijn in gaat en geniet van oneindige vergezichten, maar ook versteld zult staan over wat de woestijn behalve zand nog meer te bieden heeft.

Dag 11 (ca. 340 km)

Accommodatie: Twyfelfontein Lodge - standard room (HP)

Van Swakopmund door Damaraland naar Twyfelfontein

Vanuit Swakopmund kun je een bezoek brengen aan Cape Cross, waar zich een indrukwekkende kolonie pelsrobben bevindt. De geur en de geluiden zullen je nog dagen bijblijven. Je rijdt verder door Damaraland, waar het lijkt alsof rotsblokken op willekeurige wijze uit de hemel over de aarde zijn gestrooid. Je overnacht bij Twyfelfontein, dat bekendstaat om de rotstekeningen van de Bosjesmannen, de woestijnolifanten en het ruige landschap.

Verleng je dagprogramma met een gave trip naar het onbekendere binnenland rondom de Erongo Mountains:
Absolute Erongo

Dag 12 (ca. 305 km)

Accommodatie: Okaukuejo Rest Camp - double room (LO)

Naar Etosha National Park

Vandaag verlaat je de rotswoestijn van Damaraland en ga je op weg naar het bekende safarihoogtepunt van Namibië: Etosha National Park. Via de zuidelijke toegangspoort rij je naar het bekende restcamp in het zuiden; Okaukuejo. Dit is het kamp met de beroemdste waterpoel van alle kampen in het park. Tegen de avond komen hier de meeste dieren drinken en kun je in alle rust het kleine en grote wild observeren. Vanaf de bankjes die achter de stenen omheining zijn geplaatst maak je prachtige foto’s.

Dag 13

Accommodatie: Okaukuejo Rest Camp - double room (LO)

Etosha National Park

Vandaag is een vrije dag om op eigen gelegenheid het park te bezoeken en te ervaren. Etosha bestaat voor een groot deel uit een grote, massieve minerale zoutpan, die maar een paar keer per jaar onder water staat. Je komt er olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen en met een beetje geluk zelfs luipaarden of cheeta’s tegen.

Dag 14 (ca. 250 km)

Accommodatie: Namutoni Rest Camp - Bush Chalet (LO)

Rit door Etosha naar oostelijk deel van park

Ook vandaag rij je met je eigen auto over de goed bewegwijzerde wegen door het park, op zoek naar het vele wild in dit landschap van reusachtige zoutpannen, struik- en boomsavannen. De open vlaktes maken het makkelijk om in één oogopslag al veel dieren te spotten. Met ongeveer 114 soorten zoogdieren, 110 soorten reptielen, maar liefst 340 vogelsoorten en zelfs één vissoort is Etosha een van de meest fascinerende wildreservaten van Afrika. Let erop dat je voor zonsondergang op je volgende bestemming bent.

Dag 15 (ca. 314 km)

Accommodatie: Waterberg Guestfarm - Bungalow (LO)

Naar Waterberg Plateau

Je rijdt naar het Waterberg Plateau, een indrukwekkende rotsformatie die 150 meter boven het landschap uitsteekt. De verschillende boomsoorten, struiken en de grote verscheidenheid aan wilde dieren maken dit tot een mooie plek in deze typische Afrikaanse savanne. De omgeving leent zich ook goed voor mooie wandelingen.

Verleng je dagprogramma met een bijzondere trip om een kijkje te nemen in het leven van de bosjesmannen:
Fiume Bush Camp Bushman Experience

Dag 16 (ca. 225 km)

Accommodatie: Onduruquea Lodge - deluxe room (HP)

Naar Erongo Mountains

Vandaag overnacht je vlakbij Omaruru. De indrukwekkende rotsformaties van Spitzkoppe liggen op ongeveer anderhalf uur rijden en de Erongo Mountains 'om de hoek'. Dit is een heerlijke laatste stop van je reis door Namibië. De kleinschalige lodge ligt in een groot natuurterrein, waar tijdens een safari ook kans hebt om wild te zien zoals cheetah, luipaard, zebra, giraffe, kudu, springbok, gemsbok, elanden en gnoes. Relaxen kan met een massage of yoga sessie, maar ook met een cocktail bij het zwembad.

Dag 17 (ca. 270 km)

Naar Windhoek luchthaven

Vandaag rij je via Okahandja naar de luchthaven. Okahandja is regionaal bestuurscentrum, maar heeft ook een paar opmerkelijke historische bezienswaardigheden, zoals de Friedenskirche met het graf van de Herero-leider Willem Maherero. Je vindt er ook een grote houtsnijwerkmarkt, wat misschien nog een leuke stop is voor je terugvliegt naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe