Askja

Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Absolute Erongo

Duur 3 Dagen

Soort Meerdaagse excursies

Prijs (vanaf) € 315

Bijzondere natuur in nog onontdekt gebied

Dit driedaagse avontuur neemt je mee naar de rotsformaties van de Erongo Mountains en omvat een overnachting in een comfortabele lodge en een romantische nacht in de Afrikaanse bush in Etemba Wilderness Camp (exclusief voor gasten van de Hohenstein Lodge). Na vele jaren verborgen te zijn geweest, is het mythische Etemba met zijn oude rotstekeningen nu toegankelijk voor avontuurlijke reizigers.

Deze bijzondere combinatie laat je kennismaken met de ongerepte natuur van de Erongo Mountains en met historisch erfgoed dat lange tijd verborgen is gebleven. Het landschap van het Erongo-massief is een overblijfsel van een gigantische vulkaan, die hier miljoenen jaren geleden uitbarstte. Die uitbarsting liet torenhoge bergen achter met een hoogte tot wel duizend meter. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Hohenstein Lodge: Om uiterlijk 14:00 uur word je verwelkomd op het panoramaterras van de Hohenstein Lodge, aan de voet van de hoogste berg in het Erongo-massief. Onder begeleiding van een ervaren gids ga je op middagexcursie naar het "Boulder Forest", dat wordt gekenmerkt door spectaculaire rotsformaties en een rijke vegetatie. Op de steile berghellingen worden halfedelstenen als aquamarijn gevonden. Je krijgt een kijkje in het werk en leven van de mijnwerkers, die hier hopen op een grote vondst. Op de terugweg word je getrakteerd op een spectaculair uitzicht op de ondergaande zon achter de majestueuze Spitzkoppe-berg. Een rit van twintig minuten brengt je terug naar de lodge, waar een 3-gangendiner op je wacht.
Dag 2 - Etemba Wilderness Camp: Na een heerlijk ontbijt reis je op eigen gelegenheid naar Etemba. De route voert langs de Erongo Mountain over een van de mooiste trajecten van het land. Tussen de toppen van de Erongo Mountain Range en de rivierbedding van de Omaruru is een spectaculair landschap ontstaan. Op een historische ontmoetingsplaats van de Bosjesmannen ligt nu het nieuwe Etemba Wilderness Camp. Na een korte koffiestop begin je aan een wandeling naar de beroemde bushmen-rotstekeningen, die meer dan 50 jaar geleden zijn uitgeroepen tot een nationaal monument. Vanavond geniet je van een traditionele braai in de spectaculaire omgeving van het kamp, midden tussen de gigantische rotsblokken.
Dag 3 - Einde van dit bijzondere pakket: Na het ontbijt verlaat je Etemba en reis je naar je volgende bestemming.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

N.B.  U rijdt zelf de route tussen de Hohenstein Lodge en Etemba Wildernis Camp.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• begeleide wandeling
• overnachting, diner en ontbijt in Hohenstein Lodge
• eventuele transfers tussen parkeerplaats bij Anibib en Etemba Wilderness Camp
• lunchpakket
• begeleide wandeling, overnachting, diner en ontbijt in Etemba Wilderness Camp

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe