Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Fish River Canyon Hike

  • • Overnachten in de fish river canyon
  • • Alle maaltijden, drankjes, transport en activiteiten inbegrepen
  • • Begeleiding van professionele gidsen
Duur 3 Dagen

Soort Meerdaagse excursies

Prijs (vanaf) € 575

Wandelen én slapen in de Canyon

De ruige natuur van Namibië vormt een veelzijdig wandelparadijs. De mysterieuze Fish River Canyon is hier een mooi voorbeeld van. Tijdens deze hike daal je af in de één na langste canyon op aarde en ontdek je de kloof tijdens een dagwandeling van ongeveer veertien kilometer. Je overnacht één nacht in de Fish River Lodge (op de rand van de canyon) en één nacht op de bodem van de canyon. Je wandelt onder begeleiding van een ervaren gids. Een ander team zet de tenten voor de nacht op en verzorgt het avondeten.

Met een lengte van zo'n 160 kilometer, een breedte tot wel 27 kilometer en op sommige plaatsen een diepte van 500 meter is deze kloof een interessant wandelgebied - maar alleen onder begeleiding van een ervaren gids. Door de ligging en omstandigheden van de kloof (die totaal anders zijn dan in de Grand Canyon) zijn er namelijk plekken die vermeden moeten worden. Een team van ervaren locals neemt je mee naar een toegankelijk deel van de kloof en vertelt alles over dit interessante natuurfenomeen. Je overnacht eerst in de Fish River Lodge (de enige lodge op de rand van de canyon), waar je een weids uitzicht hebt op de kronkelende kloof. De volgende dag daal je af voor een dagwandeling en een bijzonder verblijf in de natuur. Een unieke ervaring in een indrukwekkende omgeving!

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Op de rand van Fish River Canyon: Op de rand van de op één na langste canyon ter wereld ligt de prachtige Fish River Lodge, de enige plek waar je vanuit je luie stoel of het zwembad zo'n uitzicht hebt op de canyon. Vanavond slaap je in de lodge om morgen vroeg af te kunnen dalen in de canyon.
Dag 2 - Wandeling in de canyon: Vanmorgen vertrek je met een gids voor een plezierige, veertien kilometer lange wandeltocht inclusief afdaling in de canyon. Dieper in de kloof kom je bij een oase met een natuurlijke rotspoel voor een zwemstop. Inmiddels is een backup-team bezig met het opzetten van de tenten voor je tweede nacht. Ze zijn voorzien van stretchers met matrassen en dekbedden, een traditionele 'emmerdouche' en een chemisch toilet. Je dineert 's avonds bij het licht van het kampvuur. Het vertrek vanaf de lodge is om 08.00 uur en afhankelijk van je conditie en het wandeltempo is de geschatte aankomsttijd bij het kamp om 15.00 uur.
Dag 3 - Terug naar de lodge: Je wordt wakker op je bijzondere locatie en geniet van het heerlijke ontbijt dat voor je wordt klaargemaakt. Vandaag zijn er twee manieren om voor de lunch weer terug te zijn in de lodge. Je kunt terug wandelen, waarbij je om 07:30 uur vertrekt, of om 09:00 uur meerijden met de auto van het backup-team. Met beide opties ben je rond 12:00 uur terug bij de lodge.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

N.B.
• U dient wel zelf een dagrugzak te dragen voor uw persoonlijke spullen.
• Alleen van april t/m september te boeken in verband met de hitte in de kloof

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• 1 overnachting in Fish River Lodge inclusief diner, ontbijt en activiteiten
• wandeling door Fish River Canyon onder begeleiding van ervaren gids
• overnachting in een tent inclusief diner, ontbijt, snacks en drankjes tijdens de wandeling
• bagage vervoer naar in de canyon

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe