Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

07 Mei 2020 - Australië, Namibië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika

Onze favorieten: 5x de mooiste plekken

Terug
Portret Kim Haarbrink
Kim Haarbrink

Weet veel over: IJsland, Fins en Zweeds Lapland, Noorwegen, Groenland, Faeröer eilanden

Onze reizen zijn bedoeld om herinneringen te maken. En dus denken we met veel plezier terug aan alle plekken waar we ooit naartoe zijn gereisd. Bijvoorbeeld een oranjerode zonsopkomst, een prachtig strand en andere verborgen pareltjes. Dus vroegen we aan onze collega's:
Wat is de mooiste plek waar je ooit bent geweest? 

Suzanne - Dune 45, Namibië

Toegegeven, ook in Nederland heb je prachtige zonsopkomsten. Maar op reis, op bijzondere plekken, zet je hiervoor zelfs je wekker om dit mee te kunnen maken. En als deze dan in het holst van de nacht afgaat, denk je “bekijk het maar ik draai me nog eens om”. En als je dan toch je bed uit bent gestapt en met knorrende maag door de koude duisternis loopt denk je “waarom vond ik dit ook alweer zo’n goed idee?”.

Maar spijt hiervan heb je zelden. Mijn zonsopkomst vanaf Dune 45 in Namibië behaalde zelfs de eerste plaats van alle indrukwekkende zonsopkomsten ooit en kwam in mijn top 5 van mijn meest favoriete reiservaringen.

Het was een hele klim, die Dune 45, maar eenmaal boven… wat was dat fantastisch zeg! Zodra het eerste licht begon te dagen kwam er een prachtig schouwspel met oneindig veel kleurschakeringen; blauw, roze, oker en violet. Het leek wel buitenaards.
De fantastische rode zandduinen van de Namibwoestijn, de Sossusvlei en de unieke Deathvlei zijn alleen al de moeite waard om voor naar Namibië af te reizen en ja… ook zeker om je wekker heel vroeg voor te zetten.

Jesse - Zuid-Afrika

‘k Zou er best weer eens naar terug willen: Zuid-Afrika. Ik reed er een jaar of vijf geleden van Johannesburg naar Kaapstad en genoot van het steeds maar meer wisselende landschap. Want dat is wat mij betreft de kracht van dit prachtige land: z’n veelzijdigheid. Je hebt er stranden zo wit dat ze pijn doen aan je ogen, maar ook de meest wilde natuur die je je maar kunt bedenken.

Om nog maar te zwijgen van het lekkere eten. Ik at bij The Hussar Grill in Kaapstad de lekkerste biefstuk ooit. Maar ook een simpele bobotie vond ik heerlijk. En dan hou ik niet eens van sperziebonen. Kun je nagaan.

Waar je me dan weer níet voor wakker hoeft te maken is ‘biltong’. Dit gedroogde vlees staat bekend als ‘heerlijke, typisch Zuid-Afrikaanse versnapering’, vergelijkbaar met het Amerikaanse beef jerkey. Zelf had ik meer het idee dat ik op een kapotgekookt stuk binnenband zat te kauwen. Dus óf de biltong-marketeers verdienen een enorme pluim óf ik mankeer wat aan mijn smaakpapillen. We houden het maar op dat laatste.

Zelf ervaren hoe mooi Zuid-Afrika kan zijn? Onze reisexperts vertellen je er alles over.

Kim - Coral Bay, Australië

Hoe kan ik uit al mijn mooie reizen nou mijn favoriete plek kiezen? Dat is eigenlijk onmogelijk! Aangezien ik echt een strandmens ben en van warm weer houd, denk ik even aan alle mooie stranden die ik de afgelopen jaren gezien heb.

Alhoewel ik in Indonesië, Thailand, de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten ook hele mooie stranden heb gezien, blijven de stranden in Australië toch mijn favoriet. In 2016/2017 heb ik in mijn eentje een aantal maanden door Australië gereisd.

Ik kan me nog heel goed herinneren toen ik in West-Australië het strand van Coral Bay op liep. Het gevoel wat ik toen kreeg. Het was gewoon nog mooier dan in de brochures. Bij van die foto’s waarbij je altijd denkt, zo mooi is het in het echt vast niet. Nou wel dus, kijk zelf maar. Het heldere water, het bijna witte zand en de strakblauwe lucht: gewoon perfect. Ik heb zelfs mijn moeder vanaf de andere kant van de wereld gebeld om te vertellen hoe geweldig ik het vond. 

Francien - Te Waikoropupū Springs, Nieuw-Zeeland

Met de auto rondrijden zonder een doel, ik vind het heerlijk. Zo deed ik dat ook vaak genoeg toen ik in Nieuw-Zeeland was. Ik lette altijd op de bruine bordjes van het Department of Conservation. Die geven aan of er een bezienswaardigheid in de buurt is.

Op een dag rijd ik dus rond en kom het bordje tegen met: Te Waikoropupū Springs. Tja, geen idee wat dat betekent maar ik ga er gewoon heen. Bij de kleine parkeerplaats zijn maar twee andere auto’s geparkeerd. Lekker rustig dus.

Het informatiebord aan het begin van het pad geeft aan dat deze plek een taonga (schat) is voor de lokale bevolking de Māori. Ik loop verder over het pad en zie wat kleine beekjes onder en naast het pad stromen. Het water spreidt zich steeds verder uit tot ik op een gegeven moment uitzicht heb op een soort klein meer met het meest heldere water wat ik ooit heb gezien. Ik kijk naar beneden bij de rand van het meer en zie een plantje op de bodem groeien. Het water heeft een sterke turquoise gloed. Iets verderop borrelt er water, alsof iemand een kraan van onder heeft aangezet. Dit is de grootste zoetwaterbron van het zuidelijk halfrond. Ik vind het geweldig!

Lijkt dit je ook wel wat? Lees hier meer over de bron en hoe je er kan komen.

Balou - kantoorkeuken

Mijn favoplek? De keuken op kantoor natuurlijk. Of het vloerkleed in de hal. Daar wacht ik rustig tot iemand zin heeft in een kopje koffie of thee. Ik spits mijn oren als ik de voetstappen op de trap hoor. Normaal loop ik zo’n 2 km per uur maar door die voetstappen ben ik een echte windhond (ook al ben ik een bruine labrador).  Want ik weet wat die voetstappen betekenen: heel veel lekkers!

Ik ben een ster in zielig kijken. Dat en een kwispel van mijn staart is natuurlijk niet te weerstaan. Een plakje ham hier, een aangebrand stukje toast daar. Ik krijg het allemaal. Dus ja, die keuken bij Askja is toch echt mijn favoriet.

Reisexpert

Sinds 2012 werk ik bij Askja reizen. Na een stage op IJsland ben ik met deze bestemming begonnen en inmiddels heb ik dat uitgebreid met Faeröer, Fins en Zweeds Lapland, Groenland en Noorwegen. Wanneer ik zelf op reis ga, kan het mij niet avontuurlijk genoeg zijn. ‘Mijn’ bestemmingen passen wat dat betreft goed bij mij.

Weet veel over: IJsland, Fins en Zweeds Lapland, Noorwegen, Groenland, Faeröer eilanden

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

08 Okt 2019 - Faeröer eilanden

Onze favoriete plekken op de Faeröer

Zodra we de Faeröer naderen per vliegtuig zijn we al he Lees verder

20 Nov 2019 - West-Canada, Australië, IJsland, Nieuw-Zeeland en

Onze favoriete cabins en lodges

Natuurlijk kan je er voor kiezen om één van on Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.