Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Namibië

Natuurparken Namibië

Terug

Namibië staat vooral bekend om de verlaten woestijnlandschappen, de ruige kustlijn en de prachtige vergezichten, in combinatie met een vleugje safari. Onderweg kun je een wel heel bijzondere wegblokkade tegenkomen: de woestijnolifant.

Namibië is een van de droogste landen van Afrika en een echt woestijnland. Wereldberoemd zijn de zandduinen bij Sossusvlei in Namib Naukluft, een van de oudste woestijnen ter wereld. Door het spel van het zonlicht verandert het kleurenpalet in de loop van de dag van dieprood naar zacht pastel. In combinatie met de felblauwe lucht, witte zoutpannen en groene grassen is dit de droom van iedere fotograaf. 

In de ruige rotswoestijn van Damaraland lijkt het alsof rotsblokken willekeurig uit de hemel naar beneden zijn gegooid. Dit is het leefgebied van de zeldzame woestijnolifant, die zich volledig heeft aangepast aan dit barre landschap. Behalve om de woestijn staat Namibië ook bekend om Etosha National Park. Deze enorme zoutvlakte maakt het makkelijk om in één oogopslag veel dieren te spotten. Olifanten, giraffes, neushoorns, leeuwen, zebra’s en verschillende soorten bokken wisselen elkaar af bij de waterpoelen. 

Ben je op zoek naar ongerepte natuur met veel verschillende landschappen? Dan is Namibië dé bestemming voor jou. Je komt er weinig andere mensen tegen en waant je alleen op de wereld terwijl je geniet van de eindeloze uitzichten.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe