Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

West-Canada
Klimaat West-Canada

Terug
Kies een pagina:

Een rondreis door Canada is het hele jaar mogelijk. Het klimaat, de toestand van de wegen en specifieke natuurverschijnselen bepalen wat je in een bepaalde periode kunt doen.

Zomer

In juli en augustus bloeien de meeste bloemen en vanaf mei tot midden augustus zijn langs zowel de oostkust van Canada als de westkust veel zeevogels te zien. De laatste onverharde bergwegen in het binnenland gaan pas half juni open. 

Voorjaar en najaar

Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van een vakantie Canada in het voor- en najaar: het ontluikende groen en de eerste trekvogels in mei of de schitterende herfstkleuren en kans om het noorderlicht te zien in september en oktober. Bovendien zijn er dan weinig toeristen en is het aanzienlijk voordeliger. Delen van het binnenland kunnen in deze tijd van het jaar tijdens je rondreis soms moeilijk begaanbaar zijn, maar in de kuststreken en langs alle doorgaande routes zijn volop mogelijkheden.

Door de enorme omvang heeft Canada verschillende klimaatzones. Langs de kusten heerst een zeeklimaat en het binnenland heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.