Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

West-Canada
Infrastructuur

Terug
Kies een pagina:

Je kunt op verschillende manieren door het uitgestrekte Canada reizen. Een combinatie van onderstaande mogelijkheden zorgt voor een geweldige vakantie.

Per auto

Canada beschikt over zo'n 1 miljoen kilometer aan wegen. Maar 40% hiervan is verhard en de staat van de onverharde wegen varieert van goed onderhouden tot bar slecht. Tijdens je rondreis door Canada kun je dus van alles wat tegenkomen. De belangrijkste weg tussen oost en west is de 7821 kilometer lange Trans Canada Highway. Deze begint in St. John's en loopt door tot Victoria (South Route) of Prince Rupert (Yellowhead Route). De belangrijkste route naar het noorden is de Alaska Highway. Dit is voor de Amerikanen dé verbindingsroute tussen de Lower 48 en Alaska. In eerste instantie werd deze weg aangelegd als spoorweg, maar in de zestiger jaren werd er een onverharde weg aangelegd. Pas in de afgelopen tien jaar is deze geasfalteerd. De Cassiar Highway is een andere weg naar Alaska. Deze is op 3 plaatsen nog onverhard en daarom alleen toegankelijk voor 4WD-auto's en trucks.

Per vliegtuig

Vanuit Europa vliegen meerdere maatschappijen naar de grote internationale luchthavens in Canada. Daarna kun je doorvliegen naar de andere luchthavens met Air Canada of kleinere maatschappijen zoals Westjet of Pacific Coastal. Vanwege de uitgestrektheid van het land zijn de meeste grotere plaatsen per vliegtuig bereikbaar vanaf grotere luchthavens zoals Toronto, Vancouver en Montreal. Voor een snelle verbinding (bijvoorbeeld tussen Vancouver en Victoria) of het bereiken van de meest afgelegen plekken wordt vaak gebruikgemaakt van watervliegtuigjes.

Per trein

"Treinen" is de ideale manier om Canada te verkennen. De treinen van Via Rail zijn over het algemeen luxe en bieden de mogelijkheid stoelen te boeken in economy en first class. Met The Canadian kun je Canada van oost naar west doorkruisen. In 4 dagen reis je dan van Toronto naar Vancouver. In het westen verzorgt Via Rail routes tussen Prince Rupert en Jasper (The Skeena) en op Vancouver Island (The Malahat).
Maar de mooiste route is toch wel die met de bekende Rocky Mountaineer. Je reist overdag dwars door de ruige bergen van de Rockies en 's nachts overnacht je in een hotel. Zo mis je niets van al het moois dat deze regio te bieden heeft. De Rocky Mountaineer vertrekt meerdere keren per week vanuit Calgary/Banff of Vancouver en je kunt kiezen tussen de Kicking Horse Route (Calgary - Vancouver), Yellowhead Route (Jasper - Vancouver) of de Fraser Discovery Route (Jasper - Whistler). Nieuw is de Whistler Mountaineer Route tussen Vancouver en Whistler.

Per boot

Natuurlijk kun je in Canada ook per boot reizen. Aan de westkust verzorgt BC Ferries de overtochten tussen het vasteland, Vancouver Island en de Queen Charlottes. Ook kun je varen door de beroemde Inside Passage tussen Port Hardy en Prince Rupert. Deze "scenic waterway" behoort tot de bekendste routes ter wereld en is een must-see voor iedereen die de westkust bezoekt. Met de Alaska Marine Highway kun je zelfs helemaal meevaren tot aan Alaska!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.