Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

West-Canada
Nationale parken West-Canada

Terug
Kies een pagina:

Op dit moment heeft Canada 44 nationale parken en veel provinciale parken. Dit zijn de bekendste in West-Canada:

Mount Revelstoke National Park (British Columbia)

Dit park ligt bij het stadje Revelstoke en beslaat een gebied van 260 km². De Mt. Revelstoke Summit Parkway brengt je via een 27 kilometer lange, slingerende weg naar het hoogste punt van de berg op 1.830 meter. Deze weg is ontstaan nadat inwoners van Revelstoke in 1908 een wandelpad naar de top hadden gemaakt. In 1914 werd het gebied uitgeroepen tot nationaal park. Op aandringen van de lokale bevolking begonnen het provinciale en federale bestuur met de aanleg van een verharde weg, die in 1927 klaar was. Boven aan de berg heb je een mooi uitzicht op de Selkirk- en Monashee Mountains, waar je ook allerlei trails kunt lopen. De 'Meadows in the Sky Trail' is een korte wandeling van 1 kilometer en zeker de moeite waard. Onderweg is de zogenaamde 'Icebox' te zien. Dit is een grote scheur in een rots waarin het hele jaar sneeuw ligt.

Glacier National Park (British Columbia)

Dit park is 1350 km² groot en kreeg zijn status als nationaal park al in 1886. Er zijn meer dan 400 gletsjers te vinden. In de zomer regent het er veel en in de winter vallen hier grote hoeveelheden sneeuw. Halverwege het park bevindt zich de Rogers Pass. Iets voorbij deze pas ligt de Time Zone: richting het oosten geldt de Pacific Time en richting het westen de Mountain Time.

Yoho National Park (British Columbia)

De naam van dit park komt uit de Indiaanse taal en betekent 'ontzag en verwondering'. Het park heeft die naam niet voor niets gekregen: in het 1.313 km² grote park bevinden zich prachtige bergen, meren en watervallen. Een van de mooiste watervallen in het gebied staat bekend onder de naam Takakkaw Falls. In het park leven onder andere herten, beren, elanden, berggeiten en 180 verschillende vogelsoorten. Breng zeker ook een bezoekje aan het blauwgroene Emerald Lake.

Mount Robson Provincial Park (British Columbia)

In dit park bevindt zich de 3954 m hoge Mount Robson, dat de hoogste top van de Canadese Rocky Mountains is. Het park grenst direct aan Jasper National Park, maar ligt nog net in British Columbia. Hier geldt dus weer de Pacific Time. De Yellowhead Pass vormt de verbinding tussen deze twee parken.

Wells Gray Park (British Columbia)

Dit park is 541.000 hectare groot en je vindt er talloze meren, riviertjes, watervallen en uitgedoofde vulkanen. Het park ligt 384 kilometer van Vancouver en is opgericht in 1939. De naam van Wells Gray Park is afkomstig van A. Wells Gray, die van 1933 tot 1941 Minister of Lands van British Columbia was. Hoogtepunten van dit park zijn de vele prachtige watervallen en een bezoekje aan de Bailey's Chute.

Pacific Rim National Park (British Columbia)

Dit park van bijna 50.000 hectare is het enige nationale park van Vancouver Island. Het ligt aan de westkust van het eiland en bestaat uit drie delen: Long Beach, Broken Group Islands en de West Coast Trail. Long Beach is het bekendst en hier komen dan ook de meeste toeristen naartoe. Het gebied loopt van Tofino tot aan Ucluelet en omvat prachtige zandstranden en oude regenwouden. De Broken Group Islands bestaan uit meer dan 100 kleine eilandjes midden in de Barkley Sound. De West Coast Trail is een 77 kilometer lange trail van Bamfield tot aan Port Renfrew in het zuidwesten van Vancouver Island. Oorspronkelijk werd deze route aangelegd voor schipbreukelingen, zodat ze weer naar de beschaafde wereld terug konden komen. Deze trip duurt ongeveer 6 dagen.

Banff National Park (Alberta)

Twee jaar nadat drie spoorwerkers van het Canadian Pacific Railway warmwaterbronnen in dit gebied vonden, werd het uitgeroepen tot natuurreservaat. Het is hiermee het oudste nationale park van Canada. Het park is 6.641 km² groot en wordt ook wel de parel van de Rockies genoemd. Deze naam dankt het aan de grote verscheidenheid van natuurschoon in het gebied. Zo zijn er prachtige smaragdgroene meren, warmwaterbronnen, hoge bergpieken en bossen te vinden. Jaarlijks wordt het park dan ook door miljoenen toeristen bezocht. De meeste mensen bezoeken hier Lake Louise en haar kleine zusje, Emerald Lake. Beide felblauwe meren zorgen voor de mooiste foto's en bieden uitgebreide wandelmogelijkheden. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het bekende Peyto Lake en Johnston Canyon, beiden gelegen aan de Icefields Parkway richting Jasper.

Jasper National Park (Alberta)

Dit park werd in 1907 opgericht en is met een oppervlakte van 10.878 km² het grootste nationale park in de Rocky Mountains. In het park bevinden zich veel bergen, valleien, meren en het Columbia Icefield. Bekende plekken in het park zijn de Athabasca Falls, Mount Edith Cavell, Maligne Canyon en Maligne Lake, waar de bekende foto van het eiland (Spirit Island) in het meer gemaakt kan worden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.