Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 9 Dagen

Cruise Rond IJsland met een expeditieschip

Terug Bekijk samenvatting

IJsland is een land vol contrasten en gevarieerde landschappen. Een unieke manier om het land te ontdekken is met het luxe expeditieschip de Seaventure. Overdag heb je de tijd om unieke plekken te bezoeken door middel van excursies die je in elke plaats kunt maken. Tijdens de nacht vaart het schip naar de volgende bestemming. Alle maaltijden en warme drankjes zijn inbegrepen. Er worden lezingen gegeven door verschillende ervaren sprekers in het Engels. Met de klok mee vaar je in tien dagen rond het eiland waarbij je elke dag een andere plek bezoekt. Tijdens de bij te boeken excursies leer je aan wal de prachtige natuur en het unieke karakter van IJsland kennen.

Dag 1

Reykjavik

Vandaag arriveer je in Reykjavik. De SEAVENTURE ligt in de oude haven van Reykjavik in het hart van de stad, op vijf minuten lopen van de belangrijkste pleinen, winkels en eetgelegenheden. Het schip vertrekt in de avond.

Dag 2

Stykkisholmur

Stykkisholmur is het startpunt van onze avonturen op het Snaefellsnes schiereiland. Het gebied wordt vaak "IJsland in miniatuur" genoemd vanwege zijn gevarieerde landschappen en is de thuisbasis van de vogelrijke Breidafjordur baai en de Snaefellsjokull gletsjer. Deze gletsjer ligt bovenop een 700.000 jaar oude slapende vulkaan die een rol speelde in de Jules Verne roman Reis naar het middelpunt van de Aarde.Dag 3

Isafjördur

De bestemming van vandaag is Isafjordur, een idyllisch stadje in de regio Westfjorden. Dit afgelegen schiereiland is slechts door een smalle strook land met het IJslandse vasteland verbonden en omvat vele wegloze gebieden waar nog nooit auto's zijn geweest. Het landschap geeft je een adembenemend uitzicht op dramatische fjorden, uitgeslepen door eeuwenoude gletsjers, steile tafelbergen die in zee storten en een ongerepte Noord-Atlantische vegetatie.

Dag 4

Siglufjördur / Flatey

Tegen de ochtend bereiken we de fjordenstad Siglufjordur, ooit het centrum van de wereldwijde haringindustrie en nu opnieuw populair. Leer meer over de gouden eeuw van de haring in de bekroonde Herring Era Museum gelegen aan de levendige haven. In de vroege namiddag bezoeken we Flatey Island. Het is een paradijs voor vogelaars en de thuishaven van de noordse stern en papegaaiduikers, die je van dichtbij kunt observeren. We eindigen de dag in Husavik.


Dag 5

Husavik

Husavik wordt vaak de "walvishoofdstad" van IJsland genoemd. In de wateren ten noorden van deze plaats leven 15 verschillende walvissoorten, maar ook dolfijnen en 30 vogelsoorten. Het observeren van deze reuzen van de oceaan in hun Arctische habitat is een onvergetelijke ervaring.

Dag 6

Seydisfjördur

De Oostfjorden van IJsland zijn het best te verkennen vanuit de één van de meest pittoreske plaatsjes van IJsland, Seydisfjordur, genesteld tussen de zee en de steile bergen. Van hieruit kun je onder andere zeehonden spotten, paardrijden en natuurlijk genieten van de prachtige uitzichten op de Oostfjorden.

Dag 7

Djupivogur

Het vissersdorpje Djupivogur is vandaag het vertrekpunt om de Vatnajokull gletsjer te verkennen (optioneel). Maak een jeeptocht met vierwielaandrijving (optioneel) of maak een boottocht in de Jokulsarlon gletsjerlagune (optioneel). IJsbergen in alle soorten en maten drijven hier in dit ijsbergenmeer - een onvergetelijk avontuur.

Dag 8

Vestmannaeyjar (Westman Islands)

De Westmaneilanden, gelegen voor de zuidkust van IJsland, werden gevormd door onderzeese vulkaanuitbarstingen zo'n 10.000 jaar geleden. We gaan aan land op Heimaey, het enige bewoonde eiland, waar half begraven huizen zijn blijven staan na een hevige uitbarsting in 1973.

Dag 9

Reykjavik

Na het ontbijt nemen we afscheid van de SEAVENTURE en varen we terug naar Reykjavik. Vanuit hier kun je nog verder het binnenland verkennenzoals de Golden Circle en de beroemde Gullfoss waterval via ons Air & Ground pakket (2023 op aanvraag) of verken de bezienswaardigheden van Zuid- en West-IJsland tijdens een van onze andere reizen naar IJsland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.