Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië en Chili

Steden

Terug

Argentinië en Chili hebben meerdere steden die niet alleen een mooi uitgangspunt vormen voor een bezoek aan de omgeving van de stad, maar ook zelf de moeite waard zijn.

Buenos Aires
Buenos Aires is de hoofdstad en grootste stad en haven van Argentinië. De ‘stad van de mooie luchten’ ligt aan de Rio de la Plata, aan de zuidoostkust van het Zuid-Amerikaanse continent. Na interne conflicten in de 19e eeuw werd Buenos Aires gefederaliseerd en verwijderd uit de provincie Buenos Aires. De stadsgrenzen werden uitgebreid, waardoor de voormalige plaatsen Belgrano en Flores onderdeel werden van de Argentijnse hoofdstad. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn Casa Rosada, de wijk San Telmo, La Boca en natuurlijk het rijke Recoleta, waar Evita Perron begraven ligt. Een fietstour of stadstour met Nederlandse gids is een aanrader om je reis door Argentinië mee te starten! 

Mendoza
Mendoza is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Andesgebergte. De Aconcagua, met zijn 6.959 meter de hoogste berg van het Amerikaanse continent, ligt in de buurt van Mendoza. Voor veel bergbeklimmers, maar ook voor andere toeristen, is de Aconcagua dé reden voor een bezoek aan Mendoza. In Mendoza is een centraal plein, het Plaza Independencia, dat zich uitstrekt over een lengte en breedte van twee bij twee blokken. De belangrijkste wegen in de stad komen uit op dit plein. Rondom het plein bevinden zich op elke hoek (op gelijke afstand van het Plaza Independencia) nog vier kleinere pleinen. Deze pleinen zorgen er mede voor dat Mendoza een groene stad is. Rondom de stad liggen wijnboerderijen die je natuurlijk kunt bezoeken. 

Bariloche

San Carlos de Bariloche, kortweg Bariloche, is de belangrijkste toeristenplaats van de provincie Rio Negro en het Argentijnse merengebied. Bariloche is prachtig gelegen aan het Nahuel Huapi-meer, bij Nahuel Huapi National Park, op 770 meter boven zeeniveau in het noordwesten van Argentijns Patagonië. Het hele jaar door komen er veel Argentijnse en buitenlandse toeristen. Ooit was dit een rustig en prestigieus resort voor de Argentijnse elite. Bariloche heeft veel accommodaties, pubs, restaurants en winkeltjes. De stad is een smeltkroes van culturen van de oorspronkelijke bewoners, gemixt met Europese cultuur. Veel van de eerste bewoners aan het begin van de 20e eeuw kwamen uit Zwitserland en dat is goed te merken aan de chaletbouw en de sfeer die er hangt. Ook wat betreft eten lijkt Bariloche op Zwitserland. Als je van chocolade houdt, dan ben je in Bariloche aan het juiste adres. 

Salta

Salta, een stad in het noordwesten van Argentinië, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Deze koloniale stad is een van de mooiste steden van Argentinië dankzij de architectuur en ligging tegen de uitlopers van het Andesgebergte aan. De bijnaam van Salta is dan ook La Linda, letterlijk vertaald De Schone. Geen wonder dat elk jaar vele tienduizenden toeristen de stad bezoeken. Aanraders in de stad zijn de kathedraal, het Plaza 9 de Julio met het MAAM-museum (met drie goedbewaarde mummie’s van Incakinderen die zijn gevonden tijdens een expeditie naar de berg Llullaillaco) en het uit de 18e eeuw stammende Cabildo, een voormalig bestuursgebouw aan het Plaza 9 de Julio waarin tegenwoordig winkels en restaurants zijn gevestigd. 

Ushuaia

Ushuaia ligt in Argentijns Patagonië. Het is de zuidelijkst gelegen stad ter wereld en de uitvalsbasis voor expeditiereizen naar het unieke en indrukwekkende witte continent Antarctica, dat vanaf hier slechts 1000 kilometer zuidelijker ligt (de zuidpool ligt 4000 kilometer zuidelijker). De kleurrijke, tegen de berghelling gebouwde stad met een gevarieerde architectuur ligt ingeklemd tussen de met eeuwige sneeuw bedekte toppen van de Martial-gletsjer en het Beaglekanaal. Door deze unieke ligging krijgt het landschap een surrealistisch uiterlijk als er een sneeuw- of regenbui valt. Kleed je bij een bezoek aan Ushuaia in laagjes, want het weer is heel veranderlijk. Ook al zie je ’s ochtends de zon opkomen op deze schitterende plek, wat zeer indrukwekkend is, en verwacht je dat deze de hele dag zal schijnen, neem dan toch voor de zekerheid regenkleding mee. De stad Ushuaia, dat 'baai die uitkijkt op het westen' betekent, telt ongeveer 55.000 inwoners.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.