Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië en Chili

Infrastructuur

Terug

Argentinië en Chili zijn zeer geschikte landen om zelf met een huurauto te verkennen. De (verkeers)veiligheid is vergelijkbaar met die in Nederland en ook het wegennetwerk is goed ontwikkeld. 

Over het algemeen zijn de wegen in Argentinië goed onderhouden. Veel wegen zijn onverhard. Ongeasfalteerde wegen hebben vaak wel enkele kuilen en hobbels, of een zogenaamd wasbord-effect. Dit kan de reistijd tussen twee plaatsen aanzienlijk verlengen. Op onverharde routes is het vaak prettig om een auto met vierwielaandrijving te hebben: dat is net wat comfortabeler dan een gewone auto met tweewielaandrijving. Voor verbindingen binnen Argentinië moet je wel regelmatig gebruikmaken van vluchten.

In Argentinië rijdt men rechts. De verkeersregels zijn nagenoeg gelijk aan de onze. Let in de steden wel extra goed op met de voorrangsregels. Sommige Argentijnen nemen voorrang terwijl ze dit niet hebben. Een paar wegen rondom Buenos Aires zijn tolwegen. In de rest van het land zijn de wegen vrij toegankelijk.

Ook Chili is zeer geschikt om zelf met een huurauto te verkennen. De (verkeers)veiligheid is vergelijkbaar met die in Nederland en ook het wegennetwerk is goed ontwikkeld. Binnen Chili zul je regelmatig gebruik moeten maken van binnenlandse vluchten. Over het algemeen zijn de wegen in Chili goed onderhouden. Enkele wegen zijn onverhard, hoewel er hard gewerkt wordt om de meeste wegen te asfalteren. In Chili rijdt men rechts en de verkeersregels zijn nagenoeg gelijk aan de onze. Let in de steden wel extra goed op met de voorrangsregels. Sommige Chilenen nemen voorrang terwijl ze dit niet hebben. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe