Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Verrassend Newfoundland

  • • Alle hoogtepunten in één reis
  • • Bijna overal 2 nachten!
  • • Mogelijkheid tot slapen in een vuurtoren op Quirpon Island
  • • Uitbreiding Zuid-Labrador
Duur 19 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.625

Reis door de ruigste provincie van Oost-Canada

Ga mee en ontdek deze ruige provincie van Atlantisch Canada, een perfecte bestemming voor wandel-, natuur- en cultuurliefhebbers. Hier in het meest oostelijke deel van Canada begint je avontuur in een provincie met een kustlijn van maar liefst 29.000 kilometer. We nemen ruim de tijd om je de mooiste plekken van Newfoundland te laten zien. Op de meeste plaatsen blijf je twee nachten zodat je altijd een dag de tijd hebt om leuke activiteiten te ondernemen.  En om te genieten en te wandelen, want door de fantastische uitzichten is dat hier op heel veel plekken een feest!

Je rondreis door Newfoundland start en eindigt in St. John's, de kleurrijke hoofdstad van Newfoundland. Voor een groot deel van de reis zul je nooit ver van de kust verwijderd zijn. De vele historische gehuchtjes hier met namen als Deadman's Cove of Nameless Cove zijn typerend voor Newfoundland. Gekleurde huizen liggen verspreid in het landschap en in de pittoreske vissersplaatsjes scheren krijsende meeuwen over het water op zoek naar restjes vis. Op veel plekken langs de kust zijn rood-witte vuurtorens te vinden. Je ziet ze in alle soorten en maten. De meeste zijn goed te bezoeken en er zijn er zelfs een paar die nu als Bed & Breakfast worden gebruikt, waar je kunt overnachten in het huis van de vuurtorenwachter.

In het voorjaar en de vroege zomer drijven enorme ijsbergen uit Groenland langs de kust van Newfoundland & Labrador voorbij. En in de zomer zijn er meer dan 20 soorten walvissen en dolfijnen te vinden. Met een béétje geluk (in de eerste helft van juli) kun je genieten van een walvisexcursie met ijsbergen op de achtergrond. 

Uitbreiding Zuid-Labrador
En als je dan toch al dichtbij Labrador bent, dan is de keuze om je reis met twee nachten te verlengen naar Zuid-Labrador niet zo moeilijk. Om er te komen steek je per boot in ruim anderhalf uur over vanuit St. Barbe naar Blanc Sablon. Al vanaf de veerboot zie je de grootsheid van Labrador. Tijdens je vrije dag heb je alle tijd om het plaatsje Red Bay te bezoeken, waar je nog steeds herinneringen kunt vinden aan de massale walvisjacht die er in de 16e eeuw plaatsvond door Baskische walvisvaarders. Wandelend over de Boney Shore Trail langs de kust kun je nog honderden jaren oude walvisbotten zien liggen als gevolg van deze jacht. Ben je echt geïnteresseerd in het verleden van Zuid-Labrador, vraag ons dan naar de mogelijkheden om nog iets verder te reizen en Battle Harbour te bezoeken. 

Bijzonder:  slapen in een vuurtoren op Quirpon Island
Quirpon Island biedt de mogelijkheid om te overnachten in de Quirpon Lighthouse Inn. Je laat je auto staan op het vaste land en wordt per bootje naar het eiland gebracht, waar je twee nachten verblijft. Dit is een unieke ervaring: in slaap vallen met het geluid van de Atlantische Oceaan en wakker worden met walvissen en ijsbergen! De kamers hebben gedeelde badkamers.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst St. John’s: Na aankomst in St. John's haal je de huurauto op bij het vliegveld. St. John's is het oudste stadje van heel Noord-Amerika en heeft veel sfeervolle plekjes te bieden. Merkwaardig genoeg ligt het stadje dichter bij Nederland als van de westkust van Canada. In de zomer is het tijdsverschil slechts 4,5 uur met Nederland. Door de fraaie pastelkleurige huisjes waan je je bijna in een ander tijdperk. Vele straten lopen nog evenwijdig met de hellingen, net zoals ze in 1892 in functie van de paardenkarren en trams waren uitgedacht.
Dag 2 - St. John's: In en rondom St. John's is genoeg te zien! Boven de stad prijkt Signal Hill, van hieruit werd de stad achter de bergen ooit met vlagsignalen op de hoogte gebracht van de komst van schepen. Hier staat ook de Cabot Tower. Onderaan Signal Hill ligt over de rotsen een mooie wandelroute. In de lente trekken hier behalve schepen ook ijsbergen voorbij. Net ten noorden van St.John's ligt het pittoreske vissersplaatsje Quidi Vidi Village wat zeker een bezoek waard is. Onderaan Signal Hill ligt over de rotsen een mooie wandelroute. In de lente trekken hier behalve schepen ook ijsbergen voorbij. Bezoek ook zeker het meest oostelijke puntje van Noord Amerika bij Cape Spear. Hier ligt een karakteristieke vuurtoren hoog op de kliffen aan de oceaan. Cape Spear ligt op ongeveer 20 minuten rijden van St. John's. Op de terugweg naar de stad ligt een piepklein vissersplaatsje dat je beslist moet bezoeken, Petty Harbour. In de kleine levendige haven wordt de vangst van de dag schoongemaakt. De haven ligt vol met kleurige vissersboten, overal liggen netten, palen, dobbers en boeien en staan gekleurde vissershuisjes aan de kade. Meeuwen vliegen krijsend over het water op zoek naar de beste restjes vis. Dit is puur Newfoundland.
Dag 3 - Rit over de Irish Loop naar Mount Carmel: Als je vroeg vertrekt heb je de ochtend de tijd om een walvisexcursie te maken in Bay Bulls, op ongeveer een half uur rijden van St. John's. De boten varen naar het Witless Bay Islands Park Reserve, een beschermd zeegebied voor de kust. Op zo'n 5 kilometer voor de kust liggen vele eilandjes waarlangs jaarlijks drieduizend walvissen passeren op trektocht naar meer voedselrijke gebieden. Bovendien komen hier meer dan 2 miljoen vogels om eieren te leggen waaronder waaronder 620.000 paartjes vale stormvogeltjes. Publiekstrekker zijn natuurlijk de half miljoen papegaaiduikers.  Daarna rijd je door in zuidelijke richting over de Highway 10, ook wel de Irish Loop genoemd. Deze weg is eén van de scenic roads in Newfoundland en biedt schitterende uitzichten. Al snel merk je dat je werkelijk aan de rand van Canada rijdt, het landschap is leeg en verlaten, er staan geen bomen en je kunt héél ver weg kijken. Zodra je bij St. Vincent's aankomt kun je een stop maken op een prachtig kiezelstrand waar in de zomer de indrukwekkende bultrugwalvissen dichtbij de kust komen omdat het water hier erg diep is. Het is er makkelijk parkeren en zeker een tussenstop waard. 
Dag 4 - Via Cape St.Mary's verder naar schiereiland Bonavista: Hoogtepunt van vandaag is je bezoek dan aan Cape St. Mary's, de vogelrots waar duizenden jan-van-genten te zien zijn.  Je reis door Newfoundland gaat verder in noordelijke richting, je verlaat het Avalon Peninsula en rijdt over de prachtige Conception Bay kustroute. Vervolgens rijd je verder naar het schiereiland Bonavista. Een prachtige stuk natuur waar je tal van mooie wandelingen kunt maken, walvisexcursies kunt boeken of op zoek kunt gaan naar papegaaiduikertjes. Want die zitten hier in hartje zomer! Dineren kun je prima in de Artisan Inn, maar reserveren hiervoor is een must. Niet alleen de gasten van de Inn dineren hier graag maar het is ook een geliefde plek voor de locals en andere gasten uit het dorp.
  • Petty Harbour
  • Cabot Tower op Signal Hill
  • Signal Hill
  • © Copyright Barrett & MacKay Photo
Tessa Koops

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Bijzonder:  slapen in een vuurtoren op Quirpon Island
Prijs: vanaf € 550,- per persoon incl. transfers, ontbijt en diner, 2 overnachtingen en 2 extra dagen autohuur op basis van een compact auto.  

Uitbreiding Zuid-Labrador
Prijs: vanaf € 525,- per persoon incl. transfers, 2 overnachtingen en 2 extra dagen autohuur op basis van een compact auto.  


Upgradepakket overnachtingen:
 je overnacht in standaardkamers. Voor een meerprijs (op aanvraag) kun je een upgradepakket boeken waarbij je in een aantal accommodaties luxere kamers krijgt, te weten:

St. John's: Leaside Manor & Suites - Deluxe Suite
Trinity: Artisan Inn - Studio King Suite
Twillingate: Anchor Inn - King Oceanview
Springdale: Riverwood Inn - Premium King Suite
Woody Point: Bonne Bay Inn - 1 King
St.Anthony: Grenfell Heritage Hotel - Deluxe Queen
Rocky Harbour: Ocean View Hotel - Ocean View Suite
Grand Falls-Windsor: Carriage House Inn - 1 King
St. John's: Leaside Manor - Deluxe Suite

Voor reizen naar Newfoundland & Labrador is het belangrijk dat je flexibel bent. We werken met soms kleine accommodaties die al snel volgeboekt kunnen zijn. We proberen altijd een zo goed mogelijk alternatief te vinden.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• 18 overnachtingen in country inns en middenklasse hotels
• ontbijt waar aangegeven (LO, soms continentaal)
• 18dagen huurauto met:
Avis in gekozen categorie (of gelijkwaardig) inclusief schade- en diefstaldekking (LDW met eigen risico CAD 300-500 per gebeurtenis exclusief lokale belasting), aanvullende WA-verzekering tot CAD 1.000.000, ongelimiteerde kilometers (uitzondering voor de standaard SUV; hierbij geldt een maximum van 200 km per dag), lokale belastingen, luchthaventoeslag en 1 bestuurder
• lokale belastingen
• ondersteuning door onze lokale agent
• uitgebreide reisinformatie 
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Bijdrage Future for Nature 

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam - St. John’s en v.v. (kunnen bijgeboekt worden)
• indien een standaard SUV van Avis en meer dan 200 km per dag: 0,25$ per extra gereden kilometer (ter plaatse te voldoen)
• overige maaltijden
• brandstof
• entreegeld parken
• excursies
• parkeergelden
• reis- en annuleringsverzekering
• optionele afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Optionele excursies

De volgende excursies passen prima in je reisprogramma en zijn optioneel bij te boeken.

  • Western Brook Pond Fjord cruise

    2 uren vanaf € 74

  • IJsbergen & wildlife cruise Twillingate

    2 uren vanaf € 70

  • Walvissen, dolfijnen & ijsbergen in noord-Newfoundland

    2 uren vanaf € 78

  • Walvisexcursie Trinity Bay per zodiac

    3 uren vanaf € 95

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.