Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Logeren in een vuurtoren

  • • Inclusief alle maaltijden
  • • Bijzondere plek
  • • Veel kans op ijsbergen en walvissen
Duur 3 Dagen

Soort Excursies en meerdaagse excursies

Prijs (vanaf) € 395

Quirpon Island, Newfoundland

De prachtige wit met rood gekleurde vuurtorens aan de Atlantische kust zijn authentiek en dragen vaak een mooi verhaal met zich mee. De vuurtoren van Quirpon Island stamt uit 1922 en staat pal aan de kust op een klein eilandje midden in de 'Iceberg Alley'. Op deze route drijven zelfs tot laat in de zomer veel ijsbergen langs, die afkomstig zijn van de enorme ijskappen van Groenland. Dit is ook de plek waar door een bepaalde stroming in het water veel bultrugwalvissen, orka's en dolfijnen voorkomen. Je verblijft in het huis van de vuurtorenwachter, dat pal naast de vuurtoren staat. Er worden heerlijke maaltijden gemaakt en overdag staan wandelingen en walvis- en/of kano-excursies voor je op het programma!

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek per boot naar Quirpon Island: De ferry naar het eiland vertrekt rond 16:00 uur vanaf de haven in Quirpon, gelegen op het meest noordelijke puntje van Newfoundland, 3 kilometer van de Viking Trail af en 5 kilometer vóór L' Anse aux Meadows. U zult weining problemen ondervinden de haven te vinden in dit piepkleine gehuchtje. Het eilandje ligt dicht bij het vaste land dus we varen niet in open water. Indien u er prijs op stelt even de benen te strekken of als u last heeft van zeeziekte kunt u de kapitein vragen u af te zetten bij Grandmother's Cove, vanwaar u over de gehele lengte van het eiland naar de vuurtoren kunt lopen. Maakt u zich vooral geen zorgen dat u in dat geval minder kans heeft om de ijsbergen te zien. De route over het hoge binnenland van het eiland geeft een prima uitzicht op walvissen of ijsbergen. Mocht de stroming te sterk zijn om bij de vuurtoren aan te leggen dan dient u de laatste kilometers vanaf de boot te lopen. Wees er daarom op voorbereid dat u een stukje moet wandelen om bij de accommodatie aan te komen. Het personeel zal uw bagage meenemen.
Dag 2 - Vrije dag Quirpon Island: U verblijft in het huis van de vuurtorenwachter dat pal naast de vuurtoren staat. Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om een walvisexcursie te maken of een wandeling over het eiland. Meer dan zeven kilometer aan wandelpaden ligt voor u klaar, in de achtertuin huist een familie vossen en u heeft altijd zicht op de oceaan waar ijsbergen kunnen liggen of walvissen zwemmen. Bovendien worden er walvisexcursies georganiseerd. Zonder telefoon of tv, geniet van de rust en de stilte in deze unieke accommodatie!
Dag 3 - Terug naar de kust: Om 10:00 uur brengt de ferry u weer terug naar het vaste land waar u huurauto staat. 
  • foto: Herman Janssen

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Dit programma is bedoeld als uitbreiding op een bestaande reis en kan niet op zichzelf staand geboekt worden.

De boot naar het eiland vertrekt om 16:00 uur en keert terug tussen 10:00 en 11:00 uur. Een korte wandeling (15-20 minuten) op het eiland kan nodig zijn als het getijde of de weersomstandigheden een landing vlakbij de vuurtoren niet toelaten. 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• 2 nachten accommodatie met privé faciliteiten
• boot transfer naar en van het eiland
• ontbijt, lunch en diner

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe