Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Op en top IJsland

  • • Geisers, ijsbergenmeer en vulkanisme
  • • Schiereiland Snaefellsnes
  • • Hotels met meer luxe
Duur 10 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.485

Een bijzondere IJsland reis met verblijf in hotels met meer luxe. Overdag de natuur in en 's avonds ontspannen in comfort, op de meest gunstige en mooie locaties. In tien dagen volg je de hele ringweg van IJsland. Je maakt kennis met de veelzijdige en indrukwekkende natuur: door weer en wind gevormde landschappen met borrelde modderpoelen en zwavelbronnen, walvissen, diepe fjorden, gletsjers en watervallen. Maar ook de heerlijke frisse lucht op IJsland, het lekkere eten en de vriendelijke mensen vormen een belangrijk onderdeel van je reis.

De IJsland reis voert direct naar de natuur. Het schiereiland Snaefellsnes heeft veel mooie kust, een bergrug én de majestueuze vulkaan Snaefellsjökull met een gletsjer op de top. Je weet gelijk dat je in IJsland bent. In het stadje Akureyri kun je meegaan met een walvisexcursie en lekker uit eten gaan. Rondom het meer van Mývatn zijn allerlei vulkanische verschijnselen te vinden. Je wandelt er tussen de warme bronnen en naar pseudokraters. Via de oostfjorden rij je naar de omgeving van de Vatnajökull-gletsjer. Een bezoek aan Jökulsárlón mag zeker niet ontbreken: hier dobberen prachtig gekleurde ijsbergen in allerlei vormen rond. Eén van de hoogtepunten van de vakantie op IJsland. Wandel langs het meer en naar het zwarte strand waar de ijsbergen soms weer aan land komen. Aan de zuidkust rijd je langs gletsjertongen, zwarte stranden met een ruige zee en watervallen. Je hebt alle tijd om te stoppen en de hoogtepunten te bekijken. Via de Gouden Cirkel met de Gullfoss-waterval, de geiser en Thingvellir (met de breuklijn tussen de twee continenten) kom je aan in Reykjavík. Je sluit de IJsland reis af met een bezoek aan bijvoorbeeld de grote kerk of het bijzondere concertgebouw Harpa. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, auto ophalen en naar Borgarnes of Husafell: Vanaf Schiphol vlieg je ’s middags naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je naar de omgeving van Borgarnes rijdt of verder naar het dal van Reykholt. Je IJsland vakantie begint met twee overnachtingen in Borgarnes of Husafell.
Dag 2 - Schiereiland Snaefellsnes: Je hebt de hele dag de tijd voor het schiereiland Snæfellsnes. Wandel langs de kust, rijd over de bergrug van zuid naar noord en bij helder weer zie je de witte top van de gletsjer op de vulkaan Snaefellsjökull. Een aanrader is de wandeling van Arnarstapi naar Hella en terug, langs ruige kust met nestelende vogels op de kliffen. Ook verder langs de kust zijn er volop wandelmogelijkheden. Natuurlijk ga je zeehonden spotten en rijd je door de lavavelden. Je blijft fotograferen. 
Dag 3 - Via het Skagafjördur naar het stadje Akureyri: Vandaag kan je de dag beginnen met het Reykholtsdal, waar je even ten oosten van Reykholt de sierlijke watervallen Hraunfossar en Barnafoss kunt bewonderen. Bezoek ook de Deildartunguhver, IJslands grootste hete bron, met 200 liter kokend water per seconde. Ontdek hoe de grond borrelt en spuit! Er is hier ook een warm bad: Krauma. Het warme water van de bron wordt gemengd met water van de gletsjer. Je rijdt naar het gebied rond de Skagafjördur, dat bekend is omdat er IJslandse paarden gefokt worden. Net ten noorden van Varmahlid ligt het museum Glaumbaer. Er is een kerkje en een turfboerderij, waar de tijd stil heeft gestaan en je een indruk krijgt hoe de IJslanders op het platteland leefden. We rijden verder naar Akureyri, de tweede stad na Reykjavík. Een stuk kleiner, maar erg gezellig. Je overnacht twee nachten in Akureyri.
Dag 4 - Húsavík, eventueel walvisexcursie vulkanisme bij Mývatn: Je hebt de hele dag in Noord-IJsland. Wij raden aan om het stadje Húsavík te bezoeken, dé plaats voor een walvisexcursie. Zorg dat je genoeg tijd over hebt voor het vulkanische gebied rond Mývatn. Bezoek het lava-labyrinth Dimmuborgir, wandel naar de Hverfjall (een explosiekrater) en de Grotagjá (een grot met warm water) en kijk je ogen uit bij de dampende en kokende bronnen van Námaskard. Overal komt er stoom uit de grond en ruikt het naar zwavel. Als je wilt ontspannen raden we het Nature Bath aan. Dit is een mineraalrijk bad, net als de Blue Lagoon, gelegen in Jardbardshólar, vlakbij het pruttelende Námaskard. De overnachting is weer in Akureyri. Excursietip: Walvis spotten vanuit Husavík
  • kerkje Búdir
  • Kerk bij Vík
Tessa Koops

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 180 luchthavenbelasting,nationale vliegbelasting, bagage en stoelreservering
• overnachtingen in hotels op basis van logies en ontbijt in 2-pers.kamers in accommodatie naar keuze (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht)
• 8 etmalen autohuur Hertz incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, CDW en TP verzekering, airport surcharge en extra bestuurder. Ter plaatse heb je geen kosten meer (voorwaarden autohuur op IJsland
• uitgebreide reisinformatie
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• overige maaltijden (lunches en diners)
• brandstof auto
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• transfer laatste dag
• optionele afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto
• reis- en annuleringsverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij 
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Optionele excursies

De volgende excursies passen prima in je reisprogramma en zijn optioneel bij te boeken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.