Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Uluru (Ayers Rock)

Uluṟu of Ayers Rock is een reusachtige rotsformatie die ongeveer in het midden van Australië ligt, in het Noordelijk Territorium. Dit gebied staat vanwege de rode kleur van de grond ook wel bekend als het Rode Centrum.

Uluṟu ligt in nationaal park Uluṟu–Kata Tjuṯa, dat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst staat. Voor de lokale Aborigines, de Anangu, is Uluṟu een belangrijke religieuze plaats. De rots is nauw verbonden met hun mythologie, de Tjukurpa of Droomtijd. Alle facetten van de rots hebben een bepaalde betekenis en zijn met elkaar verbonden via de mythologie in de Tjukurpa. Bepaalde scheuren in de rots zijn voor de Anangu bijvoorbeeld de overblijfselen van een strijd tussen twee mythologische wezens uit de Droomtijd.

Aan de rand van Uluru & Kata Tjuta National Park is de toeristenplaats Yurala gecreëerd om alle bezoekers te kunnen herbergen die deze natuurwonderen komen bezoeken. Behalve hotels vind je er restaurants, winkeltjes en een kleine supermarkt met pinautomaat.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Australië blog!

Onze voorbeeldreizen in Uluru (Ayers Rock)

We hebben 0 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct aanvragen of liever maatwerk?

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
  • Askja review
    Review van 08-02-2020
    "Klein maar mooi stukje Australië gezien. Wel had de info omtrent tolwegen rondom Melbourne waardevolle info geweest."
  • Askja review
    Review van 03-10-2019
    "Goede informatievoorziening, goede aandacht toen er problemen ontstonden met de huurauto in een zeer afgelegen gebied."
  • Askja review
    Review van 30-01-2019
    "Super bijzondere ervaring aan het andere uiteinde van de wereld"
  • Askja review
    Review van 19-08-2018
    "Veel van de highlights van Australie in 21 dagen met aandacht voor de natuur en cultuur en voor ieder wat wils!"
  • Askja review
    Review van 29-05-2018
    "Ik zou jullie aanraden om de reis van je leven te boeken bij askja. Prijs kwaliteit komt goed overeen. Helpen je bij persoonlijke wensen. Alles is aan te passen als je dat wilt. Mocht je meer informatie willen nemen ze echt de tijd voor je. "
  • Askja review
    Review van 18-05-2018
    "zeer mooie en goed verzorgde reis"
  • Askja review
    Review van 08-01-2018
    "De reis van Melbourne naar Perth was prachtig. De reis kenmerkt zich niet door opvallende hoogtepunten, maar vooral door het reizen door het land, de vrijheid, de leuke ontmoetingen met Australiers en vooral 'no worries'. Uiteraard zijn er wel hoogtepunten zoals Great Ocean Drive. Grampions NP, de wijngebieden en natuurlijk alle prachtige baaien. "
  • Askja review
    Review van 05-12-2017
    "Het was een heerlijke ontspannen reis, maar dat komt mede omdat we niet heel veel kilometers per dag reden (ongeveer 200). Er was voldoende tijd om te wandelen, dingen bekijken en tijdig op de plaats van bestemming te zijn."
  • Askja review
    Review van 30-07-2017
    "Zie mijn opmerkingen bij de excursies. Voor de rest was het prima geregeld. De manier waarop we in samenspraak het programma hebben samengesteld vond ik erg prettig. Fijn dat er zoveel vrijheid is zelf je trip te kunnen bepalen met hulp van de zeer kundige medewerkers van Askja. En alles is goed verlopen en ik heb een fantastische trip door Australie kunnen maken. Bedankt!!"
  • Askja review
    Review van 05-03-2017
    "Alles goed geregeld. Totaal geen problemen gehad in hotels, auto en camper huur. "

Dingen

die je gedaan moet hebben

29 Maa 2024 - IJsland

De mooiste reisherinneringen van Askja-collega's

Het begon allemaal met die ene reis naar IJsland, in de zome Lees verder

25 Maa 2024 - IJsland

Excursies op IJsland

IJsland is bij uitstek een bestemming voor natuurliefhebbers Lees verder

18 Maa 2024 - IJsland

Reisverhaal: IJsland in februari

Reizigers Dennis en Karian vertrokken in februari naar IJsla Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.