Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Uluru (Ayers Rock)
Een kleurrijk monument midden in de woestijn

Terug
Kies een pagina:

Uluṟu of Ayers Rock is een reusachtige rotsformatie die ongeveer in het midden van Australië ligt, in het Noordelijk Territorium. Dit gebied staat vanwege de rode kleur van de grond ook wel bekend als het Rode Centrum.

Uluṟu ligt in nationaal park Uluṟu–Kata Tjuṯa, dat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst staat. Voor de lokale Aborigines, de Anangu, is Uluṟu een belangrijke religieuze plaats. De rots is nauw verbonden met hun mythologie, de Tjukurpa of Droomtijd. Alle facetten van de rots hebben een bepaalde betekenis en zijn met elkaar verbonden via de mythologie in de Tjukurpa. Bepaalde scheuren in de rots zijn voor de Anangu bijvoorbeeld de overblijfselen van een strijd tussen twee mythologische wezens uit de Droomtijd.

Aan de rand van Uluru & Kata Tjuta National Park is de toeristenplaats Yurala gecreëerd om alle bezoekers te kunnen herbergen die deze natuurwonderen komen bezoeken. Behalve hotels vind je er restaurants, winkeltjes en een kleine supermarkt met pinautomaat.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.