Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Spitsbergen

Opstap naar de Noordpool

Terug

Spitsbergen is een geweldig en indrukwekkend natuurland, waarvan meer dan de helft met ijs is bedekt. De enorme gletsjers behoren tot de mooiste ter wereld.

Spitsbergen omvat alle eilanden tussen de 10e en 35e lengtegraad en tussen de 74e en 81e noordelijke breedtegraad. Het ligt een slordige duizend kilometer van de Noordpool en heeft een totale oppervlakte die ongeveer gelijk is aan Nederland en België samen. In vijf kleine tot zeer kleine nederzettingen op Svalbard wonen zo'n 2.800 mensen.

Spitsbergen ligt tussen de 74e en 81e noordelijke breedtegraad en de afstand tot de Noordpool bedraagt nog geen 1000 kilometer. Ondanks de noordelijke ligging heeft Svalbard een relatief mild klimaat in vergelijking met andere gebieden op dezelfde hoogte.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.