Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Patagonië
Cultuur

Terug
Kies een pagina:

Chili heeft ongeveer 15 miljoen inwoners. De Argentijnse bevolking bestaat uit ongeveer 37,8 miljoen personen.

De bewoners van Buenos Aires worden ook wel porteños genoemd. Als je tijdens je rondreis naar Patagonië in Buenos Aires bent, moet je er niet vreemd van opkijken hoe Europees deze stad aandoet. Veel immigranten zijn afkomstig van ons continent en de meeste Argentijnen hebben Spaanse of Italiaanse roots. Typerend voor de Argentijnse cultuur zijn de tango, gaucho's en voetbal. Over de herkomst van de tango doen verschillende verhalen de ronde. De Argentijnen beweren dat de dans is ontstaan in hun land, in de wijk San Telmo. Spaanse immigranten vertellen liever dat zij de tango hebben meegebracht en dat deze in de wijk San Telmo verder is ontwikkeld. Hoe dan ook, het staat vast dat San Telmo de bakermat van de tango is. 

Dat voetbal voor veel Argentijnen belangrijk is, moge duidelijk zijn. Maradona is een nationale volksheld. Dé club is dan ook Boca Juniors uit Buenos Aires, waar Maradona ook enkele jaren zijn voetbalkwaliteiten heeft laten zien. Het stadion van de club ligt in de kleurrijke wijk La Boca. De clubkleuren zijn geel en blauw. Toen Boca Juniors werd opgericht, moesten die kleuren bepaald worden. Er werd besloten om de kleuren te nemen van de vlag van het eerste schip dat de haven van La Boca in zou varen. Dat schip kwam uit Zweden, vandaar de kleuren geel en blauw.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.