Patagonië

Het ruige zuiden

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Torres del Paine NP
 • Los Cuernos bij Lake Pehoe, Torres del Paine National Park

Patagonië omvat het zuiden van Argentinië & Chili. Het landschap is ruig, met bergen, gletsjers, meren en unieke vegetatie. Lees verder...

Patagonië is een prachtige plek om te wandelen. In dit desolate gebied lijkt alles uitvergroot: de afstanden tussen de stadjes, de enorme gletsjers en de schapenboerderijen, maar ook de wind en de regen… 

De dorpen El Calafate en El Chaltén, gelegen aan de oostelijke zijde van de Andes, zijn twee van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Patagonië. Imposante gletsjers, felblauwe meren en hoge bergpieken domineren hier de horizon en vormen een prachtige plek voor een vakantie.

El Calafate
El Calafate is een klein dorp in Argentijns Patagonië en gelegen aan de zuidkant van Lago Argentino in de provincie Santa Cruz. De naam is te danken aan een plant met gele bloemen en donkerblauwe bessen, de calafate, die veel voorkomt in Patagonië. Het dorp zelf heeft weinig bezienswaardigheden. Er is een drukke toeristische straat waar u kunt dineren, boodschappen doen en excursies kunt boeken. Ook zit er een bank (handig om geld te wisselen naar Chileense pesos wanneer u vanuit hier naar Torres del Paine reist) en een kantoor van Aerolineas Argentinas.

Los Glaciares National Park
El Calafate is de uitvalsbasis voor het zuidelijke deel van Los Glaciares National Park. Dit park vormt de natuurlijke grens tussen Argentinië en Chili. Los Glaciares beslaat meer dan 600.000 hectare en spreidt zich uit van de steppe aan de oostzijde naar het Andes gebergte aan de  westzijde. In totaal is Los Glaciares maar liefst 350 kilometer lang. In 1937 is dit park, waar 47 gletsjers samen een enorme ijsmassa vormen die een groot gebied bedekken, benoemd tot Los Glaciares National Park, met als doel dit prachtige natuurgebied te beschermen. Het afwisselende park bestaat uit azuurblauwe meren, imposante gletsjers, besneeuwde bergtoppen en grillige rotspieken.

De beroemdste gletsjers zijn de Perito Moreno, Upsala, Viedma, Onelli, en Spegazzini. Op het oog lijken de gletsjers roerloos, maar ze zijn constant in beweging waardoor er van de voorkant van de gletsjers grote brokken ijs met geweld in het water storten. Als gevolg van het smelten van het vele ijs, zijn er twee meren gevormd: Lago Argentino en Lago Viedma, van waar het water vervolgens in de Santa Cruz rivier stroomt.

Torres del Paine National Park
Een hoogtepunt voor veel reizigers in Chili is een bezoek aan het Torres del Paine National Park. Het park is gelegen in Chileens Patagonië, op zo’n 150 kilometer van Puerto Natales, 390 kilometer van Punta Arenas en 250 kilometer van El Calafate (Argentinië). Torres del Paine is in 1959 uitgeroepen tot nationaal park en in 1978 door de UNESCO uitgeroepen tot biosfeer reservaat.

De totale oppervlakte van het park beslaat 242.000 hectare en het is met de auto toegankelijk. Heeft u geen auto tot uw beschikking, dan kunt u naar en binnen het park met bussen reizen. Er zijn echter geen lijndiensten, alleen vooraf geregelde transfers. Neemt u de bus vanuit Puerto Natales naar Torres del Paine, dan bent u ongeveer vier uur onderweg. Er zijn drie ingangen, één administratief bezoekerscentrum en zeven wachtposten in verschillende delen van het park.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Patagonië blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Patagonië
Iris Mijnsbergen Reisexpert

Maak een trekking over de Perito Moreno gletsjer! Vooral de variaties aan ijsblauwe kleuren vond ik erg indrukwekkend!

Reviews - gemiddelde score voor Patagonië: 8.5/10 - Lees meer reviews »

  • Patagonië (askja)
   Review van 25 augustus 2019
   SCORE: 5/5

   "Onze individuele rondreis door Chili verzorgd door Askja Reizen was top. Alles klopte: goede accommodaties; goede excursies met deskundige gidsen. Genoten van onze...

  • Patagonië (askja)
   Review van 23 januari 2019
   SCORE: 5/5

   "Het was een prachtige reis met veel afwisseling (cultuur, steden, natuur). De route leidt langs alle hoogtepunten van Chileens en Argentijns Patagonië. Wanneer...

  • Patagonië (askja)
   Review van 5 november 2018
   SCORE: 5/5

   "heb ik al verteld"

  • Patagonië (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Onze reis is om nooit meer te vergeten ! "

  • Patagonië (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 3/5

   "Jammer, jammer, jammer. Doordat ons aangeraden werd om bus te nemen i.p.v. huurauto hebben we geen mooie foto van lama kunnen maken. En wij hebben een gevoel van...

  • Patagonië (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "De reis was prima georganiseerd."

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.