Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Patagonië

Patagonië omvat het zuiden van Argentinië & Chili. Het landschap is ruig, met bergen, gletsjers, meren en unieke vegetatie.

Patagonië is een prachtige plek om te wandelen. In dit desolate gebied lijkt alles uitvergroot: de afstanden tussen de stadjes, de enorme gletsjers en de schapenboerderijen, maar ook de wind en de regen… 

De dorpen El Calafate en El Chaltén, gelegen aan de oostelijke zijde van de Andes, zijn twee van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Patagonië. Imposante gletsjers, felblauwe meren en hoge bergpieken domineren hier de horizon en vormen een prachtige plek voor een vakantie.

El Calafate
El Calafate is een klein dorp in Argentijns Patagonië en gelegen aan de zuidkant van Lago Argentino in de provincie Santa Cruz. De naam is te danken aan een plant met gele bloemen en donkerblauwe bessen, de calafate, die veel voorkomt in Patagonië. Het dorp zelf heeft weinig bezienswaardigheden. Er is een drukke toeristische straat waar u kunt dineren, boodschappen doen en excursies kunt boeken. Ook zit er een bank (handig om geld te wisselen naar Chileense pesos wanneer u vanuit hier naar Torres del Paine reist) en een kantoor van Aerolineas Argentinas.

Los Glaciares National Park
El Calafate is de uitvalsbasis voor het zuidelijke deel van Los Glaciares National Park. Dit park vormt de natuurlijke grens tussen Argentinië en Chili. Los Glaciares beslaat meer dan 600.000 hectare en spreidt zich uit van de steppe aan de oostzijde naar het Andes gebergte aan de  westzijde. In totaal is Los Glaciares maar liefst 350 kilometer lang. In 1937 is dit park, waar 47 gletsjers samen een enorme ijsmassa vormen die een groot gebied bedekken, benoemd tot Los Glaciares National Park, met als doel dit prachtige natuurgebied te beschermen. Het afwisselende park bestaat uit azuurblauwe meren, imposante gletsjers, besneeuwde bergtoppen en grillige rotspieken.

De beroemdste gletsjers zijn de Perito Moreno, Upsala, Viedma, Onelli, en Spegazzini. Op het oog lijken de gletsjers roerloos, maar ze zijn constant in beweging waardoor er van de voorkant van de gletsjers grote brokken ijs met geweld in het water storten. Als gevolg van het smelten van het vele ijs, zijn er twee meren gevormd: Lago Argentino en Lago Viedma, van waar het water vervolgens in de Santa Cruz rivier stroomt.

Torres del Paine National Park
Een hoogtepunt voor veel reizigers in Chili is een bezoek aan het Torres del Paine National Park. Het park is gelegen in Chileens Patagonië, op zo’n 150 kilometer van Puerto Natales, 390 kilometer van Punta Arenas en 250 kilometer van El Calafate (Argentinië). Torres del Paine is in 1959 uitgeroepen tot nationaal park en in 1978 door de UNESCO uitgeroepen tot biosfeer reservaat.

De totale oppervlakte van het park beslaat 242.000 hectare en het is met de auto toegankelijk. Heeft u geen auto tot uw beschikking, dan kunt u naar en binnen het park met bussen reizen. Er zijn echter geen lijndiensten, alleen vooraf geregelde transfers. Neemt u de bus vanuit Puerto Natales naar Torres del Paine, dan bent u ongeveer vier uur onderweg. Er zijn drie ingangen, één administratief bezoekerscentrum en zeven wachtposten in verschillende delen van het park.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Patagonië blog!

Onze voorbeeldreizen in Patagonië

We hebben 0 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct boeken of liever maatwerk?

Iris Mijnsbergen

Reisexpert

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
 • Askja review
  Review van 04-03-2020
  "Reisbestemming is echt geweldig. Prachtige natuur, mooie wandelgebieden en heerlijk om doorheen te rijden. Paaseiland is heel bijzonder om te bezoeken. Ook Buenos Aires is erg leuk. Het zuiden van Argentinië is wel vrij toeristisch en prijzig. In de basis was de reis goed georganiseerd. De informatie was echter hier en daar onvolledig en beperkt."
 • Askja review
  Review van 19-02-2020
  "Mooi opgebouwde reis met veel variatie. Helaas hadden we niet meet tijd anders zouden we reis nog hebben uitgebreid met het noorden van Chili of met het uiterste zuiden van Patagonie."
 • Askja review
  Review van 04-02-2020
  "Super mooie landen. Geweldige natuur, vriendelijke mensen en lekker eten. Echt een aanrader voor iedereen die van wandelen houdt in verschillende national parken."
 • Askja review
  Review van 20-01-2020
  "Over het algemeen , zeer tevreden. Ik zou enkele aanpassingen doorvoeren in het programma: Santiago schrappen en een extra dag Buenos Aires. Langer in Torres Del Paine verblijven, eventueel El Chalten schrappen"
 • Askja review
  Review van 23-08-2019
  "Onze individuele rondreis door Chili verzorgd door Askja Reizen was top. Alles klopte: goede accommodaties; goede excursies met deskundige gidsen. Genoten van onze rondreis door Chili"
 • Askja review
  Review van 22-01-2019
  "Het was een prachtige reis met veel afwisseling (cultuur, steden, natuur). De route leidt langs alle hoogtepunten van Chileens en Argentijns Patagonië. Wanneer een paar extra dagen worden ingelast krijg je de kans om meer te zien van bepaalde plaatsen en creëer je rustdagen in het vele reizen van plaats naar plaats. De optionele excursies zijn een echte aanrader; sommige excursies zijn ter plaatse goedkoper te boeken."
 • Askja review
  Review van 04-11-2018
  "heb ik al verteld"
 • Askja review
  Review van 01-06-2018
  "Schitterend land en nu terugkijkend (en ook teruglezend) hebben wij van dat gebied alles gezien wat we wilden zien. "
 • Askja review
  Review van 23-04-2018
  "Onze reis is om nooit meer te vergeten ! "
 • Askja review
  Review van 12-01-2018
  "Jammer, jammer, jammer. Doordat ons aangeraden werd om bus te nemen i.p.v. huurauto hebben we geen mooie foto van lama kunnen maken. En wij hebben een gevoel van verloren tijd, en wij moesten te vaak vroeg opstaan.De bussen verder waren ok. Het ligt niet aan de vervoermaatschappijen. Verder een super mooi land. Een winderige dag in El Chaltén is een unieke belevenis!Twee dagen in El Calafate - net iets te veel. "
Perito Moreno
Cerro Fitz Roy, El Chaltén, Argentinië
Magelhaen Pinguïn, Patagonië
Torres del Paine

Dingen

die je gedaan moet hebben

24 Dec 2019 - IJsland, Alaska, Faeröer eilanden, IJsland, Laplan...

De 9 beste Instagram shots van 2019

Ja ja, ook Askja Reizen moet er aan geloven. Instagram is hi... Lees verder

08 Sep 2016 - Argentinië, Patagonië en Chili

Paklijst voor Argentinië en Chili (en een klein stukje Brazilië)

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover, dan stap i... Lees verder

19 Aug 2021 - IJsland

De Laugavegur Trail lopen

Vijf dagen lang met net iets te zware bepakking – wat... Lees verder

Gerust op reis?

Tot 6 weken voor aanvang gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december 2021. Geldig voor reizen naar IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen).

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.