Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

08 September 2016 - Argentinië, Patagonië en Chili

Paklijst voor Argentinië en Chili (en een klein stukje Brazilië)

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover, dan stap ik op het vliegtuig naar Rio de Janeiro. Uiteraard hoop ik dat KLM speciaal voor mij hun oranje Boeing 777 inzet (hoi KLM, mochten jullie dit lezen, please?) maar goed, we gaan het zien.

Op naar Rio de Janeiro dus! Rio is een plek waar ik altijd al eens naartoe heb gewild. Mensen van mijn generatie herinneren zich wellicht de film ‘Mijn vader woont in Rio’ – een verhaal over Liesje en haar gescheiden ouders. Haar moeder vertelt Liesje dat haar vader in Rio woont en ze gaat sparen voor een ticket die kant op. Wat ze echter niet weet, is dat haar vader eigenlijk in de gevangenis zit in Nederland. Na het zien van die film, pakte ik de oude Bosatlas van mijn moeder erbij en zocht ik Rio de Janeiro op. Nu is eindelijk het moment daar dat ik die kant op ga.

Na de Olympische Spelen ben ik helemaal benieuwd naar Rio. Qua stad, omgeving en ook hoe het is om hier als vrouw alleen op pad te gaan. Mijn plan is om, zoals een Nederlandse betaamt, een fiets te gaan huren en ook nog even naar het Suikerbrood te gaan. En wellicht nog wat mee te pakken van de Paralympische Spelen, die net van start zijn gegaan.

Vanuit Rio vlieg ik door naar Iguazú voor Travel Mart Latin America, een vakbeurs waarbij ik afspraken ga maken met lokale agenten, hotels en andere aanbieders. Tussendoor breng ik natuurlijk nog even een bezoek aan de, wat mij betreft, mooiste watervallen ter wereld in Iguazú. Ik heb al veel watervallen gezien in mijn leven, maar die van Iguazú staan toch wel met stip op 1.

Na de beurs vlieg ik door naar het noorden van Patagonië, waar de winter dan net zo’n beetje ten einde komt. Vanuit het Argentijnse wintersportdorp Bariloche steek ik per boot de grens met Chili over, waar ik een week op pad ben om accommodaties te bekijken en leuke activiteiten te doen. Gelukkig bestaan studiereizen bij Askja niet alleen maar uit hotelbezoeken, maar ook maken we excursies en/of wandelingen. Op die manier kunnen we onze klanten niet alleen vertellen hoe mooi een bepaalde plek is, maar ook wat je er kan doen.

Ik reis dus van zomers weer naar winters weer, net zoals veel van onze klanten die naar Argentinië en/of Chili gaan dit doen. Dit vergt een flink staaltje inpakken, want je moet immers voor elk weertype iets meenemen. Omdat een van de meest gestelde vragen op kantoor is ‘wat moet ik meenemen naar Argentinië en Chili’, bij deze mijn lijstje met wat er zoal mee gaat in mijn rugzak:

Voor het warme noorden:
- korte broek
- zomerjurk
- teenslippers
- bikini
- zonnebrand + zonnebril
- t-shirts en tanktops

Voor het koude zuiden:
- wandelschoenen
- donsjack
- windjack
- thermo kleding
- muts, sjaal, handschoenen
- fleece trui
- spijkerbroek

En daarnaast natuurlijk niet te missen:
- paspoort
- creditcard, pinpas en US dollars
- camera
- telefoon, laptop + opladers
- visitekaartjes
- E-Reader

Deze paklijst geldt niet eigenlijk niet alleen voor mijn reis, maar voor 95% van de reizen die onze klanten maken. Argentinië en Chili zijn namelijk enorm afwisellende bestemmingen waardoor je vier seizoen in één reis kunt ervaren. Wat mij betreft is dit ook precies de charme van deze landen. Benieuwd naar mijn avonturen? Reis dan mee via mijn InstaStories op Instagram of via #AskjaLive.

¡Hasta Pronto!

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

18 Feb 2016 - Spitsbergen, IJsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Gr

De meest eenzame plekken ter wereld

“De wereld van Askja is niet heel groot, wij kennen on Lees verder

14 Apr 2016 - Oost-Canada, IJsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Al

De beste Askja plekken om walvissen te spotten

Het is iets wat je tenminste één keer in je le Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.