Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Country Inns in Maritiem Canada

  • • Korte rijafstanden
  • • Verblijf in een mix van bijzondere accommodaties
Duur 18 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) Op aanvraag

Reis door Nova Scotia in stijl

Tijdens deze rondreis Nova Scotia maak je kennis met dit bergachtige schiereiland in het maritieme deel van Oost-Canada. In het woeste en ruige noorden van Nova Scotia vind je Cape Breton Island met een schilderachtige kust, zandstranden, vuurtorens en kleine vissersplaatsjes. Houd je van een frisse wind, zeelucht en maritieme sfeer dan is deze vakantie Nova Scotia echt wat voor jou. Typerend voor deze reis zijn de unieke accommodaties, waarbij sommigen country inns vaak al een attractie op zich zijn. Deze voormalige landhuizen zijn kleinschalig en typerend voor de omgeving. Sommigen vertellen het verhaal van het ontstaan en de groei van Canada. Boeren uit Nederland en scheepsbouwers uit het Rijngebied bouwden hun enorme landhuizen en rijke industriëlen uit onder andere Amerika bouwden hier hun zomerhuizen. In veel van deze huizen kun je tegenwoordig overnachten.

Beroemd: Cabot Trail
Tijdens je reis volg je de beroemde Lighthouse Trail: een prachtige kustroute langs vuurtorens, baaien, zandstrandjes en charmante vissersplaatsjes. Even later doorkruis je Cape Breton Highlands, een gebied met ongerepte wildernis vol weelderige riviervalleien, steile kliffen en ruige klifkusten. Natuurlijk volg je de 300 kilometer lange Cabot Trail, die is genoemd naar de bekende zeeman en ontdekkingsreiziger John Cabot. Je geniet verder van je vakantie in Nova Scotia tijdens je bezoek aan de kleinste provincie van Canada: Prince Edward Island met zijn glooiende akkerland en lange zandstranden. 

Daarna ga je naar de Bay of Fundy, waar je de allergrootste getijdeverschillen ter wereld vindt (tot wel 16 meter). Hier is ook een prima mogelijkheid om een walvisexcursie te maken. Tegen het einde van de reis rij je langs grillige kusten en dichte bossen weer terug naar Halifax.

Lees meer over deze reis

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in Halifax: Je rondreis Oost-Canada begint in Halifax direct na aankomst ga je naar je hotel in het centrum van deze levendige havenstad. Onderweg passeer je een tolbrug waar je een dollar in cash (een Looney) voor nodig hebt. De tweelingsteden Halifax en Dartmouth, met daartussen de drukke haven, heten je welkom in Canada. Hoge gebouwen staan naast moderne winkelcentra. Boetieks en bars zijn ondergebracht in historische panden. Alles is gegroepeerd rond de Citadel in het nationaal historische park. 
Dag 2 - Vrije dag in Halifax: Halifax is met ruim 370.000 inwoners de grootste stad van de Atlantische Provincies. De leukste en gezelligste wijk van Halifax ligt aan de waterkant waar naast de aanlegsteigers van de veerboten de mooi gerestaureerde Historic Properties uit de 19e eeuw staan. Deze drukke straatjes worden ook 's avonds veel bezocht. U kunt hier de wandeling Harbour Walk lopen die u in ongeveer 20 minuten van de Historic Properties naar het VIA Rail Station leidt. Op deze plek hebben tussen 1928 en 1971 meer dan 1 miljoen immigranten via pier 21 hun weg gevonden naar Canada. In het moderne museum Pier 21 leert u alles over deze periode.
Dag 3 - Naar Cape Breton Island, Isle Madame: Je gaat op weg naar één van de mooiste stukjes van Nova Scotia, Cape Breton Island. Grofweg kun je op twee manieren rijden. De snelste route gaat via de Trans Canada HIghway 104 en deze brengt je in ruim 3,5 uur naar de eilandengroep van Isle Madame. Je kunt ook (een deel van) de Marine Drive nemen die je tot vlakbij langs de zuidkust brengt.  Zodra je Halifax achter je laat rijd je via 'Marine Drive' langs grillige kusten, zandstranden en rotsachtige eilandjes. Onderweg passeer je Sherbrooke Village, één van de grootste openlucht musea in Atlantisch Canada dat gedeeltelijk gerestaureerd is zoals in vroegere dagen. Bij Sherbrooke steek je over naar het noorden en vervolg je de route over de Transcanada Highway naar het oosten. Je bereikt Cape Breton Island via de 1.370 meter lange Canso Causeway, één van de diepste dambruggen ter wereld. Deze rit via de Marine Drive duurt een uurtje langer maar is prachtig.
Dag 4 - Struinen langs de zuidkust, vrije dag Isle Madame: Een volle dag om deze geweldige plek langs de zuidkust van Cape Breton te verkennen. Isle Madame is een zeer Frans gebied dat bestaat uit verschillende eilandjes met nog veel invloeden van de Acadische cultuur. Ook zie je hier nog invloeden uit de Ierse en Schotse cultuur terug.  De Clairestone Inn ligt in Arichat, één van de oudste dorpjes op Nova Scotia. Van hieruit kun je een ca. 9 km lange wandeling langs Cape Auguet maken, die je naar de schitterende kust van de Chedabucto Bay voert. Geniet van de uitzichten, de vele zee- en kustvogels en de informatie over de geschiedenis van dit gebied en over wat je zoal te zien krijgt. Vanuit Arichat kun je ook een uitstapje maken naar Petit-de-Grat Island, met twee kleine vissersdorpjes namelijk Petit-de-Grat en Little Anse, ooit toevluchtsoord voor de Baskische en Portugese vissers uit de zestiende eeuw. Zeer fotogeniek met oude verweerde steigers, kreeftenvallen en visnetten. Er zijn diverse vuurtorens die je kunt bekijken en is het lekker weer voor een picnic dan is Pondville Beach daar een uitgelezen plek voor. Ook zijn er mogelijkheden om een halve dag een kayak, kano of fiets te huren. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.