Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 18 Dagen

Country Inns in Maritiem Canada

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze rondreis Nova Scotia maak je kennis met dit bergachtige schiereiland in het maritieme deel van Oost-Canada. In het woeste en ruige noorden van Nova Scotia vind je Cape Breton Island met een schilderachtige kust, zandstranden, vuurtorens en kleine vissersplaatsjes. Houd je van een frisse wind, zeelucht en maritieme sfeer dan is deze vakantie Nova Scotia echt wat voor jou. Typerend voor deze reis zijn de unieke accommodaties, waarbij sommigen country inns vaak al een attractie op zich zijn. Deze voormalige landhuizen zijn kleinschalig en typerend voor de omgeving. Sommigen vertellen het verhaal van het ontstaan en de groei van Canada. Boeren uit Nederland en scheepsbouwers uit het Rijngebied bouwden hun enorme landhuizen en rijke industriëlen uit onder andere Amerika bouwden hier hun zomerhuizen. In veel van deze huizen kun je tegenwoordig overnachten.

Dag 1

Accommodatie: The Halliburton - Standard Room (LO)

Aankomst in Halifax

Je rondreis Oost-Canada begint in Halifax direct na aankomst ga je naar je hotel in het centrum van deze levendige havenstad. Onderweg passeer je een tolbrug waar je een dollar in cash (een Looney) voor nodig hebt. De tweelingsteden Halifax en Dartmouth, met daartussen de drukke haven, heten je welkom in Canada. Hoge gebouwen staan naast moderne winkelcentra. Boetieks en bars zijn ondergebracht in historische panden. Alles is gegroepeerd rond de Citadel in het nationaal historische park. 

Dag 2

Accommodatie: The Halliburton - Standard Room (LO)

Vrije dag in Halifax

Halifax is met ruim 370.000 inwoners de grootste stad van de Atlantische Provincies. De leukste en gezelligste wijk van Halifax ligt aan de waterkant waar naast de aanlegsteigers van de veerboten de mooi gerestaureerde Historic Properties uit de 19e eeuw staan. Deze drukke straatjes worden ook 's avonds veel bezocht. U kunt hier de wandeling Harbour Walk lopen die u in ongeveer 20 minuten van de Historic Properties naar het VIA Rail Station leidt. Op deze plek hebben tussen 1928 en 1971 meer dan 1 miljoen immigranten via pier 21 hun weg gevonden naar Canada. In het moderne museum Pier 21 leert u alles over deze periode.

Dag 3 (ca. 350 km)

Accommodatie: The Clairestone Inn - standard room (LG)

Naar Cape Breton Island, Isle Madame

Je gaat op weg naar één van de mooiste stukjes van Nova Scotia, Cape Breton Island. Grofweg kun je op twee manieren rijden. De snelste route gaat via de Trans Canada HIghway 104 en deze brengt je in ruim 3,5 uur naar de eilandengroep van Isle Madame. Je kunt ook (een deel van) de Marine Drive nemen die je tot vlakbij langs de zuidkust brengt.  Zodra je Halifax achter je laat rijd je via 'Marine Drive' langs grillige kusten, zandstranden en rotsachtige eilandjes. Onderweg passeer je Sherbrooke Village, één van de grootste openlucht musea in Atlantisch Canada dat gedeeltelijk gerestaureerd is zoals in vroegere dagen. Bij Sherbrooke steek je over naar het noorden en vervolg je de route over de Transcanada Highway naar het oosten. Je bereikt Cape Breton Island via de 1.370 meter lange Canso Causeway, één van de diepste dambruggen ter wereld. Deze rit via de Marine Drive duurt een uurtje langer maar is prachtig.

Dag 4

Accommodatie: Clairestone Inn - standard room (LG)

Struinen langs de zuidkust, vrije dag Isle Madame

Een volle dag om deze geweldige plek langs de zuidkust van Cape Breton te verkennen. Isle Madame is een zeer Frans gebied dat bestaat uit verschillende eilandjes met nog veel invloeden van de Acadische cultuur. Ook zie je hier nog invloeden uit de Ierse en Schotse cultuur terug.  De Clairestone Inn ligt in Arichat, één van de oudste dorpjes op Nova Scotia. Van hieruit kun je een ca. 9 km lange wandeling langs Cape Auguet maken, die je naar de schitterende kust van de Chedabucto Bay voert. Geniet van de uitzichten, de vele zee- en kustvogels en de informatie over de geschiedenis van dit gebied en over wat je zoal te zien krijgt. Vanuit Arichat kun je ook een uitstapje maken naar Petit-de-Grat Island, met twee kleine vissersdorpjes namelijk Petit-de-Grat en Little Anse, ooit toevluchtsoord voor de Baskische en Portugese vissers uit de zestiende eeuw. Zeer fotogeniek met oude verweerde steigers, kreeftenvallen en visnetten. Er zijn diverse vuurtorens die je kunt bekijken en is het lekker weer voor een picnic dan is Pondville Beach daar een uitgelezen plek voor. Ook zijn er mogelijkheden om een halve dag een kayak, kano of fiets te huren. 

Dag 5 (ca. 326 km)

Accommodatie: Auberge Doucet Inn - Standard Room (LO)

De meest spectaculaire route van Oost-Canada, naar Cheticamp

We raden je aan op tijd te vertrekken en je tijd te nemen voor de prachtige rit die vandaag op het programma staat. De mooiste route voert over de Cabot Trail, die begint in Baddeck. Je kunt de route in beide richtingen rijden maar voor vandaag kun je het beste via de oostelijke kant van Cape Breton Highlands rijden. De Cabot Trail is wellicht wel de mooiste roadtrip van Oost-Canada. De kronkelende route volgt de kustlijn van Cape Breton Island en  staat bekend om haar steile kliffen en schitterende uitzichten. De ene keer rijd je onderaan bij de zee en de andere keer over de tot 335 meter hoge klippen. Er zijn vele uitzichtpunten van waar je een schitterend uitzicht hebt over de zee en vanwaar je soms het spuiten van de walvissen vanaf de kust kunt zien. Heb je onderweg zin in een mooie wandeling dan zijn er talloze mooie wandelingen te vinden, varierend van makkelijk tot uitdagend. Bijvoorbeeld de Franey Trail die start bij Ingonish Centre. Het is geen makkelijke wandeling (klimmen!) maar het uitzicht is fenomenaal. De wandeling is ongeveer 7,5 km lang waar je 2-3 uur over doet.

Dag 6

Accommodatie: Auberge Doucet Inn (LO)

Vrije dag Cheticamp

Cheticamp ligt in het hart van het Acadische Cape Breton en is een prima plek om een walvisexcursie maken of in ieder geval genieten van een maaltijd van vers gevangen schaaldieren. Als je van wandelen houdt is de Skyline Trail, die net ten noorden van Cheticamp start, één van de mooiste wandelingen in de omgeving. Deze wandeling is ongeveer 9 kilometer en voert je over de toppen van de kliffen van waaruit je een schitterend uitzicht hebt over de kustlijn. De wandeling is erg populair, we raden je daarom aan om deze óf vroeg in de ochtend te maken óf in de avonduren.

Dag 7 (ca. 340 km)

Accommodatie: Dundee Arms Inn - Standard Room (LG)

Verder naar Charlottetown op Prince Edward Island

Je rijdt verder naar Pictou vanwaar je de ferry neemt naar Prince Edward Island. Voordat je de ferry neemt raden wij je aan even een kijkje te nemen in het historische plaatsje Pictou, waar de Schotten als eerste landen in New Scotland (Nova Scotia). Een 75 minuten durende ferrytocht brengt u vervolgens naar de kleinste provincie van Canada, Prince Edward Island. Hier vind je fotogenieke landschappen met kleurrijke contrasten tussen de rode aarde, groene grasvelden en bossen en de blauwe luchten en de zee.

Dag 8

Accommodatie: Dundee Arms Inn - Standard Room (LG)

Vrije dag op Prince Edward Island

Je hebt de hele dag de tijd het eiland te verkennen. Zo zijn er de stranden, duinlandschappen en ruige kusten aan de westelijke kant in het idyllische Jacques Cartier Provincial Park. Ook Prince Edward Island National Park is een bezoek zeker waard met brede zoutstroken, strand- en duinlandschappen en rode zandsteenklippen. Eindeloze zandstranden, kleine boerderijen en mooie landweggetjes wisselen elkaar af. Altijd is de zee of een baai dichtbij op dit eiland, waardoor de vermenging van zout en zoet water voor een uniek maritiem ecosysteem zorgen. Het is een eldorado voor de vogelliefhebber. 

Een van de mooiste parken op PEI is het Greenwich PEI National Park met een uniek duinlandschap en ongerepte witte zandstranden. Het uitgebreide trail systeem biedt toegankelijke wandel- en fietsmogelijkheden en zijn ook rolstoeltoegankelijk. Je vindt interpretieve panelen langs de boardwalk en in het Greenwich Interpretation Center staan interactieve en multi-media displays die nog meer informatie geven over dit gebied.

Dag 9 (ca. 220 km)

Accommodatie: L'Ancrage B&B - Queen Room (LO)

Rit naar St. Louis, New Brunswick

Je verlaat Prince bijna 13 kilometer lange Confederation Bridge tussen Borden-Carleton naar Cape Tormentine en over de Northumberland Strait naar New Brunswick. Wandelpaden en een uitkijkplatform bij het Cape Jurimain Nature Centre geven je een mooi zicht op de brug en de omgeving. Einddoel van vandaag is Shediac/Sackville.

Dag 10

Accommodatie: L'Ancrage B&B - Queen Room (LO)

Vrije dag Kouchibouguac National Park

Vandaag heb je de hele dag de tijd om het Kouchibouguac National Park te verkennen. Het park is 25 kilometer lang en bestaat uit zand en water,  bossen en wetlands. Daarnaast heeft het bijzondere kustlandschappen. Ook hier zijn weer talloze trails uitgezet  in allerlei vormen en afstanden waarover je kunt wandelen of fietsen. Het bezoekerscentrum kun je vinden bij de ingang van het park op slechts zes kilometer afstand van St. Louis de Kent. Bij Kelly's Beach heersen de hoogste water temperaturen van de provincie. Je bereikt het strand over de houten boardwalk die over de lagunen en door de duinen loopt. Hier wacht je een verbazingwekkend landschap met duinen, zeehonden en ander zeeleven. De marsgronden van Kelly's Bog zijn te bereiken via een wandelpad waar je het interessante schouwspel kunt bekijken van vleesetende planten die zich tegoed doen aan een maaltje vliegen.

Dag 11 (ca. 145 km)

Accommodatie: Innisfree B&B (LO)

Verder naar Hopewell Rocks

Je zakt weer naar het zuiden af op weg naar de Bay of Fundy. De Bay of Fundy loopt langs de hele zuidkust van New Brunswick en is een zeearm van de Atlantische Oceaan. Twee keer per dag komt de vloed op en dringt er zoveel water de baai binnen dat het soms tot 16 meter hoogte stijgt. Als al dat water weer terugtrekt vallen hele delen langs de kust en in de haventjes droog en kunt u op de zeebodem lopen. Dit is het grootste getijdenverschil ter wereld en behoort tot een van de wereldwonderen. De cyclus van eb en vloed duurt ongeveer 12 ½ uur. 

De Hopewell Rocks zijn één van New Brunswick’s top attracties. Je kunt het park makkelijk zelf bezoeken, het bestaat uit ca. 15 meter hoge rotspilaren, de zgn. Flowerpot Rocks, die bij eb volledig droogvallen en bij vloed grotendeels onder water verdwijnen. Je kunt hier wandelen op de bodem van de oceaan, daarnaast zijn er nog meerdere goed aangegeven wandelpaden.

 

Dag 12

Accommodatie: Innisfree B&B (LO)

Vrije dag aan de Bay of Fundy

Vandaag kun je de tijd nemen om het Fundy National Park te bezoeken, nog een hoogtepunt langs de Bay of Fundy. Twee keer daags worden de stranden hier overspoeld door het water om vervolgens weer droog te vallen. In het park kun je via de kleine Pont Wolfe Road een historische overdekte brug vinden. Deze covered bridges zijn een symbool van de provincie New Brunswick geworden. In het park zijn weer talloze paden en trails uitgezet, voor liefhebbers van bossen, bergen of stranden. Alma ligt aan de zuidoostelijke rand van het park en is een prima plek voor een heerlijke lunch met krab of andere schaal- en schelpdieren. In de haven zie je een vreemd schouwspel bij eb wanneer de boten droog komen te liggen op de modderige zeebodem. Ongeveer 20 kilometer ten oosten van Alma kun je een bezoek brengen aan Cape Enrage, een klein schiereilandje met duizelingwekkende klippen en één van de oudste vuurtorens van New Brunswick.

Dag 13 (ca. 255 km)

Accommodatie: Harbourview Inn - Gardenview Room (LO)

Per ferry van Saint Johns naar Digby, Nova Scotia

Je rijdt weer naar het westen waar je New Brunswick verlaat en in Saint John per ferry naar Digby vaart. Deze ferry vaart in circa 1,5 uur dwars over de Bay of Fundy naar Nova Scotia. Onderweg zijn er goede kansen tot het zien van walvissen. Afvaarten zijn er het gehele jaar door, in het hoogseizoen 3x per dag.

Dag 14

Accommodatie: Harbourview Inn - Gardenview Room (LO)

Vrije dag Digby, optionele walvisexcursie

Digby is gelegen aan de Bay of Fundy, beroemd om zijn enorme getijdenverschillen en in de zomermaanden de verblijfplaats voor grote aantallen walvissen. Tevens is Digby bekend vanwege de vangst van St. Jacobsschelpen welke veelvuldig worden aangeboden in de restaurants van dit vissersstadje. Je hebt een vrije dag om de Bay of Fundy te verkennen of u kunt doorrijden langs de kust naar Brier Island voor een walvisobservatie tour, welke u vooraf bij Askja kunt boeken. Deze baai is een geliefd zomerverblijf voor diverse soorten walvissen en de kans dat u er een paar ziet is erg groot. Deze indrukwekkende walvisexcursie is inbegrepen wanneer je het activiteitenpakket hebt bijgeboekt. Je kunt ook verder rijden naar het Kejimkujik National Park voor een mooie wandeling of kanotocht. 

Dag 15 (ca. 200 km)

Accommodatie: The Cooper's Inn, standard room (LO)

Via de westkust van Nova Scotia naar Shelburne

Je rijdt langs de kust van Nova Scotia en passeert de plaats Yarmouth, dat met circa 8000 inwoners de grootste stad in het westen van Nova Scotia is. Het heeft een rijke geschiedenis van zeevaart en scheepsbouw. Als je van vuurtorens houdt, moet je zeker de tocht naar de punt van het schiereiland Cape Forchu ondernemen om de historische vuurtoren te bezichtigen. Vanaf de kaap heb je prachtig uitzicht op de rotskust. Shelburne is een klein stadje met prachtig gerestaureerde huizen uit de 18e en 19e eeuw. In die tijd was het het grootste stedelijk centrum van Noord Amerika. Het heeft een rijke historie van schepvaart en bij het historische waterfront kun je de huizen uit die tijd bewonderen. Je accommodatie is een vermelding waard, de The Cooper's Inn staat in de wijde omgeving bekend. Eind juni/begin juli wordt in Shelburne het Lobster Festival gehouden als afsluiting van het kreeftenseizoen. 

Dag 16

Accommodatie: The Cooper's Inn, standard room (LO)

Vrije dag aan de zuidkust van Nova Scotia

Je kunt je dag op verschillende manieren besteden. Cape Sable Island ligt ten westen van Shelburne, vanaf Barrington loopt een 1200 meter lange dam naar Cape Sable Island. De grootste plaats is Clark's Harbour en een leuk en oud visserdorpje. Wanneer je naar het oosten rijdt kun je naar een beschermd natuurgebeid van 22 km², het Kejimkujik Seaside National Park. Het park ligt aan de Atlantische kust en biedt kraakheldere witte stranden, turquoise water, kustmoerassen en een zeer rijk plantenleven met talloze wilde bloemen. Er zijn twee wandelroutes uitgezet, compleet met uitlegborden en telescopen om uit te kijken naar wild. 

Dag 17 (ca. 130 km)

Accommodatie: Mariner King Inn - Standard Room (LO)

Langs de zuidkust, Mahone Bay

Je volgt de Lighthouse Trail langs de afwisselende en vooral grillige zuidkust van Nova Scotia. Deze kust wordt ook wel de piratenkust genoemd. Aan deze kust zijn miljoenen dollars uitgegeven om de piratenschatten op te graven. Onderweg kom je langs tal van vuurtorens, zandstrandjes, baaien en vissersplaatsjes. Mahone Bay is een knus en sfeervol dorp van scheepsbouwers en vissers met prachtig uitzicht over zee en de omgeving. Enkele kilometers verder ligt op een schiereiland het bijzonder schilderachtige Lunenburg, gesticht door Duitse immigranten in 1753. De Bluenose, een beroemde vissersboot/schoener, is destijds door deze immigranten gebouwd en is tegenwoordig het symbool van Nova Scotia. Tevens staat deze afgebeeld op de Canadese 10 cent munt. De binnenstad van Lunenburg staat op de UNESCO-Heritage lijst! Je overnacht 1 nacht in Lunenburg.

Dag 18

Accommodatie: - inleveren huurauto op luchthaven

Einde van de reis

De laatste dag alweer! De meeste vluchten vertrekken aan het einde van de middag of in de avond dus heb je nog wat tijd om rond te kijken. Je kunt daarbij via Peggy's Cove rijden om de meest gefotografeerde vuurtoren van Canada te bekijken of je kunt in de stad nog wat tijd besteden. Daarna lever je de huurauto in op de luchthaven.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.