Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 13 Dagen

Wildernis & Luxe in Namibië

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis staat in het teken van luxe overnachtingsplekken op bijzondere locaties. Je accommodaties variëren van een luxe tent met uitzicht op de duinen van Namib Naukluft Park tot een op palen gebouwde houten bungalow in de comfortabele Stiltz Lodge, waar je uitkijkt over de Atlantische Oceaan en de vogelrijke lagune. De bijzondere rotsformaties van Erongo bieden mooie wandelmogelijkheden vanuit de gelijknamige Wilderness Lodge. In het dierenrijk van Etosha verblijf je in totaal drie nachten aan de rand van een waterpoel. Het Waterberg Plateau en de wildernis rondom Signal Mountain zijn misschien minder bekend, maar bieden wel een mooie combinatie van vogels, wilde dieren en de Afrikaanse savanne.

Dag 1 (ca. 45 km)

Accommodatie: Olive Grove Guesthouse - luxury room (LO)

Van Windhoek luchthaven naar de stad Windhoek

Je reis begint in de vriendelijke hoofdstad. Het luxe guesthouse waar je overnacht ligt centraal. Olive Grove staat voor gastvrijheid en je thuis voelen. In de open keuken kun je zelf je drankjes pakken en in de lounge met open haard staat een computer die je altijd mag gebruiken. Op loopafstand van het guesthouse vind je het veelzijdige centrum met parken, musea, restaurants, de veel gefotografeerde Christuskerk en een van de oudste gebouwen van Windhoek: het fort 'Alte Feste'.

Dag 2 (ca. 340 km)

Accommodatie: Sossusvlei Lodge - standard room (HP)

Van Windhoek naar de zandduinen bij Sesriem/Sossusvlei

Na het ontbijt bezoekt onze lokale vertegenwoordiging jullie eerst in de accommodatie en spreken jullie gezamenlijk de hele reis door aan de hand van een kaart. Daarna staat het eerste hoogtepunt van je reis gepland: de ontzagwekkende Sossusvlei. Het plaatsje Sesriem is de toegangspoort tot dit gebied met de hoogste zandduinen ter wereld. Je verblijft twee nachten in de luxe Sossusvlei Lodge. De lodge is zo ontworpen dat hij perfect opgaat in het landschap van de spectaculaire woestijn eromheen. Vanaf je ruime patio heb je een prachtig uitzicht op de omliggende duinen. Het Adventure Centre in de lodge biedt een scala aan excursies voor op je vrije dag, zoals ballonvaren, eco-vriendelijke quadtours, natuur- en zonsondergangssafari's, 'bush-diners' onder de sterrenhemel, begeleide wandelingen bij zonsondergang, boogschieten, sterren kijken en rondvluchten.

Leuke meerdaagse trips in deze omgeving om het dagprogramma uit te breiden zijn:
• Desert Walking Trail
• Namib woestijn bij nacht

Dag 3

Accommodatie: Sossusvlei Lodge - standard room (HP)

Sossusvlei

Dit is dé ochtend om vroeg op te staan om bij zonsopgang volop te kunnen genieten van de schitterende kleuren op en rondom de zandduinen van de Sossusvlei en de zoutvlakte van de Deathvlei.  Je kunt het ook vanuit de lucht bewonderen. Na terugkomst in de lodge kun je eventueel nog een van eerder genoemde activiteiten ondernemen. Eigenlijk mag een bezoek aan Sesriem Canyon ook niet ontbreken. Hier heeft de Tsauchab-rivier een 30 meter diepe en een kilometer lange kloof uitgesleten, waar je doorheen kunt wandelen. De meer dan 200 verschillende plantensoorten die hier voorkomen, leven van de mist die vooral ‘s morgens opkomt vanaf de kust.

Dag 4 (ca. 350 km)

Accommodatie: The Stiltz - luxury room (LO)

Van Sesriem/Sossusvlei naar Swakopmund

Op weg naar het noorden mag een stop in Solitaire voor koffie met de beroemde apfelstrudel absoluut niet ontbreken. Via ruige canyons en spectaculaire passen zoals de Kuiseb Pass vervolg je je reis naar de kustplaats Swakopmund, een Duits aandoend stadje met aan de ene kant de woestijn en aan de andere kant de woeste Atlantische Oceaan. Hier kun je een lekkere schnitzel of sachertorte eten in een typisch ‘Brauhaus’. Ook voor liefhebbers van verse vis is dit dé plek om te dineren.

Dag 5

Accommodatie: The Stiltz - luxury room (LO)

Vrije dag Swakopmund

In Swakopmund ben je aan het juiste adres voor allerlei activiteiten. Een interessante aanrader is de Living Desert Adventures-excursie, waarbij je diep de woestijn in gaat en geniet van oneindige vergezichten.Je zult ervan versteld staan hoeveel de woestijn behalve zand nog meer te bieden heeft.

Dag 6 (ca. 240 km)

Accommodatie: Erongo Wilderness Lodge - luxury tent (HP)

Van Swakopmund naar Erongo Mountains

Geniet nog even van de kust, want tijdens deze reis zie je de oceaan niet meer terug. Je krijgt er een prachtig rotslandschap voor terug. Je passeert de Spitzkoppe, een 1728 meter hoge granieten berg in het zuidelijke deel van Damaraland. De ‘Natural Bridge’ is een zeer fotogenieke steenformatie in dit gebied, dat zich perfect leent voor wandelingen tussen en over de rotsblokken. 

Dag 7

Accommodatie: Erongo Wilderness Lodge - luxury tent (HP)

Vrije dag Erongo Mountains

Je overnachtingsplek is de bijzondere Erongo Wilderness Lodge in de gelijknamige bergen. De ruime tenten hebben een ensuite-badkamer die in de rotsen is uitgehouwen. Vanaf je veranda heb je een adembenemend uitzicht over de granieten rotsblokken, die bewoond worden door kleine dassies (inheemse knaagdieren). Het restaurant heeft een groot terras, waar je na zonsondergang in de killere vooravond heerlijk kunt opwarmen bij een open vuur. Je kunt de dag doorbrengen bij het zwembad of de omgeving gaan verkennen door middel van een mooie wandeling. 

Dag 8 (ca. 291 km)

Accommodatie: Okaukuejo Rest Camp - waterhole chalet (LO)

Van Erongo Mountains naar Etosha National Park

Vandaag verlaat je de rotswoestijn van Damaraland en ga je op weg naar het bekende safarihoogtepunt van Namibië: Etosha National Park. Via de zuidelijke toegangspoort rij je naar Okaukuejo, het bekende restcamp in het zuiden. Hier overnacht je in een luxe Waterhole Chalet. Dit is het kamp met de beroemdste waterpoel van alle kampen in het park. Je kunt er vanaf je eigen veranda op uitkijken. Tegen de avond komen hier de meeste dieren drinken, zodat je het kleine en grote wild in alle rust kunt observeren. Etosha bestaat voor een groot deel uit een grote, massieve minerale zoutpan, die maar een paar keer per jaar onder water staat. Je kunt er olifanten, giraffes, neushoorns, leeuwen en (met een beetje geluk) zelfs luipaarden of cheeta’s tegenkomen.

Dag 9 (ca. 150 km)

Accommodatie: Onguma Bush Camp - Settler's room (LO)

Rit door Etosha naar Onguma Game Reserve

Vandaag rij je overdag met je eigen auto over de goed bewegwijzerde wegen door Etosha National Park, op zoek naar het vele wild in dit landschap van uitgestrekte zoutpannen, struik- en boomsavannes. De open vlaktes maken het makkelijk om in één oogopslag al veel dieren te spotten. Zorg ervoor dat je voor zonsondergang aankomt op je volgende bestemming: het Onguma Bush Camp. 

Dag 10

Accommodatie: Onguma Bush Camp - Settler's room (LO)

Onguma Game Reserve

Het Onguma Game Reserve aan de oostkant van Etosha grenst aan Fisher's Pan en is een van Namibië's best bewaarde geheimen. In het grote privéreservaat van de lodge, dat grenst aan Etosha, kun je gamedrives maken op zoek naar onder andere de weinig voorkomende zwarte neushoorn. Het is echt een prachtige plek om te overnachten.

Dag 11 (ca. 270 km)

Accommodatie: Waterberg Wilderness Plateau Lodge - plateau lodge room (HP)

Van Onguma Game Reserve naar Waterberg Plateau

Je rijdt verder naar het zuiden naar het Waterberg Plateau, een indrukwekkende rotsformatie die 150 meter boven het landschap uitsteekt. De verschillende boomsoorten, struiken en wilde dieren maken dit tot een mooie plek in deze typische Afrikaanse savanne. Ook is dit een goede omgeving om te wandelen. Je overnacht vanavond in de Waterberg Wilderness Lodge, die een beschutte ligging heeft in een lange vallei in het midden van het Waterberg-massief. In de middag ben je van harte welkom om een stuk taart te komen eten in de theetuin en eventueel daarna met de gids een mooie rit te maken door het gebied (optioneel). De voortreffelijke gerechten die in de keuken worden klaargemaakt, proef je bij het diner dat is inbegrepen.

Verleng je dagprogramma met een bijzondere trip om een kijkje te nemen in het leven van de bosjesmannen:
• Fiume Bush Camp Bushman Experience

Dag 12 (ca. 214 km)

Accommodatie: The Elegant Farmstead - standard room (LO)

Waterberg Plateau naar Okahandja

De kortste route loopt via verharde wegen naar het zuiden, naar de stad Okahandja met onder andere een grote houtsnijwerkmarkt. Deze laatste avond sluit je af in de Elegant Farmstead. Deze luxe lodge heeft elf smaakvol ingerichte kamers met ensuite-badkamers en een houten terras dat uitkijkt over de prachtige omgeving. De voormalige boerderij ligt in een landschap dat gedomineerd wordt door bergen, droge rivierbeddingen en open vlaktes. Je vindt hier behalve veel vogelsoorten ook allerlei wild, zoals de springbok, de eland, de waterbok, de giraffe, de kudu, het hartebeest, het wrattenzwijn, de struisvogel en de jakhals. De lodge organiseert verschilende safaris (zowel overdag als bij zonsondergang) en begeleide wandelingen met picknicklunch, maar je kunt ook zelf de goed gemarkeerde wandelpaden volgen via de rivierbeddingen en de open vlaktes naar Signal Mountain. Een culturele excursie laat je kennismaken met de cultuur van toen en nu in zowel een Herero- als een Damara-dorpje.

Dag 13 (ca. 117 km)

Okahandja naar luchthaven van Windhoek

Je rijdt terug naar Windhoek, waar je de huurauto inlevert op het vliegveld. Dit is het einde van een onvergetelijke reis! Hier stap je op je vlucht terug naar Nederland of kun je je reis verlengen met bijvoorbeeld een safari in Botswana of een bezoek aan de spectaculaire Victoriawatervallen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.