Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Luxe Shortbreak IJsland

  • • Zuidkust en gouden cirkel
  • • Luxe hotels
  • • Reykjavík
Duur 5 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.575

Verblijf in bijzondere hotels midden in de natuur en in Reykjavík, met een 4WD huurauto

Bij deze reis zie je de mooiste plekken van IJsland en verblijf je in bijzondere hotels. De schitterende zuidkust met zijn zwarte stranden, gletsjers en watervallen zal grote indruk op je maken. Dit wordt nog versterkt als je de beroemde geiser Strokkur ziet en een dag in Reykjavík doorbrengt. Geniet van deze prettige combinatie van luxe accommodaties en het ruige IJslandse landschap.  

De eerste twee nachten verblijf je aan de zuidkust in een landelijke omgeving. Een ideale plek om noorderlicht te spotten, maar ook om te ontspannen in een aangename omgeving. Van hieruit maak je een tocht langs de zuidkust, het gebied van de ijskappen en de uitbarsting van de Eyjafjallajökull. Je rijdt langs de bekendste bezienswaardigheden van IJsland: de Gullfoss-waterval, het hetebronnengebied Geysir en nationaal park Thingvellir naar Reykjavík, waar we een bijzondere accommodatie in het centrum voor je hebben uitgezocht. Zo kun je de stad verkennen, eventueel een walvisexursie maken en een van de uitstekende restaurants uitproberen. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Keflavík, auto ophalen en rit naar de zuidkust: Vanaf Schiphol vlieg je met Icelandair in drie uur naar de luchthaven Keflavík, waar je de auto ophaalt. Je maakt een mooie rit door de lavavelden van Reykjanes naar Reykjavík en gaat dan over de pas Hellisheidi, waar je schitterend uitzicht over het dorp Hveragerdi en de kust hebt. Je overnachtingsadres voor de komende twee nachten ligt nog wat verder. Af en toe passeer je een dorp, maar het is hier heel rustig. Je ziet mooie bergen en in de verte de zee. Overnachting in omgeving Hvolsvöllur/Skogar. 
Dag 2 - Dagtocht zuidkust: Je hebt een hele dag om een tocht langs de zuidkust van IJsland te maken. Eerst langs de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. In de winter kunnen de watervallen deels bevroren zijn, wat een prachtig gezicht is. Je kunt bijna niet stoppen met foto’s maken! Onderweg heb je zicht op twee gletsjers, de Eyjafjallajökull en de grote Myrdalsjökull. Dit is het gebied waar in 2010 de bekende vulkaanuitbarsting was. Bij helder weer kun je ook nog een glimp opvangen van IJslands beroemdste vulkaan Hekla, die voor het laatst uitgebarsten is in 2000. Je rijdt door tot aan het dorp Vík, bekend om zijn zwarte stranden en prachtige basaltformaties. Op de terugweg ziet het landschap er weer anders uit. 
Dag 3 - Gullfoss, Geysir, Thingvellir en naar Reykjavík: Je bezoekt de bekendste hoogtepunten van het vulkaaneiland. Allereerst de indrukwekkende waterval Gullfoss, waar het water in twee trappen naar beneden dendert. Als het flink gevroren heeft is het er aanmerkelijk stiller en zie je bijzondere ijssculpturen naast de waterval. De geisers en bronnen van Geysir zijn betoverend. Het water van de Strokkur spuit elke 8 minuten omhoog, er zijn felblauwe dampende bronnen, het pruttelt en stoomt. Je komt ogen tekort. Thingvellir is een voor de IJslanders belangrijke historische plek die je niet mag overslaan. Ook geologisch is deze plek uitermate interessant; het uiteendrijven van het Amerikaanse en Europese continent is hier goed te zien, onder andere aan de grote scheuren in het landschap. Je rijdt hierna door naar Reykjavik waar je nog een deel van de middag de tijd hebt om de winkels of een museum te bezoeken. Je verblijft twee nachten in één van de betere hotels in Reykjavík, die zich onderscheiden door meer luxe of modern design. 
Dag 4 - Reykjavík: Je hebt een hele dag te tijd om in Reykjavík door te brengen en dat is maar goed ook, want er is veel te zien en te beleven. Er is een groot aanbod aan restaurants, met verschillende specialiteiten, zoals vis en zeevruchten, typisch IJslands of oriëntaals. Ook zijn er tal van cafés waar je koffie kunt drinken met een lekker stuk taart. Je maakt een keuze uit de vele musea en bezoekt de kerk, Hallgrimskirkja, waar je de toren in kunt om de stad van bovenaf te bekijken. IJsland staat bekend om de vele jonge ontwerpers en dat zie je terug als je winkelt in Reykjavík. Neem beslist ook een kijkje bij het nieuwe congrescentrum Harpa met verrassende architectuur. In het havengebied zijn veel galeries. Kortom je zult tijd te kort komen in deze hippe hoofdstad van IJsland. 
Nathalie de Leeuw

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Tip

Wil je gebruikmaken van de Saga Premium-klasse van Icelandair? Dat kan voor een toeslag vanaf € 565 per persoon (retour).

Saga Premium is de premium cabineklasse van Icelandair en bevindt zich voor in het vliegtuig. Niet alleen mag je twee stuks ingecheckte bagage (tot 32 kg) meenemen, je hebt ook voorrang bij het inchecken en boarden, toegang tot de lounge én je kan genieten van een menu à la carte in een comfortabelere stoel.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse, inclusief € 180 luchthavenbelasting, nationale vliegbelasting, bagage en stoelreservering
• overnachtingen in hotels op basis van logies en ontbijt in 2-pers. kamers met douche en toilet (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht)
• 4 etmalen Hertzautohuur incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, CDW en TP verzekering, airport surcharge en extra bestuurder. Ter plaatse heb je geen kosten meer (voorwaarden autohuur op IJsland
• uitgebreide reisinformatie
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• overige maaltijden (lunches en diners)
• brandstof auto
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• optionele afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto
• reis- en annuleringsverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.