Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 5 Dagen

Luxe Shortbreak IJsland

Terug Bekijk samenvatting

Bij deze reis zie je de mooiste plekken van IJsland en verblijf je in bijzondere hotels. De schitterende zuidkust met zijn zwarte stranden, gletsjers en watervallen zal grote indruk op je maken. Dit wordt nog versterkt als je de beroemde geiser Strokkur ziet en een dag in Reykjavík doorbrengt. Geniet van deze prettige combinatie van luxe accommodaties en het ruige IJslandse landschap.  

Dag 1 (ca. 180 km)

Vlucht Amsterdam - Keflavík, auto ophalen en rit naar de zuidkust

Vanaf Schiphol vlieg je met Icelandair in drie uur naar de luchthaven Keflavík, waar je de auto ophaalt. Je maakt een mooie rit door de lavavelden van Reykjanes naar Reykjavík en gaat dan over de pas Hellisheidi, waar je schitterend uitzicht over het dorp Hveragerdi en de kust hebt. Je overnachtingsadres voor de komende twee nachten ligt nog wat verder. Af en toe passeer je een dorp, maar het is hier heel rustig. Je ziet mooie bergen en in de verte de zee. Overnachting in omgeving Hvolsvöllur/Skogar. 

Dag 2 (ca. 190 km)

Dagtocht zuidkust

Je hebt een hele dag om een tocht langs de zuidkust van IJsland te maken. Eerst langs de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. In de winter kunnen de watervallen deels bevroren zijn, wat een prachtig gezicht is. Je kunt bijna niet stoppen met foto’s maken! Onderweg heb je zicht op twee gletsjers, de Eyjafjallajökull en de grote Myrdalsjökull. Dit is het gebied waar in 2010 de bekende vulkaanuitbarsting was. Bij helder weer kun je ook nog een glimp opvangen van IJslands beroemdste vulkaan Hekla, die voor het laatst uitgebarsten is in 2000. Je rijdt door tot aan het dorp Vík, bekend om zijn zwarte stranden en prachtige basaltformaties. Op de terugweg ziet het landschap er weer anders uit. 

Dag 3 (ca. 100 km)

Gullfoss, Geysir, Thingvellir en naar Reykjavík

Je bezoekt de bekendste hoogtepunten van het vulkaaneiland. Allereerst de indrukwekkende waterval Gullfoss, waar het water in twee trappen naar beneden dendert. Als het flink gevroren heeft is het er aanmerkelijk stiller en zie je bijzondere ijssculpturen naast de waterval. De geisers en bronnen van Geysir zijn betoverend. Het water van de Strokkur spuit elke 8 minuten omhoog, er zijn felblauwe dampende bronnen, het pruttelt en stoomt. Je komt ogen tekort. Thingvellir is een voor de IJslanders belangrijke historische plek die je niet mag overslaan. Ook geologisch is deze plek uitermate interessant; het uiteendrijven van het Amerikaanse en Europese continent is hier goed te zien, onder andere aan de grote scheuren in het landschap. Je rijdt hierna door naar Reykjavik waar je nog een deel van de middag de tijd hebt om de winkels of een museum te bezoeken. Je verblijft twee nachten in één van de betere hotels in Reykjavík, die zich onderscheiden door meer luxe of modern design. 

Dag 4

Reykjavík

Je hebt een hele dag te tijd om in Reykjavík door te brengen en dat is maar goed ook, want er is veel te zien en te beleven. Er is een groot aanbod aan restaurants, met verschillende specialiteiten, zoals vis en zeevruchten, typisch IJslands of oriëntaals. Ook zijn er tal van cafés waar je koffie kunt drinken met een lekker stuk taart. Je maakt een keuze uit de vele musea en bezoekt de kerk, Hallgrimskirkja, waar je de toren in kunt om de stad van bovenaf te bekijken. IJsland staat bekend om de vele jonge ontwerpers en dat zie je terug als je winkelt in Reykjavík. Neem beslist ook een kijkje bij het nieuwe congrescentrum Harpa met verrassende architectuur. In het havengebied zijn veel galeries. Kortom je zult tijd te kort komen in deze hippe hoofdstad van IJsland. 

Dag 5 (ca. 55 km)

Naar Keflavík, inleveren auto en vlucht Keflavík - Amsterdam

Je neemt afscheid van Reykjavik en IJsland en rijd met je auto naar het vliegveld. Je levert de auto in en vliegt terug naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.