Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Wandelen in Zuid-Groenland

  • • Igaliku, de mooiste plaats van groenland
  • • Narsaq en qaqortoq
  • • Veel wandelen
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.845

Dorpjes, fjorden, ijsbergen en gletsjers in Zuid-Groenland

Deze Groenland reis voert door indrukwekkende natuur en langs verschillende nederzettingen. Je maakt kennis met de Groenlandse cultuur en hebt de mogelijkheid om wandelingen te maken. Je verblijft in hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt. Boottransfers brengen je naar dorpen en nederzettingen. Tijdens de wandelingen geniet je van onvergetelijke uitzichten op gletsjers en op fjorden vol ijsbergen.       

Wie van Narsarsuaq naar Narsaq vaart, raakt meteen onder de indruk van het gevarieerde Arctische landschap. De eerste dagen van de Groenland rondreis verblijf je in Narsaq en in Qaqortoq. Dit zijn relatief grote plaatsen in het zuiden van Groenland en je krijgt er een beeld van het dagelijkse leven in deze streek. Beide plaatsen liggen in een mooie omgeving, zodat je ook kunt wandelen. Een excursie naar de ijskap en naar ruïnes uit de Vikingtijd behoren tot de mogelijkheden. Vervolgens ga je naar de kleine nederzetting Igaliku in een groene vallei tussen ruige bergen. In Igaliku vind je veel overblijfselen uit de Vikingtijd en het is een prima startpunt voor wandelingen. Een aanrader is de tocht naar het plateau voor een spectaculair uitzicht over het Qooroq-fjord met ijsbergen en een machtige gletsjer. Alle facetten van Groenland komen dus aan bod in deze reis. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht Reykjavík - Narsarsuaq, boottransfer naar Narsaq: Na de vlucht vanuit Keflavík (IJsland) kom je aan in Narsarsuaq waar de vakantie in Groenland start. Je wordt opgewacht bij de luchthaven en start met een boottransfer naar Qassiarsuk. Qassiarsuk staat ook bekend als Brattahlid, de plaats waar Eric de Rode zich in 982 vestigde. De Noorse ruïnes zijn goed bewaard gebleven en het openluchtmuseum (Brattahlid) kan worden bezocht (toegang niet inbegrepen). De ca. 40 inwoners leven van het houden van schapen, maar het dorp heeft ook een school, een winkel en een kerk. Aan het einde van middag weer transfer per boot naar Narsaq (ca. 1 uur).Accommodatie in Narsaq voor 2 nachten.
Dag 2 - Dag in Narsaq: Narsaq is een voor Groenlandse begrippen redelijke plaats met ongeveer 1.500 inwoners. Het is prachtig gelegen op een stuk vlakke kust aan de voet van grote bergen. In de zee drijven bijna altijd ijsbergen, die zijn afgekalfd van gletsjers in de omgeving. Ook het stadje zelf is leuk om te bekijken. Wandel naar de supermarkt, door de verschillende straten en bezoek het museum in de haven. Een aanrader is de excursie naar de ijskap bij Twin Glacier (4 uur, 134 euro).Je maakt een bootocht over het Ikerssuaq Fjord en gaat aan land bij Twin Glacier. Je blijft daar een uur en staat naast de gletsjer, je kunt deze bijna aanraken. Wie wil wandelen kan zijn hart ophalen en kiezen uit verschillende korte en lange wandelingen. 
Dag 3 - Boottransfer naar Qaqortoq: Een bootranfer van wederom ongeveer een uur brengt u naar Qaqortoq, de volgende plaats waar je twee nachten verblijft. Qaqortoq is de grootste plaats in Zuid-Groenland met 3.300 inwoners.
Dag 4 - Dag in Qaqortoq: Qaqortoq is een interessante plaats om te verblijven. Het is het belangrijkste centrum voor onderwijs in het zuiden en er bevinden zich enkele van de grootste bedrijven. Eén van die bedrijven is Great Greenland, waar zeehondenhuid word bewerkt en verwerkt tot fraaie kleding. Ook in Qaqortoq kun je het dagelijks leven meemaken o.a. in de haven, als de vissersboten binnen komen. Bezienswaardigheid is een heuse fontein, op het plein bij de haven. In en rond Qaqortoq vind je bovendien meer dan 30 sculpturen (veelal uitgehouwen in de rotsen), die onderdeel zijn van het project Stone & Man. Wie een excursie wil maken gaat naar de ruïne van de kerk van Hvalsey (2,5 uur, 100 euro). Het is een half uur varen en je hebt tjd om rond te wandelen. Je leert veel over de geschiedenis van de Vikingen in Zuid-Groenland.  

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: vanaf Reykjavík elke dinsdag van 16 juni t/m 15 september.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Reykjavík-Narsarsuaq v.v. inclusief luchthavenbelasting
• 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
• boottransfers
• excursie Qooroq Icefjord
• informatiepakket
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavik v.v.
• maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.