Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Wandelen in Zuid-Groenland

  • • Veel wandelen
  • • Narsaq en Qaqortoq
  • • Igaliku, de mooiste plaats van Groenland
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.455

Dorpjes, fjorden, ijsbergen en gletsjers in Zuid-Groenland

Een geweldige Groenland reis waarbij je veel wandelingen maakt en je per boot reist van de ene naar de andere plek. Zuid-Groenland is bij uitstek een wandelgebied waarbij je weelderige valleien vol met bloemen doorkruist. Je maakt kennis met pittoreske plaatsjes waarbij kleurrijke huizen verspreid staan in een groene vallei. Vaak wordt je beloond met spectaculair uitzicht over een ijsfjord met ijsbergen, een machtige gletsjer of waterval. Je verblijft in hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt. Boottransfers brengen je naar dorpen en nederzettingen. 

Wie van Narsarsuaq naar Narsaq vaart, raakt meteen onder de indruk van het gevarieerde Arctische landschap. De eerste dagen van de Groenland rondreis verblijf je in Narsaq en in Qaqortoq. Dit zijn relatief grote plaatsen in het zuiden van Groenland en je krijgt er een beeld van het dagelijkse leven in deze streek. Beide plaatsen liggen in een mooie omgeving, zodat je ook kunt wandelen. Een excursie naar de ijskap en naar ruïnes uit de Vikingtijd behoren tot de mogelijkheden. Vervolgens ga je naar de kleine nederzetting Igaliku in een groene vallei tussen ruige bergen. In Igaliku vind je veel overblijfselen uit de Vikingtijd en het is een prima startpunt voor wandelingen. Een aanrader is de tocht naar het plateau voor een spectaculair uitzicht over het Qooroq-fjord met ijsbergen en een machtige gletsjer. Alle facetten van Groenland komen dus aan bod in deze reis. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Narsarsuaq, boottransfer naar Ittileq: Na de vlucht vanuit Keflavík (IJsland) kom je aan in Narsarsuaq waar de vakantie in Groenland start. Je wordt opgewacht bij de luchthaven en start met een boottransfer naar Itilleq. Je begint meteen goed! Je wandelt de vier kilometer van de haven naar het dorp over de King's way, zo genoemd naar Koning Frederik 9e, die hier in 1952 op bezoek was. Igaliku is zeer pittoresk, de gekleurde huizen liggen aan een groene baai met weelderig grasland. Aan de overkant van het fjord domineert de Illerfissalik (Burfjeld) het ruige en desolate landschap. Wat een uitzicht! Je verblijft twee nachten in Igaliku.
Dag 2 - Dag in Igaliku: Igaliku is een klein buurtschap van Narsaq en eigenlijk een schapengehucht dat ontstaan is met het begin van de schapenteelt.  Ooit verbleven er Vikingen in dit gebied en een nieuwe periode van bewoning startte in 1782, toen Anders Olsen zich hier vestigde met zijn Groenlandse vrouw. In het dorp liggen nog altijd overblijfselen uit de tijd van de Vikingen en in het kleine kerkje is een tentoonstelling. In de omgeving van Igaliku kun je fantastische wandelingen maken. Een aanrader is de wandeling van ongeveer 17 kilometer naar het ijsfjord en terug. Aan het einde van de wandeling wordt je beloond met een spectaculair uitzicht over het Qooroq ijsfjord met ijsbergen en een machtige gletsjer. Een andere wandelmogelijkheid is de tocht naar de waterval van 15 km. Deze is uit te breiden de beklimming van de Nuuluk, die 823 meter hoog is, waardoor je in totaal 20-22 km loopt.
Dag 3 - Boottransfer naar Qaqortoq: Een transfer per boot van ongeveer anderhalf uur brengt je naar Qaqortoq, de volgende plaats waar je twee nachten verblijft. Qaqortoq is de grootste plaats in Zuid-Groenland met 3.300 inwoners.
Dag 4 - Dag in Qaqortoq: Qaqortoq is een interessante plaats om te verblijven. Het is het belangrijkste centrum voor onderwijs in het zuiden en er bevinden zich enkele van de grootste bedrijven. Eén van die bedrijven is Great Greenland, waar zeehondenhuid word bewerkt en verwerkt tot fraaie kleding. Ook in Qaqortoq kun je het dagelijks leven meemaken o.a. in de haven wanneer de vissersboten binnen komen. Bezienswaardigheid is een heuse fontein, op het plein bij de haven. In en rond Qaqortoq vind je bovendien meer dan 30 sculpturen (veelal uitgehouwen in de rotsen), die onderdeel zijn van het project Stone & Man. Wie een excursie wil maken gaat naar de ruïne van de kerk van Hvalsey (2,5 uur, ca 100 euro). Het is een half uur varen en je hebt tjd om rond te wandelen. Je leert veel over de geschiedenis van de Vikingen in Zuid-Groenland.  
Manuela Sutmuller

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: vanaf Reykjavík elke dinsdag en zaterdag tussen 10 juni en 19 september 2023

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche en toilet of kamers met gedeelde douche en toilet
• boottransfers
• excursie Qooroq Icefjord
• informatiepakket
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavik en vlucht Reykjavík-Narsarsuaq v.v. 
• maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.