Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Wandelen in Zuid-Groenland

Terug Bekijk samenvatting

Een geweldige Groenland reis waarbij je veel wandelingen maakt en je per boot reist van de ene naar de andere plek. Zuid-Groenland is bij uitstek een wandelgebied waarbij je weelderige valleien vol met bloemen doorkruist. Je maakt kennis met pittoreske plaatsjes waarbij kleurrijke huizen verspreid staan in een groene vallei. Vaak wordt je beloond met spectaculair uitzicht over een ijsfjord met ijsbergen, een machtige gletsjer of waterval. Je verblijft in hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt. Boottransfers brengen je naar dorpen en nederzettingen. 

Dag 1

Aankomst Narsarsuaq, boottransfer naar Ittileq

Na de vlucht vanuit Keflavík (IJsland) kom je aan in Narsarsuaq waar de vakantie in Groenland start. Je wordt opgewacht bij de luchthaven en start met een boottransfer naar Itilleq. Je begint meteen goed! Je wandelt de vier kilometer van de haven naar het dorp over de King's way, zo genoemd naar Koning Frederik 9e, die hier in 1952 op bezoek was. Igaliku is zeer pittoresk, de gekleurde huizen liggen aan een groene baai met weelderig grasland. Aan de overkant van het fjord domineert de Illerfissalik (Burfjeld) het ruige en desolate landschap. Wat een uitzicht!

Je verblijft twee nachten in Igaliku.

Dag 2

Dag in Igaliku

Igaliku is een klein buurtschap van Narsaq en eigenlijk een schapengehucht dat ontstaan is met het begin van de schapenteelt.  Ooit verbleven er Vikingen in dit gebied en een nieuwe periode van bewoning startte in 1782, toen Anders Olsen zich hier vestigde met zijn Groenlandse vrouw. In het dorp liggen nog altijd overblijfselen uit de tijd van de Vikingen en in het kleine kerkje is een tentoonstelling. In de omgeving van Igaliku kun je fantastische wandelingen maken. Een aanrader is de wandeling van ongeveer 17 kilometer naar het ijsfjord en terug. Aan het einde van de wandeling wordt je beloond met een spectaculair uitzicht over het Qooroq ijsfjord met ijsbergen en een machtige gletsjer. Een andere wandelmogelijkheid is de tocht naar de waterval van 15 km. Deze is uit te breiden de beklimming van de Nuuluk, die 823 meter hoog is, waardoor je in totaal 20-22 km loopt.

Dag 3

Boottransfer naar Qaqortoq

Een transfer per boot van ongeveer anderhalf uur brengt je naar Qaqortoq, de volgende plaats waar je twee nachten verblijft. Qaqortoq is de grootste plaats in Zuid-Groenland met 3.300 inwoners.

Dag 4

Dag in Qaqortoq

Qaqortoq is een interessante plaats om te verblijven. Het is het belangrijkste centrum voor onderwijs in het zuiden en er bevinden zich enkele van de grootste bedrijven. Eén van die bedrijven is Great Greenland, waar zeehondenhuid word bewerkt en verwerkt tot fraaie kleding. Ook in Qaqortoq kun je het dagelijks leven meemaken o.a. in de haven wanneer de vissersboten binnen komen. Bezienswaardigheid is een heuse fontein, op het plein bij de haven. In en rond Qaqortoq vind je bovendien meer dan 30 sculpturen (veelal uitgehouwen in de rotsen), die onderdeel zijn van het project Stone & Man. Wie een excursie wil maken gaat naar de ruïne van de kerk van Hvalsey (2,5 uur, ca 100 euro). Het is een half uur varen en je hebt tjd om rond te wandelen. Je leert veel over de geschiedenis van de Vikingen in Zuid-Groenland.  

Dag 5

Boottocht naar Narsaq

Per boot word je naar Narsaq gebracht. Je verblijft hier twee nachten.
Narsaq is een voor Groenlandse begrippen redelijke plaats met ongeveer 1.500 inwoners. Het is prachtig gelegen op een stuk vlakke kust aan de voet van grote bergen. In de zee drijven bijna altijd ijsbergen, die zijn afgekalfd van gletsjers in de omgeving. Ook het stadje zelf is leuk om te bekijken. Wandel naar de supermarkt, door de verschillende straten en bezoek het museum in de haven. 

Dag 6

Wandelen bij Narsaq

Een aanrader is de excursie naar de ijskap bij Twin Glacier (4 uur, 134 euro). Je maakt een boottocht over het Ikerssuaq Fjord en gaat aan land bij Twin Glacier. Je blijft daar een uur en staat naast de gletsjer, je kunt deze bijna aanraken. Wie wil wandelen kan zijn hart ophalen. Een pittige dagtocht van 20-25 km gaat naar de huisberg Kvanefjeld. Of neem de eerste 7 km een taxi en loop alleen het resterende deel. Dan heb je meer tijd om te genieten van de omgeving en het landschap. Andere kortere wandelingen gaan naar Narsaq Point of de top van de Tasiigaaq, de kleinere huisberg. Bij de tourist information kun je informatie over wandelingen krijgen.

Dag 7

Varen naar Qassiarsuk, Qooroq ijsfjord

Je wordt vandaag per boot naar Qassiarsuk gebracht, ook wel bekend als Brattahlid, de plek waar de Erik de Rode, Noorse Viking prins, zeevaarder en ontdekkingsreiziger in 982 Groenland 'ontdekte' en zich vestigde. De Noorse ruïnes zijn goed bewaard gebleven en het openlucht museum (Brattahlid) kun je bezoeken. De 40 inwoners van Qassiarsuk leven van de schapenteelt maar het gehuchtje heeft ook een school, winkeltje en een kerk. In de middag ga je per boot naar de Qooroq Ice Fjord, het is een schitterende tocht tussen ijsbergen in alle kleuren, maten en vormen. Zodra de gletsjer in zicht is wordt de motor gestopt en geniet je van de absolute stilte en een drankje gekoeld met gletsjerijs van meer dan 1000 jaar oud! Je verblijft één nacht in het hotel in Narsarsuaq.

Dag 8

Vlucht naar Reykjavík

Je checkt uit, maar je kunt je bagage stallen in het hotel. Voordat je terugvliegt heb je nog tijd om wat drinken in het Blue Ice café in Narsarsuaq of het museum te bezoeken. Een fantastische rondreis door Groenland is ten einde.

(De volgorde van het programma kan veranderen en is onder voorbehoud van weersomstandigheden en de kwetsbare logistiek in deze regio)

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.