Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Wandelen in Zuid-Groenland

Terug Bekijk samenvatting

Deze Groenland reis voert door indrukwekkende natuur en langs verschillende nederzettingen. Je maakt kennis met de Groenlandse cultuur en hebt de mogelijkheid om wandelingen te maken. Je verblijft in hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt. Boottransfers brengen je naar dorpen en nederzettingen. Tijdens de wandelingen geniet je van onvergetelijke uitzichten op gletsjers en op fjorden vol ijsbergen.       

Dag 1

Vlucht Reykjavík - Narsarsuaq, boottransfer naar Narsaq

Na de vlucht vanuit Keflavík (IJsland) kom je aan in Narsarsuaq waar de vakantie in Groenland start. Je wordt opgewacht bij de luchthaven en start met een boottransfer naar Qassiarsuk. Qassiarsuk staat ook bekend als Brattahlid, de plaats waar Eric de Rode zich in 982 vestigde. De Noorse ruïnes zijn goed bewaard gebleven en het openluchtmuseum (Brattahlid) kan worden bezocht (toegang niet inbegrepen). De ca. 40 inwoners leven van het houden van schapen, maar het dorp heeft ook een school, een winkel en een kerk. Aan het einde van middag weer transfer per boot naar Narsaq (ca. 1 uur).
Accommodatie in Narsaq voor 2 nachten.

Dag 2

Dag in Narsaq

Narsaq is een voor Groenlandse begrippen redelijke plaats met ongeveer 1.500 inwoners. Het is prachtig gelegen op een stuk vlakke kust aan de voet van grote bergen. In de zee drijven bijna altijd ijsbergen, die zijn afgekalfd van gletsjers in de omgeving. Ook het stadje zelf is leuk om te bekijken. Wandel naar de supermarkt, door de verschillende straten en bezoek het museum in de haven. Een aanrader is de excursie naar de ijskap bij Twin Glacier (4 uur, 134 euro).Je maakt een bootocht over het Ikerssuaq Fjord en gaat aan land bij Twin Glacier. Je blijft daar een uur en staat naast de gletsjer, je kunt deze bijna aanraken. Wie wil wandelen kan zijn hart ophalen en kiezen uit verschillende korte en lange wandelingen. 

Dag 3

Boottransfer naar Qaqortoq

Een bootranfer van wederom ongeveer een uur brengt u naar Qaqortoq, de volgende plaats waar je twee nachten verblijft. Qaqortoq is de grootste plaats in Zuid-Groenland met 3.300 inwoners.

Dag 4

Dag in Qaqortoq

Qaqortoq is een interessante plaats om te verblijven. Het is het belangrijkste centrum voor onderwijs in het zuiden en er bevinden zich enkele van de grootste bedrijven. Eén van die bedrijven is Great Greenland, waar zeehondenhuid word bewerkt en verwerkt tot fraaie kleding. Ook in Qaqortoq kun je het dagelijks leven meemaken o.a. in de haven, als de vissersboten binnen komen. Bezienswaardigheid is een heuse fontein, op het plein bij de haven. In en rond Qaqortoq vind je bovendien meer dan 30 sculpturen (veelal uitgehouwen in de rotsen), die onderdeel zijn van het project Stone & Man. Wie een excursie wil maken gaat naar de ruïne van de kerk van Hvalsey (2,5 uur, 100 euro). Het is een half uur varen en je hebt tjd om rond te wandelen. Je leert veel over de geschiedenis van de Vikingen in Zuid-Groenland.  

Dag 5

Boottocht naar Itilleq, wandelen naar Igaliku

Per boot word je naar Itilleq bij Igaliku gebracht. Je wandelt de vier kilometer van de haven naar het dorp over de King's way, zo genoemd naar Koning Frederik 9e, die hier in 1952 op bezoek was. Igaliku is zeer pittoresk, de gekleurde huizen liggen aan een groene baai met weelderig grasland. Aan de overkant van het fjord domineert de Illerfissalik (Burfjeld) het ruige en desolate landschap. Wat een uitzicht! Je verblijft hier twee nachten.

Dag 6

Wandelen bij Igaliku

Ooit verbleven er Vikingen in dit gebied en een nieuwe periode van bewoning startte in 1782, toen Anders Olsen zich hier vestigde met zijn Groenlandse vrouw. In het dorp liggen nog altijd overblijfselen uit de tijd van de Vikingen en in het kleine kerkje is een tentoostelling. De omgeving van Igaliku leent zich bij uitstek om te wandelen. Een aanrader is de wandeling van ongeveer 17 kilometer naar het plateau en terug. Je loopt door een mooi gebied langs de rivier, naar een meertje en dan omhoog naar het plateau dat circa 250 meter hoger ligt. Je hebt dan een spectaculair uitzicht over het Qooroq ijsfjord met ijsbergen en een machtige gletsjer. Terug loop je het eerste deel via een andere route. Een andere wandelmogelijkheid is de tocht naar de waterval van 15 km. Deze is uit te breiden de beklimming van de Nuuluk, die 823 meter hoog is, waardoor je totaal 20-22 km loopt.

Dag 7

Varen naar Narsarsuaq, Qooroq ijsfjord

Boottransfer Itilleq - Narsarsuaq. Boottocht naar de Qooroq Ice Fjord. Een boottocht tussen ijsbergen in alle kleuren, maten en vormen. Wanneer de gletsjer in zicht is, wordt de bootmotor gestopt, zodat je kunt genieten van de absolute stilte en een drankje gekoeld met gletsjerijs - meer dan 1000 jaar oud! Je verblijft één nacht in het hotel in Narsarsuaq.

Dag 8

Vlucht naar Reykjavík

Je checkt uit, maar je kunt je bagage stallen in het hotel. Voordat je terugvliegt kun je wat drinken in het Blue Ice café in Narsarsuaq en nog het museum bezoeken. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.