Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Groepsreis Hoogtepunten van Groenland

  • • Engelstalige reisleider
  • • Boottocht sarfaq ittuk van nuuk naar ilulissat
  • • Naar de ijskap bij kangerlussuaq
  • • Bootexcursie ijsfjord ilulissat
  • • Walvisexcursie
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

met een engelssprekende reisleider

Ga mee op deze afwisselende en indrukwekkende groepsreis Groenland waarbij je reist in een internationaal gezelschap en met een Engelssprekende reisleider. Maak kennis met de unieke Groenlandse cultuur en natuur en reis door middel van binnenlandse vluchten en een tocht met de postboot naar verschillende populaire plekken en dorpjes in Groenland. We bezoeken de immense groenlandse ijskap vanuit Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk en natuurlijk Ilulissat nabij de Disko Baai. In alle plaatsen ga je met een gids op pad en krijg je dus uitgebreide informatie over het land en het leven in Groenland. Bovendien zijn er veel excursies inbegrepen, bijvoorbeeld een walvisexcursie, een wandeling naar het IJsfjord en een avondcruise tussen de ijsbergen In West-Groenland. Ook het verblijf aan boord van de 'postboot' Sarfaq Ittuk maakt je rondreis Groenland tot een geweldig avontuur. 

Je vakantie Groenland begint in Kangerlussuaq, dat dicht bij de Groenlandse ijskap ligt. Hier maken we natuurlijk een tocht over de arctische toendra tot we aan de rand van het grootste pakket ijs van Europa staan. Een korte vlucht brengt je naar de hoofdstad Nuuk. Een kleine en bijzondere plaats, van waar je je afvraagt hoe men hier leeft en overleeft. Het ligt prachtig aan het fjord en heeft twee bijzondere musea, het Groenlandse Nationaal Museum en het Nuuk Art Museum. Daarna scheep je in op de postboot Sarfaq Ittuk en vaar je langs de westkust van Groenland in twee dagen naar Ilulissat, 'de stad van de ijsbergen'. Waarom Ilulissat deze naam gekregen heeft is snel duidelijk als je de wandeling naar het IJsfjord maakt en de boottocht tussen de ijsbergen. Tijdens de walvisexcursie in de Diskobaai ga je niet alleen walvissen spotten, maar zie je ook ijsbergen dobberen. Deze reis is een geweldige groepsreis waarbij je ook nog tijd hebt om het land zelf te ervaren en te ontdekken. De reisleider staat altijd klaar om je informatie te verschaffen, verhalen te vertellen en sommige tours en wandelingen te begeleiden. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Kangerlussuaq en excursie naar de ijskap: Je vliegt vandaag van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Het hotel ligt bij de luchthaven en je loopt vanuit de terminal zo naar de receptie. In de middag wordt je opgehaald voor de excursie. De bus rijdt over een jeeptrack ongeveer 25 kilometer landinwaarts. Een mooie tocht door het toendra landschap en door de arctische wildernis, naar de rand van de Groenlandse ijskap. Met een beetje geluk ga je onderweg muskusossen zien en je komt langs de Russell gletsjer met ijswanden tot wel 60 meter hoog. Aan het einde van de weg sta je naast de reusachtige Groenlandse ijskap, die 80% van het eiland bedekt. Het diner is vandaag in de Restaurant Roklubben, 5 kilometer buiten Kangerlussuaq, schitterend gelegen aan een meer. 
Dag 2 - Vlucht naar Nuuk, stadstour Nuuk en inscheping Sarfaq Ittuk: Na het ontbijt maken we een korte vlucht naar Nuuk, de hoofdstad van Groenland met ruim 15.000 inwoners, meer dan 100 kilometer asfaltweg en zelfs een paar stoplichten! We maken een gezamelijke stadstour en daarna is er nog tijd om zelf rond te wandelen in Nuuk en alvast de eerste souvenirs te kopen. Tijdens de tour bezoek je het Nationaal Museum aan de haven. Hier ligt één van de grootste schatten van Groenland: ruim 500 jaar oude Inuit mummies. Ook het Kunst museum en de oude wijk van Nuuk worden bezocht. Aan het einde van de dag ga je aan boord van de Sarfaq Ittuk. Dit is een soort Groenlandse Hurtigruten: een boot die langs de kust vaart en voor de Groenlanders de belangrijkste vorm van vervoer is. We varen twee dagen in noordelijke richting, om uiteindelijk in Ilulissat aan te komen. 
Dag 3 - Varen langs de kust en bezoek Sisimiut: Het  leuke van de tocht met de Sarfaq Ittuk is dat je een inkijkje in het leven van de Groenlanders krijgt. Het schip maakt korte stops bij verschillende plaatsen langs de kust en aan het einde van de middag hebben we tijd om Sisimiut te bekijken. Met een gids lopen we langs de gekleurde huizen, het stadhuis en een aantal historische gebouwen. Als we wat hogerop lopen hebben we mooi overzicht en zien we de fraaie heuvels op de achtergrond. Op de rotsen aan de rand van Sisimiut liggen de sledehonden te wachten tot het weer winter wordt. Na afloop gaan we weer aan boord en vervolgen de route noordwaarts. 
Dag 4 - Aankomst Ilulissat en stadswandeling met gids: 's Morgens naderen we Ilulissat al. Voor je er aankomt zie je de eerste enorme bergen ijs dobberen. De grootte en vorm verschillen, maar ze zijn allemaal indrukwekkend, Een fantastisch welkom in de Diskobaai! Aan het einde van de ochtend legt de Sarfaq Ittuk aan in Ilulissat en gaan we van boord. Vanuit de haven word je naar je hotel gebracht. De lokale gids heet je welkom en geeft informatie over de stad en de mogelijkheden voor de komende dagen. Natuurlijk beginnen we vandaag met een stadstour om de weg in Ilulissat te leren kennen. De gids vertelt over de geschiedenis en de cultuur. Het museum, koloniale huizen, de kerk en de levendige haven komen aan bod. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.