Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Groepsreis Hoogtepunten van Groenland

Terug Bekijk samenvatting

Ga mee op deze afwisselende en indrukwekkende groepsreis Groenland waarbij je reist in een internationaal gezelschap en met een Engelssprekende reisleider. Maak kennis met de unieke Groenlandse cultuur en natuur en reis door middel van binnenlandse vluchten en een tocht met de Sarfaq Ittuk naar verschillende populaire plekken en dorpen in Groenland. We bezoeken de immense Groenlandse ijskap vanuit Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk en natuurlijk Ilulissat bij de Diskobaai. In alle plaatsen ga je met een gids op pad en krijg je dus uitgebreide informatie over het land en het leven in Groenland. Bovendien zijn er veel excursies inbegrepen, bijvoorbeeld een walvisexcursie, een wandeling naar het IJsfjord en een avondcruise tussen de ijsbergen In West-Groenland. Ook het verblijf aan boord van de 'postboot' Sarfaq Ittuk maakt je rondreis Groenland tot een geweldig avontuur. 

Vlucht naar Kangerlussuaq en excursie naar de ijskap

Je vliegt vandaag van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Het hotel ligt bij de luchthaven en je loopt vanuit de terminal zo naar de receptie. De gids heet je welkom in Groenland. In de middag maak je een excursie met een 4WD bus. Over een jeeptrack ga je ongeveer 25 kilometer landinwaarts. Een mooie tocht door het toendra landschap en door de arctische wildernis, naar de rand van de Groenlandse ijskap. Je komt uit bij de Russell gletsjer met ijswanden tot wel 60 meter hoog. Aan het einde van de weg sta je naast de reusachtige Groenlandse ijskap, die 80% van het eiland bedekt. Op de terugweg zie je met een beetje geluk misschien muskusossen. 
Het diner is vandaag in de Restaurant Roklubben, 5 kilometer buiten Kangerlussuaq, schitterend gelegen aan een meer. 

Dag 2

Vlucht naar Nuuk, stadstoer Nuuk en inscheping Sarfaq Ittuk

Na het ontbijt maken we een korte vlucht naar Nuuk, de hoofdstad van Groenland met ruim 17.500 inwoners, meer dan 100 kilometer asfaltweg en zelfs een paar stoplichten! We maken een gezamenlijke stadstoer en daarna is er nog tijd om zelf rond te wandelen in Nuuk en alvast de eerste souvenirs te kopen. Tijdens de toer bezoek je het Nationaal Museum aan de haven. Hier ligt één van de grootste schatten van Groenland: ruim 500 jaar oude Inuit mummies. Ook het Kunst museum en de oude wijk van Nuuk worden bezocht. 
Aan het einde van de dag ga je aan boord van de Sarfaq Ittuk. Dit is een soort Groenlandse Hurtigruten: een boot die langs de kust vaart en voor de Groenlanders de belangrijkste vorm van vervoer is. We varen twee dagen in noordelijke richting, om uiteindelijk in Ilulissat aan te komen. 

Dag 3

Accommodatie: Hut aan boord Sarfaq Ittuk

Varen langs de kust en bezoek Maniitsoq

Het  leuke van de tocht met de Sarfaq Ittuk is dat je een inkijkje in het leven van de Groenlanders krijgt. Het schip maakt korte stops bij verschillende plaatsen langs de kust en vandaag stap je uit in Maniitsoq. In Maniitsoq blijven we 3,5 uur, dus we hebben tijd voor een rondleiding door de stad. Om een geweldig uitzicht over de stad te hebben, moet je een van de vele trappen in Maniitsoq beklimmen. Als je 470 treden omhoog loopt naar de "Eiffeltoren" (Sakkortusaavik), krijg je een geweldig 360-graden panoramisch uitzicht! Als je echter niet goed ter been bent op trappen, is er genoeg te zien in en om het dorp. 
Laat in de avond komt het schip aan in Sisimiut, waar het de nacht blijft liggen. 

Dag 4

Bezoek Sisimiut en op zee

Na het ontbijt maken we een wandeling in Sisimiut, waar ongeveer 5.500 mensen wonen. Met een gids lopen we langs de rode, gele en groene huizen, het stadhuis en een aantal historische gebouwen. Als we wat hogerop lopen hebben we mooi overzicht en zien we de fraaie heuvels op de achtergrond. Op de rotsen aan de rand van Sisimiut liggen de sledehonden te wachten tot het weer winter wordt. Na afloop gaan we weer aan boord en vervolgen de route noordwaarts. 

Dag 5

Aankomst Ilulissat, stadswandeling met gids en walvisexcursie

Vroeg in de morgen naderen we Ilulissat al. Voor je er aankomt zie je de eerste enorme bergen ijs dobberen. De grootte en vorm verschillen, maar ze zijn allemaal indrukwekkend, Een fantastisch welkom in de Diskobaai!
Vanuit de haven word je naar je hotel gebracht. De gids geeft informatie over de stad en je maakt gelijk een stadstoer om de weg in Ilulissat te leren kennen. De gids vertelt over de geschiedenis en de cultuur. Het museum, koloniale huizen, de kerk en de levendige haven komen aan bod. 
Je maakt vervolgens een wandeling met de gids naar de Sermermiut vallei, waar je overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit vindt. Wat verder in de vallei krijg je uitzicht op de indrukwekkende ijsbergen van het IJsfjord, dat op de Unesco wereld erfgoedlijst staat. Heen en terug neemt de wandeling ongeveer 2 uur in beslag.
Trek je warme kleren aan en maak je klaar voor een boottocht. Je maakt vandaag een walvisexcursie. Er zijn vijftien soorten die zich regelmatig laten zien. Stel je voor dat je daadwerkelijk een walvis ziet: het kleine geisertje van de ademhaling en de majestueuze staart. Als het stil is kan je de ademhaling horen en wanneer je er dicht bij bent zelfs ruiken. De combinatie van walvis en ijsberg is onvergetelijk.

Dag 6

Overdag vrij in Ilulissat en in de avond cruise op het IJsfjord

Deze dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Nog een wandeling maken bijvoorbeeld naar de monding van het IJsfjord. Een houten vlonderpad brengt je tot dicht bij de ijsbergen. Je kunt hier uren kijken, foto's nemen en je verwonderen. Het is ook heen goed idee om zelf door het stadje te wandelen, het museum over ontdekkingsreiziger Knud Rasmussen te bezoeken en in de de plaatselijke supermarkt rond te kijken.
Zeker een bezoek waard is Kangiata Illorsua, het Ilulissat Icefjord Centre. Hier in het bezoekerscentrum kun je bij de tentoonstelling The Tale of Ice meer leren over de de geschiedenis van ijs, over de cultuur in en rond het IJsfjord en over de klimaatveranderingen die duidelijk zichtbaar en voelbaar zijn. 
In de avond ga je aan boord van een boot, voor een tocht die één van de hoogtepunten van je reis naar Groenland zal zijn. Tijdens de midzomernachtzon zie je de geweldige lichtval op de ijsbergen en rond middernacht kleuren ze roze en oranje. Je maakt een cruise van ongeveer 2,5 uur door het fjord en je kunt de immense ijsbergen, soms wel 100 meter hoog, van dichtbij bewonderen.

Dag 7

Ilulissat of optionele excursie

De laatste dag in Ilulissat kun je gebruiken om op je gemak de omgeving en Groenland op je in te laten werken. Je maakt een wandeling, bezoekt een museum en koopt wat souvenirs. 
Wie wil kan een dagexcursie naar de Eqi gletsjer maken, die 80 kilometer ten noorden van Ilulissat ligt. De hele dag ben je aan boord van een comfortabele boot. De boottocht duurt 2 tot 5 uur per enkele reis, dit is afhankelijk van de boot die dag en het weer. Je blijft circa twee uur liggen tegenover de gletsjer Terwijl een heerlijke lunch wordt geserveerd, ben je alert op de geluiden van afkalvend ijs en in water donderende ijsblokken. Je voelt je hier klein in de imposante natuur. Er is nog kans op een bonus tijdens het varen op deze dag, want misschien worden er walvissen gespot. In deze wateren leven er genoeg.  
Deze laatste avond in Groenland is er een afscheidsdiner. 

Dag 8

Terugvlucht naar Kopenhagen

Je vliegt terug via Kangerlussuaq naar Kopenhagen, waar je 's avonds aankomt. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.