Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Gletsjers, ijsbergen en walvissen

Terug Bekijk samenvatting

Een geweldige reis met veel hoogtepunten van West Groenland. Wil je giga ijsbergen zien en altijd al op de ijskap van Groenland willen wandelen? Dan is dit je reis, die start in Kangerlussuaq, waar je direct begint met een wandeling naar de rand van de immense Groenlandse ijskap. Onderweg hier naartoe rijd je door een gebied met muskusossen, de reuzen van de arctische toendra. Tijdens je vlucht naar Ilulissat krijg je alvast een voorproefje van wat je de komende dagen te wachten staat. Je vliegt over een verbluffend landschap, nabij de kust heb je een schitterend uitzicht over de oceaan vol met ijsbergen. In Illulisat hebben we verschillende excursies voor je geregeld: je maakt een boottocht naar de Eqi-gletsjer, in het holst van de nacht (al is het nog steeds licht) maak je een midzomernachtcruise in het ijsfjord en ook ga je op zoek naar walvissen tijdens een walvisexcursie. Maar, het hoogtepunt is misschien wel je overnachting in de unieke Ilumanaq Lodge, die pal aan de 'walvis snelweg' ligt, net ten zuiden van het Groenlandse IJsfjord.

Vlucht vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq en toendra safari naar de ijskap

Je begint deze Groenland vakantie met een vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Het eerste hotel ligt in het luchthavengebouw en je loopt vanuit de terminal zo naar de receptie. In de middag wordt je opgehaald met een 4WD truck en je maakt een tocht door het toendra landschap en door de arctische wildernis naar de inlandse ijskap van Groenland. Met een beetje geluk ga je onderweg de muskusossen zien. Aan het einde van de weg maken we een hike naar de ijskap. 

Vlucht van Kangerlussuaq naar Ilulissat en stadswandeling met gids

Vandaag gaat de rondreis Groenland verder met een vlucht naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen. Na aankomst is er een transfer naar het hotel. In de middag ga je met een gids een begeleide stadswandeling maken. De gids zal veel vertellen over de cultuur, het dagelijks leven en de geschiedenis van Ilulissat in West-Groenland. 

Wandeling Sermermiut vallei naar het ijsfjord en midzomernacht cruise in het ijsfjord

Een dag in het teken van het beroemde ijsfjord. In de ochtend ga je de beroemde wandeling naar de Sermermiut nederzetting maken. Per bus rijden we zover mogelijk en tot de weg stopt. Daarna maak je een prachtige wandeling langs het door UNESCO erkende Ilulissat ijsfjord naar Sermermiut. Hier heeft men sporen gevonden van oude Inuit culturen. Sermermiut is een vruchtbare vallei met honderden bloemen en je wordt beloond met een indrukwekkend uitzicht op de ijsbergen. Heen en terug neemt de wandeling ca. 3 uur in beslag en is prima te doen, je loopt namelijk over een houten pad.

De bootocht in de avond zal één van de hoogtepunten van je reis naar Groenland worden. De midzomernachtzon zorgt voor een geweldige lichtval op de ijsbergen en rond middernacht kleuren ze roze en oranje. Je maakt een cruise door het fjord en je kunt de immense ijsbergen, van soms wel 100 meter hoog van heel dichtbij kunnen bewonderen.

Walvissafari

In de zomer komen vele walvissen naar Disko baai. De (dwerg-)vinvis en de bultrugwalvis zal je bijna zeker wel gaan zien.
Je maakt een cruise van vier uur en natuurlijk ga je proberen de ultieme foto van die karakteriekstieke staart van de bultrugwalsvis te maken, met als achtergrond een ijsberg! Weer een echt hoogtepunt van je vakantie naar Groenland.

Naar de Eqi gletsjer

Vandaag ga je naar een van de meest bijzondere plekken van Groenland. Per boot varen we langs de kust en we passeren enkele afgelegen nederzettingen en met een beetje geluk ga je vandaag ook weer walvissen zien. Ook zeehonden worden hier regelmatig gespot! We passeren de zeestraat van Ataa, deze wordt omgeven door hoge steile bergen en watervallen en je kan hier vele zeevogels spotten. Afhankelijk welke boot er die dag gebruikt wordt en de omstandigheden van de zee, duurt de tocht tussen de twee tot vijf uur. Aangekomen bij de Eqi gletsjer zie je de indrukwekkende muur van ijs, zo'n 250 meter hoog en vijf kilometer breed. Hier gaat de boot ongeveer twee uur lang stil liggen en onder het genot van een lunch aan boord is het wachten totdat er hopenlijk grote stukken ijs van de geltsjer afbreken. Het geluid dat de Eqi maakt wanneer hij opschuift en beweegt is zo intens dat je ongetwijfeld dit geluid niet snel meer zal vergeten. 

Dag 6

Accommodatie: Ilimanaq Lodge

Naar de Ilimanaq Lodge

Boottransfer naar de nederzetting Ilimanaq. Deze sfeervolle lodge ligt op ca. een uur varen van Ilulissat. De luxe cabins zijn zeer sfeervol ingericht met op de benedenverdieping een gezellige zitklamer en buiten een grote veranda. Op de open vide staan 2 bedden en ook vanuit je bed heb je een geweldig uitzicht. Alle 15 cabins hebben zeezicht en kijken uit op wat men noemt de 'highway of whales'. Een plek dus waar heel veel walvissen langskomen. De rest van de dag ter vrije besteding in deze nederzetting. Er wonen slechts 50 mensen en er is een schooltje voor slechts 10 kinderen en een "supermarkt" voor de lokale bevolking. Het is een typisch Groenlands dorp, waar men nog leeft van de jacht en van de visserij. In de omgeving kan je mooie wandelingen maken, meer informatie krijg je van het personeel van de lodge. Overnachting en diner in de lodge.

Terug naar Ilulissat

Vandaag ga je terug naar Ilulissat. Je kan er voor kiezen om de ochtend transfer te nemen om 10.00 uur en de rest van de dag te besteden in Ilulissat. Wil je nog liever wat langer bij Ilimanaq blijven of nog een excursie doen, dan kan je ook de boot van 18.00 uur terug nemen.

Dag 8

Vlucht van Ilulissat naar Kopenhagen

Na een fantastische week, is er helaas een einde gekomen aan je Groenland reis. In de loop van de dag transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Kopenhagen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.