Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Gletsjers, ijsbergen en walvissen

  • • Naar de eqi gletsjer
  • • 6 excursies inclusief
  • • Inclusief binnenlandse vlucht
  • • Overnachting in ilimanaq lodge
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 4.395

Een reis vol hoogtepunten in West-Groenland

Een geweldige reis met veel hoogtepunten van West Groenland. Wil je giga ijsbergen zien en altijd al op de ijskap van Groenland willen wandelen? Dan is dit je reis, die start in Kangerlussuaq, waar je direct begint met een wandeling naar de rand van de immense Groenlandse ijskap. Onderweg hier naartoe rijd je door een gebied met muskusossen, de reuzen van de arctische toendra. Tijdens je vlucht naar Ilulissat krijg je alvast een voorproefje van wat je de komende dagen te wachten staat. Je vliegt over een verbluffend landschap, nabij de kust heb je een schitterend uitzicht over de oceaan vol met ijsbergen. In Illulisat hebben we verschillende excursies voor je geregeld: je maakt een boottocht naar de Eqi-gletsjer, in het holst van de nacht (al is het nog steeds licht) maak je een midzomernachtcruise in het ijsfjord en ook ga je op zoek naar walvissen tijdens een walvisexcursie. Maar, het hoogtepunt is misschien wel je overnachting in de unieke Ilumanaq Lodge, die pal aan de 'walvis snelweg' ligt, net ten zuiden van het Groenlandse IJsfjord.

De ijswand van tientallen meters hoog die bij Kangerlussuaq uit het landschap oprijst is je eerste kennismaking met Groenland. Bij Ilulissat bezoek je de Eqi-gletsjer, een zeer actieve gletsjer waar regelmatig grote ijsbergen afkalven. Het donderende geluid waar dat mee gepaard gaat, zul je niet snel vergeten. De dagen in Illulissat zijn gevuld met varen door het ijsfjord, een walvisexcursie en een wandeling door de vallei van Sermermiut. Ook verblijf je een nacht in de Ilimanaq Lodge, een luxe lodge in een kleine nederzetting met maar 53 inwoners. Kortom een afwisselende reis vol hoogtepunten in het westen van Groenland!

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq en toendra safari naar de ijskap: Je begint deze Groenland vakantie met een vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Het eerste hotel ligt in het luchthavengebouw en je loopt vanuit de terminal zo naar de receptie. In de middag wordt je opgehaald met een 4WD truck en je maakt een tocht door het toendra landschap en door de arctische wildernis naar de inlandse ijskap van Groenland. Met een beetje geluk ga je onderweg de muskusossen zien. Aan het einde van de weg maken we een hike naar de ijskap. 
Dag 2 - Vlucht van Kangerlussuaq naar Ilulissat en stadswandeling met gids: Vandaag gaat de rondreis Groenland verder met een vlucht naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen. Na aankomst is er een transfer naar het hotel. In de middag ga je met een gids een begeleide stadswandeling maken. De gids zal veel vertellen over de cultuur, het dagelijks leven en de geschiedenis van Ilulissat in West-Groenland. 
Dag 3 - Wandeling Sermermiut vallei naar het ijsfjord en midzomernacht cruise in het ijsfjord: Een dag in het teken van het beroemde ijsfjord. In de ochtend ga je de beroemde wandeling naar de Sermermiut nederzetting maken. Per bus rijden we zover mogelijk en tot de weg stopt. Daarna maak je een prachtige wandeling langs het door UNESCO erkende Ilulissat ijsfjord naar Sermermiut. Hier heeft men sporen gevonden van oude Inuit culturen. Sermermiut is een vruchtbare vallei met honderden bloemen en je wordt beloond met een indrukwekkend uitzicht op de ijsbergen. Heen en terug neemt de wandeling ca. 3 uur in beslag en is prima te doen, je loopt namelijk over een houten pad. De bootocht in de avond zal één van de hoogtepunten van je reis naar Groenland worden. De midzomernachtzon zorgt voor een geweldige lichtval op de ijsbergen en rond middernacht kleuren ze roze en oranje. Je maakt een cruise door het fjord en je kunt de immense ijsbergen, van soms wel 100 meter hoog van heel dichtbij kunnen bewonderen.
Dag 4 - Walvissafari: In de zomer komen vele walvissen naar Disko baai. De (dwerg-)vinvis en de bultrugwalvis zal je bijna zeker wel gaan zien.Je maakt een cruise van vier uur en natuurlijk ga je proberen de ultieme foto van die karakteriekstieke staart van de bultrugwalsvis te maken, met als achtergrond een ijsberg! Weer een echt hoogtepunt van je vakantie naar Groenland.
  • Ilulissat IJsfjord
Manuela Sutmuller

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: (vanaf Kopenhagen) 14 juni t/m 16 augustus, elke maandag

Je kunt in hotel Arctic kiezen voor een superior kamer met uitzicht over het ijsfjord. De extra kosten hiervoor zijn € 325 in een 1-persoonskamer en € 195 per persoon in een 2-persoonskamer.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq, Kangerlussuaq-Ilulissat en Ilulissat-Kopenhagen inclusief 20 kg ruimbagage
• luchthavenbelasting
• transfers
• 1 nacht in hotel Kangerlussuaq en 5 nachten in hotel Icefiord in Ilulissat in 2-pers.kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
• 1 nacht in een huisje in de Ilimanaq Lodge op basis van volpension
• alle genoemde excursies
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v.
• luchthavenbelasting
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.