Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Gletsjers, ijsbergen en walvissen

  • • Inclusief binnenlandse vlucht
  • • 6 excursies inclusief
  • • Bezoek de Eqi gletsjer
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 4.135

Een reis vol hoogtepunten in West-Groenland

Een geweldige reis naar de meest spectaculaire plekken van West Groenland. Wil je gigantische ijsbergen zien en altijd al op de ijskap van Groenland willen staan? Dan is dit je reis. Je begint in Kangerlussuaq, waar je naar de rand van de immense Groenlandse ijskap wandelt. Vaak kom je muskusossen tegen, de reuzen van de arctische toendra. Tijdens de vlucht naar Ilulissat krijg je een voorproefje van wat je de komende dagen te wachten staat. Je vliegt over een verbluffend landschap, bij de kust heb je een schitterend uitzicht over een oceaan vol ijsbergen. In Illulisat hebben we verschillende excursies voor je geregeld:  een boottocht naar de Eqi-gletsjer (toch echt wel één van de mooiste plekken in Groenland), een midzomernachtcruise in het ijsfjord (het blijft licht) en naar walvissen speuren op weer een andere boottocht. 

Het begint allemaal met een ijswand van tientallen meters hoog die bij Kangerlussuaq uit het landschap oprijst. Bij Ilulissat bezoek je de Eqi-gletsjer, waar regelmatig grote ijsbergen afkalven. Het donderende geluid waar dat mee gepaard gaat, gevolgd door een bijna even oorverdovende stilte, het blijft boeien. De dagen in Illulissat zijn gevuld met varen door het ijsfjord, een walvisexcursie en een wandeling door de vallei van Sermermiut. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq en toendra safari naar de ijskap: Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Je voelt gelijk dat je in een hele andewereld terecht gekomen bent. Een lokale gids wacht je op en helpt met inchecken in de Polar Lodge. De lodge ligt praktisch naast de luchthaven. Van de gids ontvang je ook praktische tips over de omgeving en de excursies. In de middag ga je op pad richting de ijskap. Met een krachtige 4WD voertuig kom je uiteindelijk in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Alle tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht. Goede kans trouwens dat je rendieren en muskusossen ziet. 
Dag 2 - Vlucht van Kangerlussuaq naar Ilulissat en stadswandeling met gids: De volgende stop op deze reis is Ilulissat, een 45 minuten vliegen. Wegen tussen de nederzettingen zijn er niet. Tijdens de vlucht heb je geweldig zicht op het ijzige en desolate landschap. Ilulissat is de derde plaats van Groenland, bestaat sinds 1741 en heeft nog geen vijfduizend inwoners. Niet geheel toevallig wordt het de ijsbergenhoofdstad van de wereld genoemd. Op maar weinig plaatsen ter wereld zijn ze zo reusachtig en talrijk. We checken in bij hotel Arctic, dat fraai aan het ijsfjord ligt. In de middag maak je een begeleide stadswandeling maken. De gids zal veel vertellen over de cultuur, het dagelijks leven en de geschiedenis van Ilulissat en West-Groenland.
Dag 3 - Wandeling Sermermiut vallei naar het ijsfjord en midzomernacht cruise in het ijsfjord: Deze dag staat in het teken van het beroemde ijsfjord. In de ochtend staat een wandeling naar de Sermermiut vallei op het programma. Met een bus rijden we zover mogelijk en tot de weg stopt. Daarna maak je een prachtige wandeling langs het door UNESCO erkende Ilulissat ijsfjord naar Sermermiut, waar je overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit vindt.  Sermermiut is een vruchtbare vallei met honderden bloemen en een indrukwekkend uitzicht op de ijsbergen. Heen en terug neemt de wandeling ongeveer 3 uur in beslag, het is prima te doen, je loopt over een houten pad. De bootocht in de avond zal één van de hoogtepunten van je reis naar Groenland worden. De midzomernachtzon zorgt voor een geweldige lichtval op de ijsbergen en rond middernacht kleuren ze roze en oranje. Je maakt een cruise door het fjord en je kunt de immense ijsbergen, soms wel 100 meter hoog, van dichtbij bewonderen.
Dag 4 - Walvissafari: In de zomer komen vele walvissoorten naar Disko baai. De grijze-, dwergvinvis en de bultrug zal je bijna zeker zien. Voor de zeldzame Groenlandse en de narwal heb je wat meer geluk nodig. Je maakt een cruise van vier uur en natuurlijk probeer je de ultieme foto van die karakteristieke walvisstaart te maken, met op de achtergrond een ijsberg! Hoe dan ook en magische dag.
  • Ilulissat IJsfjord
Esmay van Wijngaarden-Peters

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq, Kangerlussuaq-Ilulissat en Ilulissat-Kopenhagen inclusief 20 kg ruimbagage
• luchthavenbelasting
• transfers
• 1 nacht in hotel Kangerlussuaq en 6 nachten in hotel Arctic in Ilulissat in 2-pers.kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
• alle genoemde excursies (6) te weten: excursie naar de ijskap Point 660 (5 uur), wandeling Sermermiut bij het Ilulissat Ice Fjord (2 uur), Midnight sailing in het Ilulissat Ice Fjord (2½ uur), walvisexcursie in Ilulissat (3½ uur), dagcruise naar de Eqi Glacier (6-12 uur), wandeling in Ilulissat (2 uur)
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v.
• luchthavenbelasting
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.