Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

De klassieke Gouden Driehoek

  • • Kangerlussuaq, Sisimiut en Ilulissat
  • • Verblijf 1 nacht in de afgelegen Ilimanaq Lodge
  • • Inclusief maar liefst 7 excursies
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 4.275

Tijdens deze Groenland reis bezoek je de 'gouden driehoek' in het westen van Groenland. Je begint bij de immense ijskap bij Kangerlussuaq, reist door naar Sisimiut en je eindigt in de plaats Ilulissat. Sisimiut is de tweede 'stad' in Groenland. Wij vinden het meer een charmant plaatsje, maar wel met een haven en prachtig gelegen aan de westkust. Je vliegt daarna verder naar Ilulissat met het wereldberoemde IJsfjord met ijsbergen in allerlei vormen en kleuren. Ze vormen een bijzonder contrast met de groene bergen en kleurige bloemenweides. Een volgend hoogtepunt is je overnachting in de Ilimanaq lodge in het kleine gehuchtje Ilimanaq. Dit is Groenland op zijn best!

Je reis naar Groenland start in Kopenhagen van waaruit je naar Kangerlussuaq vliegt. Na aankomst maak je een excursie naar Point 660 bij de ijskap. Onderweg is de kans groot dat je muskusossen ziet, maar ook ander wild zoals poolvossen. De volgende dag vlieg je naar Sisimiut, waar je twee nachten verblijft. Je maakt een toer per bus en krijgt informatie over de geschiedenis en het dagelijks leven in Sisimiut. Vervolgens maak je ook een begeleidde wandeling door de plaats en de omgeving. De gekleurde huizen steken af tegen het rotsachtige landschap. Na hier ook een boottocht te hebben gemaakt vlieg je door naar Ilulissat. In het spectaculaire Ilulissat IJsfjord zie je voor het eerst de adembenemend grote ijsbergen die in allerlei vormen en maten in het water dobberen. Tijdens je bezoek aan Ilulissat ga je per boot naar de Ilimanaq lodge waar je een overnachting maakt in één van de huisjes van de lodge. Het uitzicht vanuit je cabin beneemt je de adem zo mooi. De reizen vinden in de zomer plaats wanneer het nauwelijks donker wordt en de zon de natuur omarmt. De temperaturen zijn mild en het landschap is bedekt met wilde bloemen. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq en toendra safari naar de ijskap: Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Je voelt gelijk dat je in een hele andere wereld terecht gekomen bent. Een lokale gids wacht je op en helpt met inchecken in jouw accommodatie, vlak bij de luchthaven. Van de gids ontvang je ook praktische tips over de omgeving en de excursies. In de middag ga je op pad richting de ijskap. Met een krachtig 4WD voertuig kom je in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Je hebt tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht. Goede kans trouwens dat je rendieren en muskusossen ziet. Je rijdt weer terug en verblijft in Kangerlussuaq.
Dag 2 - Vlucht van Kangerlussuaq naar Sisimiut, bustour en wandeling terug in de tijd: Vandaag vlieg je naar Sisimiut, een plaats met ongeveer 5.500 inwoners. De stad ligt prachtig in het rotsachtige landschap met haar pittoreske houten huizen in diverse kleuren. Na het inchecken in Hotel Sisimiut vertelt de lokale gids meer over Sisimiut en je programma van de komende dagen.Vervolgens maak je kennis met Sisimiut en hoor je meer over deze plaats tijdens een sightseeing tour per bus. We passeren de vismarkt, het stadhuis en het oude centrum met de originele koloniale gebouwen uit de 17e eeuw. Hier bezoek je ook een klein museum.Daarna is het tijd voor een mooie wandeling terug in de tijd. Tele Island, Sallinnguit, is een van de plaatsen, waar oud en hedendaags elkaar ontmoeten. De afgelopen 4.000 jaar hebben verschillende Inuit culturen de plek met tussenpozen bewoond. Er zijn overblijfselen te vinden, maar ook moderne telecommunicatie installaties die het eiland zijn huidige, Deense, naam hebben gegeven. Geniet van het prachtige uitzicht op het eiland en de voormalige jachtgebieden.
Dag 3 - Bootexcursie naar de Assaqutaq nederzetting: Per boot ga je naar de Assaqutaq nederzetting, aan de voet van de bijna 800 meter hoge Nasaasaaq. In de zomer is het een uitstapje voor de lokale bevolking om hier heen te gaan. Tijdens een wandeling komen we langs de oude visfabriek en de mooie oude kerk. De zee rondom Assaqutaq is ook een fourageer gebied voor walvissen (bultruggen en vinvissen). Hopelijk zie we er tijdens onze tocht één of meer!
Dag 4 - Vlucht naar Ilulissat, wandeling met gids in Ilulissat en naar Sermermiut, diner: Vanochtend vliegen we naar het noorden, van Sisimiut naar Ilulissat. Na aankomst word je naar Hotel Arctic gebracht dat pal aan het IJsfjord ligt. Tijdens de informatiebijeenkomst hoor je meer over de verschillende excursies die voor je gereserveerd zijn. Ilulissat is het Groenlandse woord voor ijsbergen en is de derde grootste plaats van Groenland, met ongeveer 4.500 inwoners (en ongeveer 2.500 sledehonden!). De plaats ligt aan de monding van de 45 kilometer lange en op de Unesco lijst geplaatste Ilulissat IJsfjord. De ligging van Ilulissat op 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel betekent dat de middernachtzon er tot half juli heerst. Het wordt nooit pikdonker - alles is gehuld in een oranje, bijna magische tint.Onder leiding van een gids die je van alles vertelt over de Groenlandse cultuur en geschiedenis bezoek je de vissershaven, de kerk en het geboortehuis van van Knud Rasmussen. In de middag wandelen we naar de verlaten nederzetting Sermermiut, ruim een kilometer ten zuiden van Ilulissat. In deze vallei was duizenden jaren een nederzetting van de Inuit. De gids vertelt over de geschiedenis van de Inuitculturen en over de overblijfselen die nog te zien zijn. Je wandelt ook naar Kællingekløften, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op het IJsfjord. Hiervoor ben je naar Groenland gekomen! In de avond is er een welkomstdiner in hotel Arctic.
Manuela Sutmuller

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq v.v., Kangerlussuaq-Sisimiut, Sisimiut-Kangerlussuaq-Ilulissat en Ilulissat-Kangerlussuaq inclusief 20 kg ruimbagage en luchthavenbelasting
• transfers
• 1 nacht in hotel Kangerlussuaq, 2 nachten hotel Sisimiut, 3 nachten hotel Arctic in Ilulissat en 1 nacht Ilimanaq Lodge in 2-pers.huisje met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
• welkomstdiner hotel Arctic en diner plus picknick lunch in Ilimanaq Lodge 
• 3 x welkomst bijeenkomst
• Kangerlussuaq: excursie naar de ijskap Point 660 (5 uur)
• Sisimiut 3 excursies:
  bustour (2 uur) 
  historische wandeling (2,5 uur)
  boottocht naar Assaqutaq (3 uur)
• Ilulissat 3 excursies: 
  wandeling Ilulissat (2 uur)
  wandeling naar Sermermiut bij het Ilulissat IJsfjord (2 uur) 
  walvisexcursie in de Diskobaai (3 uur)
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v.
• luchthavenbelasting
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering


Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.