Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

De klassieke Gouden Driehoek

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze Groenland reis bezoek je de 'gouden driehoek' in het westen van Groenland. Je begint bij de immense ijskap bij Kangerlussuaq, reist door naar Sisimiut en je eindigt in de plaats Ilulissat. Sisimiut is de tweede 'stad' in Groenland. Wij vinden het meer een charmant plaatsje, maar wel met een haven en prachtig gelegen aan de westkust. Je vliegt daarna verder naar Ilulissat met het wereldberoemde IJsfjord met ijsbergen in allerlei vormen en kleuren. Ze vormen een bijzonder contrast met de groene bergen en kleurige bloemenweides. Een volgend hoogtepunt is je overnachting in de Ilimanaq lodge in het kleine gehuchtje Ilimanaq. Dit is Groenland op zijn best!

Dag 1

Accommodatie: Hotel Kangerlussuaq, 2-pers.kamer met douche en toilet

Vlucht vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq en toendra safari naar de ijskap

Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Je voelt gelijk dat je in een hele andere wereld terecht gekomen bent. Een lokale gids wacht je op en helpt met inchecken in jouw accommodatie, vlak bij de luchthaven. Van de gids ontvang je ook praktische tips over de omgeving en de excursies. In de middag ga je op pad richting de ijskap. Met een krachtig 4WD voertuig kom je in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Je hebt tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht. Goede kans trouwens dat je rendieren en muskusossen ziet. Je rijdt weer terug en verblijft in Kangerlussuaq.

Dag 2

Accommodatie: Hotel Sisimiut, 2-pers.kamer met douche en toilet

Vlucht van Kangerlussuaq naar Sisimiut, bustour en wandeling terug in de tijd

Vandaag vlieg je naar Sisimiut, een plaats met ongeveer 5.500 inwoners. De stad ligt prachtig in het rotsachtige landschap met haar pittoreske houten huizen in diverse kleuren. Na het inchecken in Hotel Sisimiut vertelt de lokale gids meer over Sisimiut en je programma van de komende dagen.
Vervolgens maak je kennis met Sisimiut en hoor je meer over deze plaats tijdens een sightseeing tour per bus. We passeren de vismarkt, het stadhuis en het oude centrum met de originele koloniale gebouwen uit de 17e eeuw. Hier bezoek je ook een klein museum.
Daarna is het tijd voor een mooie wandeling terug in de tijd. Tele Island, Sallinnguit, is een van de plaatsen, waar oud en hedendaags elkaar ontmoeten. De afgelopen 4.000 jaar hebben verschillende Inuit culturen de plek met tussenpozen bewoond. Er zijn overblijfselen te vinden, maar ook moderne telecommunicatie installaties die het eiland zijn huidige, Deense, naam hebben gegeven. Geniet van het prachtige uitzicht op het eiland en de voormalige jachtgebieden.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Sisimiut, 2-pers.kamer met douche en toilet

Bootexcursie naar de Assaqutaq nederzetting

Per boot ga je naar de Assaqutaq nederzetting, aan de voet van de bijna 800 meter hoge Nasaasaaq. In de zomer is het een uitstapje voor de lokale bevolking om hier heen te gaan. Tijdens een wandeling komen we langs de oude visfabriek en de mooie oude kerk. De zee rondom Assaqutaq is ook een fourageer gebied voor walvissen (bultruggen en vinvissen). Hopelijk zie we er tijdens onze tocht één of meer!

Dag 4

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-pers.kamer met douche en toilet

Vlucht naar Ilulissat, wandeling met gids in Ilulissat en naar Sermermiut, diner

Vanochtend vliegen we naar het noorden, van Sisimiut naar Ilulissat. Na aankomst word je naar Hotel Arctic gebracht dat pal aan het IJsfjord ligt. Tijdens de informatiebijeenkomst hoor je meer over de verschillende excursies die voor je gereserveerd zijn. 
Ilulissat is het Groenlandse woord voor ijsbergen en is de derde grootste plaats van Groenland, met ongeveer 4.500 inwoners (en ongeveer 2.500 sledehonden!). De plaats ligt aan de monding van de 45 kilometer lange en op de Unesco lijst geplaatste Ilulissat IJsfjord. De ligging van Ilulissat op 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel betekent dat de middernachtzon er tot half juli heerst. Het wordt nooit pikdonker - alles is gehuld in een oranje, bijna magische tint.
Onder leiding van een gids die je van alles vertelt over de Groenlandse cultuur en geschiedenis bezoek je de vissershaven, de kerk en het geboortehuis van van Knud Rasmussen. In de middag wandelen we naar de verlaten nederzetting Sermermiut, ruim een kilometer ten zuiden van Ilulissat. In deze vallei was duizenden jaren een nederzetting van de Inuit. De gids vertelt over de geschiedenis van de Inuitculturen en over de overblijfselen die nog te zien zijn. Je wandelt ook naar Kællingekløften, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op het IJsfjord. Hiervoor ben je naar Groenland gekomen! In de avond is er een welkomstdiner in hotel Arctic.

Dag 5

Accommodatie: Ilimanaq lodge - huisje met douche en toilet

Ilulissat met IJsfjord en boottocht naar Ilimanaq

In de ochtend kun je op eigen gelegenheid naar het IJsfjord wandelen om nog meer foto's te nemen of in stilte van het spektakel van de ijsbergen te genieten.
Vroeg in de middag stap je aan boord voor een tocht van circa 45 minuten naar Ilimanaq, een klein dorp met ongeveer vijftig inwoners. Je wordt ondergebracht in één van de moderne huisjes van de Ilimanaq Lodge. Vanuit de woonkamer heb je schitterend uitzicht en op je eigen terras kijk je ook over de zee uit.  
Je krijgt informatie over deze bijzondere plaats en het leven hier. Het is een traditioneel Groenlands dorp, waar de belangrijkste bestaansvormen nog steeds jacht en visserij zijn. De huizen van Ilimanaq zijn geschilderd in felle kleuren, die fraai afsteken in het omringende landschap. 
Een drie gangen diner van zoveel mogelijk lokale ingrediënten wordt voor je geserveerd in het lokale restaurant, gevestigd in een historisch gebouw uit 1751. 

Dag 6

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-pers.kamer met douche en toilet

Ilimanaq en terug naar Ilulissat

Je ontbijt in het restaurant en moet om 10.00 uur uitchecken uit je huisje. De bagage wordt bij de receptie bewaard, zodat je zelf nog kunt rondwandelen in het dorp en de omgeving. Het lunchpakket dat je krijgt zorg ervoor dat je de tijd zelf kunt indelen. 
In de middag wordt je weer opgehaald en vaar je terug naar Ilulissat. 

Er is de mogelijkheid om een extra excursie bij te boeken: Ilimanaq gletsjer avontuur. Je vaart per speedboot, rijdt off-road met  ATV's en maakt een korte wandeling op een gletsjer!  Deze excursie is extra bij te boeken voor € 350 per persoon.
Wanneer je voor deze excursie kiest, keer je met een latere boot terug naar Ilulissat.

Dag 7

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-pers.kamer met douche en toilet

Ilulissat, walvisexcursie tussen de ijsbergen in de Diskobaai

Een prachtige excursie staat op het programma: een boottocht van drie uur op zoek naar walvissen, in de Diskobaai waar ook ijsbergen dobberen. Er zijn 15 soorten walvissen in Groenland. In de zomer zien we regelmatig de bultrug, de dwergvinvis en de vinvis. De walvissen zwemmen 's zomers soms dicht bij de stad, soms in het IJsfjord of in het noorden bij het eiland Arveprinsens Ejland. Er is radiocontact met vissers en jagers, die informatie delen over de locaties waar de walvissen te vinden zijn. Je kijkt je ogen uit en blijft foto's nemen. 
De rest van de dag heb je tijd om Ilulissat op je eigen manier te verkennen, een museum te bezoeken en een Groenlands souvenir te kopen. 

Dag 8

Vlucht van Ilulissat naar Kopenhagen

Na een fantastische week komt er een einde aan je Groenland reis. In de loop van de dag wordt je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Kopenhagen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.