Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

23 Maart 2017 - West-Canada en Oost-Canada

De mooiste nationale parken van Canada

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Vorig jaar schreven we al over de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland, deze keer nemen we Canada onder de loep. Want … dit jaar bestaat Canada 150 jaar en daarom is toegang tot alle nationale parken het gehele jaar gratis. En dat is mooi, want Canada heeft een ontzettend afwisselende natuur en meer te bieden dan alleen de bekende Rockies. In totaal heeft Canada 38 nationale parken, waarvan sommige zo een afgelegen locatie hebben, dat ze alleen per vliegtuigje bereikbaar zijn. Waar je ook naartoe gaat in Canada, de natuur is altijd overweldigend mooi. Bij deze de favoriete nationale parken van onze Canada experts:

Antonette over Gros Morne National Park – Newfoundland & Labrador
Op het relatief onbekende Newfoundland vind je een aantal nationale parken, waaronder Gros Morne. Het is een prachtig stukje afwisselende natuur waar je kunt wandelen, een boottocht kunt maken door de Western Brook Pond en enkele prachtige vuurtorens kunt bezoeken. Bezoek ook zeker de ‘tafelberg’ in het zuidelijke deel van het park. Het weer op Newfoundland kan soms wat onstuimig zijn, maar als het eenmaal open trekt, is het ook echt prachtig!

Roy over Kejimkujik National Park – Nova Scotia
Tijdens onze recente studiereis in Nova Scotia, maakte ik een kanotocht van een uur in het Kejimkujik National Park. Ik ben niet zo’n kanoër en we gingen van links naar rechts over de rivier aangezien wij er niet veel van bakten met het sturen. We hebben keihard gelachen met als resultaat dat we het wild wegjoegen, maar het was een onvergetelijke ervaring. Nova Scotia is nog relatief onbekend maar wat mij betreft een waanzinnig mooi stukje Canada!

Karin W. over Pacific Rim National Park – British Columbia
De prachtige ongerepte natuur van Pacific Rim National Park heeft mij positief verrast. Zo stonden we ’s ochtends vroeg vanuit onze hotelkamer oog in oog met een ree en kwamen we op de prachtige route naar Ucluelet een zwarte beer tegen. In de omgeving kun je prachtig wandelen in de stilte van de natuur. De Wild Pacific Trail is een heuse aanrader en voor iedereen goed te doen.

Karin T. over Jasper National Park – Alberta
Jasper National Park is één van mijn favorieten in Canada! Jasper zelf is een leuk klein dorpje en in het nationale park vind je het ene hoogtepunt na het andere. Watervallen waar je met je neus bovenop staat, een diepe kloof bij Maligne Canyon waar je helemaal naar beneden loopt en natuurlijk Mount Edith Cavell. Na een rit van 14 kilometer hoog de bergen in kom je op een plek waar je prachtig kunt wandelen, hier aan de voet van Mount Edith Cavell vind je een ijsbergenmeer. De lange wandeling is bijna 10 kilometer, pas wel op voor beren want die kunnen hier zomaar je pad kruisen! Er is ook een kortere wandeling, die voor iedereen geschikt is.

Iris over Banff National Park – Alberta
We waren in Banff National Park, het was heel erg bewolkt en we zaten te twijfelen of we wel met de gondel omhoog wilden op de Sulphur Mountain. Uiteindelijk hadden we toch maar besloten om dit te doen. We waren net een half uur boven en alle wolken trokken op en we hadden een schitterend uitzicht over Banff en Bow Valley. Je kunt daar boven op een platform echt 360 graden in de rondte kijken en hebt daarvandaan echt een mooi uitzicht en daar zie je pas hoe groots het allemaal is. Een aanrader dus!

Antonette over Kluane National Park - Yukon
De wildernis van Kluane National Park is bijna niet te bevatten. Samen met het Wrangell St. Elias National Park vormt het een van de grootste wildernisgebieden van Noord-Amerika. De beste manier om dit nationale park te bekijken is vanuit de lucht. Ik maakte een flightseeing over de Kaskawulsh Glacier en zag heel in de verte Mount Logan, de hoogste berg van Canada liggen. Heel bijzonder!

Karin T. over Cape Breton Highlands National Park  - Nova Scotia
Hou je van spectaculaire uitzichten over steile kliffen aan zee, dan hou je zeker van Cape Breton Highlands National Park. Ik was hier in oktober en dat was ook nog eens midden in de Indian Summer die de bomen vuurrood, geel en oranje kleurde. We reden de Cabot Trail rond het park, dit wordt met recht de mooiste panoramaweg van Oost Canada genoemd. Vlakbij Cheticamp liepen we de Skyline Trail, een wandeling van 9 kilometer, waarbij we schitterende uitzichten hadden over de kliffen en de zee.

Zoals je ziet is er genoeg te zien en beleven in de nationale parken van Canada. Voor een uitgebreid overzicht van alle nationale parken in Canada kun je terecht op de website van Parks Canada. Hier vind je informatie over wandelingen, campsites en bezienswaardigheden.

Omdat de entree voor de nationale parken in Canada gratis is, wordt het extra druk in Canada dit jaar. Dit heeft tot gevolg dat veel accommodaties in West-Canada voor de periode juni t/m september al volgeboekt zijn. Heb je plannen om dit jaar nog naar West-Canada te gaan, boek dan nu nog je reis want het gaat echt om de laatst beschikbare plekken. Voor het relatief onbekende Oost-Canada zijn er nog volop mogelijkheden. Onze Canada experts helpen je graag!

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

17 Maa 2016 - West-Canada

Vancouver Island – het “vergeten” stukje Canada

“Wij willen graag een reis naar Canada maken en dan he Lees verder

01 Sep 2016 - West-Canada en Yukon

Waarom Canada de perfecte bestemming is voor een camperreis

Het is begin september maar het lijkt wel oktober. De bossen Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.