Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

01 September 2016 - West-Canada en Yukon

Waarom Canada de perfecte bestemming is voor een camperreis

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Het is begin september maar het lijkt wel oktober. De bossen van de Canadese Yukon zijn al volledig verkleurd, wat het uitgestrekte landschap nog fraaier maakt. Met mijn camper rijd ik samen met mijn reisgenoten over de Top of the World Highway, een van de noordelijkste wegen in Canada. Onderweg stoppen we bij het gehucht Chicken, oftewel Kip. Eigenlijk wilden de goudzoekers het dorp ‘Ptarmigan’ (sneeuwhoen) noemen omdat deze hier zo veel voorkomen, maar die naam bleek te lastig en het werd uiteindelijk Chicken.

In Chicken staat een bord in de vorm van een ei met de tekst: ‘I got laid in Chicken’. Een leuke fotostop en niet veel later besluiten we onze vuile camper een opknapbeurt te geven. Op de achterkant schrijven we ‘We got laid in Chicken’, een grapje dat je eigenlijk alleen begrijpt als je in Chicken bent geweest. Onderweg levert het veel getoeter, commentaar en leuke conversaties op. De vriendelijke Canadezen kunnen er gelukkig om lachen, ze snappen onze vorm van humor.  Een week later leveren we onze camper weer in in Whitehorse. Ook de verhuurder kan er hartelijk om lachen. Dat ze de inmiddels dik aangekoekte modder door ons geschrijf op de achterkant moeilijk kunnen verwijderen, is voor deze keer slechts bijzaak.

Een camperreis Canada is wat mij betreft een must voor iedereen die van reizen houdt. Bij Askja maken we boekingen voor reizigers die al jaren op camperreis gaan, maar ook voor reizigers die het eens willen uitproberen. In dit blog geven we je onze redenen waarom Canada de perfecte bestemming is voor een camperreis:

1. De natuurparken
De nationale parken in Canada behoren tot de mooiste ter wereld. Met name die in West-Canada staan bekend om hun fraaie landschappen en uitgestrekte wildernis. De campings hier zijn heel anders dan in Nederland, je staat niet met zijn allen op een grasveld maar ieder heeft zijn eigen plekje, vaak inclusief een firepit en een picknickbank. Dichterbij de natuur zijn, kun je bijna niet. Wist je trouwens dat Canada in 2017 zijn 150 jarig bestaan viert en dat de entree voor de nationale parken daarom het hele jaar gratis is?

2. Vrijheid, blijheid
Je boekt een vlucht, een eerste overnachting en een camper en voor de rest ben je vrij om je reis naar wens te besteden. Een week op één plek blijven? Geen probleem. Door naar een volgende bestemming? Ook geen probleem. Met een camper ben je zo vrij als een vogel, met name wanneer je in het laagseizoen reist. In het hoogseizoen (juli-augustus) is dit iets minder van toepassing, wij adviseren in deze periode met name de campings in de nationale parken van tevoren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

3. Je hebt een huis op wielen
Je voertuig is je huis, oftewel je kunt niks vergeten. Onderweg picknicken op een mooie plek in de bergen? Dat kan! Geen zin meer om verder te rijden? Zoek de dichtstbijzijnde camping en installeer je daar. Dorst en/of honger? Door de kleine keuken heb je altijd iets kouds te drinken en eten tot je beschikking, mits je tijdig je voorraad aanvult natuurlijk. Wordt het ineens enorm warm? Die korte broek is zo gepakt. Bovendien hoef je je koffer maar één keer uit- en weer in te pakken. Allerlei redenen dus waarom een huis op wielen zo fijn is!

4. Kamperen tussen het wild
Canada staat natuurlijk bekend om zijn uitbundige wildlife. Hoe meer je buiten bent, hoe groter de kans is om wild te spotten. Alhoewel een camperreis Canada geen safari is, hebben beesten wel de neiging om ’s avonds, wanneer het koeler is, de bossen uit te komen en zich te vertonen. Terwijl de meeste reizigers dan aan de burger of het lopend buffet in een restaurant zitten, sta jij in de stilte van de natuur met grote kans om wild te zien. Beter kan niet, toch?

5. Ideaal voor gezinnen
Met de kids op reis naar Canada? Ook dan is een camper ideaal. Er is niks zo leuk voor ze dan ’s avonds een kampvuur maken en marsh mellows roosteren. Of een duik nemen in het meer als douche in de vroege ochtend. Of vriendjes maken met wie ze hutten kunnen bouwen, al is het maar voor twee dagen. Niks geen iPad en Wi-Fi, gewoon lekker buiten zijn!

6. Veel verhuurders en verschillende campertypes
Nergens ter wereld is het aanbod campers zo uitgebreid als in Canada. Of je nu op zoek bent naar een sportieve truck camper, een busje of een grote camper van 10 meter voor het hele gezin: in Canada is het allemaal mogelijk!

7. Het prijsniveau
Eerlijk is eerlijk, Canada is geen goedkope bestemming. Door met een camper te reizen, bespaar je in ieder geval flink op de kosten voor eten en drinken. Je hebt een eigen koelkastje aan boord en kunt ’s avonds lekker barbecueën op de camping. Vooral als je met meerdere personen reist, kan dit onderaan de streep flink wat schelen.

Enthousiast geworden? Mooi! We geven je ook nog wat praktische informatie over het huren van een camper:

- Een camper reserveer je bij voorkeur zo vroeg mogelijk, omdat de prijs naarmate het jaar vordert hoger wordt. Diverse verhuurders werken met prijzen op basis van vraag en aanbod. Hoe meer campers ze verhuren, hoe groter de vraag en hoe hoger de prijs. Last minute aanbiedingen voor campers zijn er nauwelijks.

- Na aankomst in Canada is een eerste hotelovernachting verplicht, je kunt dus niet direct een camper ophalen. Deze hotelovernachting boeken wij uiteraard ook graag. Hierbij kun je een keuze maken tussen een airport hotel of een stadshotel.

- Alhoewel een camperreis in eerste instantie goedkoper lijkt dan een autorondreis, vergeet men vaak het gemiddelde verbruik van een camper, dit is circa 1 op 4. Mocht je dus van plan zijn om veel kilometers te maken, dan is een camperreis niet per definitie voordeliger.

- Je mag in Canada niet wildkamperen en dient dus altijd op een campground te overnachten. Zoals eerder gezegd adviseren wij om in de zomermaanden van tevoren in ieder geval de campings in de nationale parken te reserveren, in de weekenden ook op andere plekken.

- Er zijn twee soorten campgrounds: de natuurcampings en de commerciële campings. De natuurcampings hebben vaak geen elektriciteit en stromend water, maar wel de mooiste plekken. De commerciële campings zijn minder idyllisch maar wel voorzien van alle gemakken waaronder stromend water, douches en soms Wi-Fi.

- Een plek op een camping varieert enorm in prijs. Op simpele natuurcampings kampeer je al vanaf CAD 15 per nacht, een luxe camping met voorzieningen kan wel CAD 60 per nacht kosten. Over de bovengenoemde bedragen betaal je nog lokale belasting, het exacte eindbedrag is afhankelijk van de provincie waarin je reist.

Ook zin gekregen om een camperreis naar Canada te maken? Neem contact op met onze reisexperts en we maken graag een offerte voor je. Bovendien hebben we in de maand september een speciale vroegboekactie voor snelle beslissers. Bel onze specialisten voor de voorwaarden!

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

17 Maa 2016 - West-Canada

Vancouver Island – het “vergeten” stukje Canada

“Wij willen graag een reis naar Canada maken en dan he Lees verder

24 Nov 2016 - Oost-Canada

Met de camper op reis door Labrador

Askja reizigers Mieke en Wim Tinge maakten afgelopen zomer e Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.