Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

30 Januari 2020 - Schotland

6 redenen om op whiskyreis naar Schotland te gaan

Terug
Portret Jesse ten Hoor
Jesse ten Hoor

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Schotland. Land van Brexit, burchten en blote mannenbenen. Van haggis, Highlands en de Hebriden. Maar ook het land van water. Héél veel water. Hou je van zeilen? En gaat een whisky’tje er ook wel in? Vaar dan in mei of juni mee met het zeilschip Atlantis op één van de drie whiskyreizen.

Klinkt allemaal leuk, zo’n whiskyreis, maar waarom moet juist één van deze reizen nou op je bucketlist komen? We geven je 6 redenen om mee te gaan.

1. Whisky

Punt.*

*Je zou hier kunnen stoppen met lezen, omdat dit natuurlijk al genoeg reden is om te gaan, maar we raden je aan toch even door te lezen.

2.  Sterke verhalen-materiaal

‘t Gaat wat ver om te stellen dat je je Willem Barentsz zult wanen, maar deze reis is niet voor niets ‘expeditie’ genoemd: je gaat op ontdekkingstocht! Je bezoekt – per schip – bekende én onbekende whiskystokerijen. Op twee van de reizen gaat er zelfs een echte whiskykenner mee. Trouwens, hoe veel mensen kunnen nou zeggen dat ze op whiskyexpeditie zijn geweest? Jij straks wel. En dat doet het, weten we uit ervaring, erg goed op verjaardagen.

3. Sfeer

De sfeer op een schip is heel bijzonder. Zodra je aan boord stapt is het een kwestie van onthaasten. Iedereen die meevaart heeft hetzelfde doel: een fantastische tijd beleven. Verder zijn alle maaltijden inclusief en worden die ook echt óp het schip gereserveerd. Je zou dus, technisch gezien, niet eens van boord hoeven. Nogal zonde, als je het ons vraagt, maar toch.

4. Water

Vanaf het water beleef je een bestemming op een hele andere manier. En da’s geen marketingpraatje. Een beetje zeilfanaat weet waar we ’t over hebben: ruige kusten, oneindige vergezichten en zonsondergangen zoals je die nog nooit gezien hebt. En zeebenen. Dat ook.

5. BOB

De Bewust Onbeschonken Bestuurder kan thuisgelaten worden, want sturen wordt voor je gedaan. Door de kapitein, welteverstaan. Aan land staan er bij onze Islay-reis zelfs busjes ter beschikking om je het eiland rond te rijden. Zodat jij kunt genieten van de omgeving, goed gezelschap en de allerlekkerste whisky’s.

6. Ultiem wandelen

Tijdens onze wandel- & whiskyreis op de Hebriden staat het programma nooit helemaal vast. En dat heeft zo zijn voordelen. Zo kan het voorkomen dat we een stukje om gaan varen omdat er walvissen, orka’s of papegaaiduikers zijn gespot. Of dat we aanleggen op plekken waar je zonder schip moeilijk kunt komen. Met recht ultiem wandelen dus.

Reisexpert

Er gaat wat mij betreft niets boven een dag skiën met ‘kaiserwetter’. Hoewel je me voor een roadtrip door Amerika/Canada ook wel wakker kunt maken. Verder mag ik graag een potje door de blubber rijden met m’n mountainbike en heb ik een kat, genaamd Piccolinie, vernoemd naar een klein, tamelijk smakeloos diepvriespizzaatje.

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

29 Jul 2019 - Schotland

Buiten Schot

Waarom Schotland van het massatoerisme verstoken blijft en w Lees verder

28 Dec 2016 - Schotland

Whisky ahoy!

Wat ooit begon als een wild idee in wijnhandel Yves Boode va Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.