Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Unieke whiskyexpeditie langs de Schotse eilanden

  • • Inclusief transfers
  • • Inclusief entree en proeverij 5 distilleerderijen
  • • Jubileumreis wijnkoperij yves boode 35 jaar
Duur 8 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 1.455

Georganiseerd in samenwerking met wijnkoperij Yves Boode

Toen we samen met Yves Boode aan de 1e whisky-expeditie begonnen, bestonden ze 25 jaar. Daar kunnen we in 2020 tien jaar bij optellen! En dat vieren we met alweer de 5e whisky-expeditie, waarbij we een bezoek brengen aan bekende en onbekende whiskystokerijen onderweg. Dit jaar staan een vijftal bijzondere distilleerderijen op het programma zoals bijvoorbeeld Loch Lomond en Bladnoch. Maar het is niet alleen whisky wat de klok slaat. Wandelmogelijkheden zijn er natuurlijk ook als de omstandigheden het toelaten. Zo wordt het weer een gevarieerde reis met een gemêleerd gezelschap aan boord van het inmiddels bekende zeilschip Atlantis.

Ben je op zoek naar een reis waar het wandelen nog meer centraal staat? Kijk dan hier bij de reis met vertrek 7 juni 2020; een prima mix van varen, wandelen en whisky!

 

Varen met de Atlantis
De barkentijn Atlantis is in 1905 op een werf in Hamburg gebouwd als lichtschip – een baken in de monding van de Elbe, op een plaats waar de bouw van een vuurtoren niet mogelijk is. Na 70 dienstjaren in de Buitenelbe kreeg zij een tweede leven als zeilschip. De Atlantis heeft 18 tweepersoons hutten. Alle hutten zijn voorzien van twee losse eenpersoonsbedden en een eigen douche en toilet, centrale verwarming en centraal aangestuurde airconditioning. De Atlantis heeft een ruime lounge waar ook de maaltijden geserveerd worden. Het heeft een ervaren bemanning en een bijzondere uitstraling. Zeilervaring is niet nodig. Meehelpen aan boord geschiedt alleen op vrijwillige basis. De  reis is echter geen specifieke zeilreis. Er wordt regelmatig op de motor gevaren, maar als weer en wind gunstig zijn worden de zeilen gehesen! De focus ligt, zoals u van ons gewend bent, op de natuur.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Glasgow, transfer naar de haven: Op de luchthaven van Glasgow staat de bus klaar die ons naar de Atlantis brengt. Na het inschepen maak je kennis met de bemanning. Daarna is het tijd voor een uitgebreid diner. Na nog even gezellig na geborreld te hebben wordt de kooi opgezocht. Afhankelijk van het weer vertrekken we al richting het noorden. Het is goed mogelijk dat we tijdens de reis toch van het reisschema af moeten wijken. Elke route is onder voorbehoud van wind, weer en stroming. We proberen zo dicht mogelijk bij het programma te blijven maar een flexibele instelling is zeker gewenst.
Dag 2 - Loch Lomond Distillery: Het is nog niet helemaal duidelijk waar we zullen aanmeren, wordt het Greenock of misschien Dumbarton? Waar dan ook, nadat we aangelegd hebben worden we opgehaald met een busje om de stokerij van Loch Lomond in Alexandria te bezoeken. In deze stokerij worden een aantal whiskymerken gestookt, de Loch Lomond, de Inchmurrin en de Inchmoan en ook single grain. Wist je dat Loch Lomond ook de favoriete whisky is van Captain Haddock uit het stripverhaal van Kuifje? We regelen hier een rondleiding door de stokerij en een proeverij. Vlakbij Loch Lomond aan de kust bij Dumbarton ligt het kasteel van Dumbarton. In overleg met de kapitein is er misschien nog gelegenheid hier een bezoek te brengen voordat we weer verder varen. 
Dag 3 - Isle of Arran: We leggen aan in het noorden bij Lochranza, waar de stokerij van Isle of Arran ligt. Het is een jeugdige distilleerderij met een lange geschiedenis. Volgens The Scotch Whisky Heritage Centre ligt de stokerij op een van de mooiste locaties van Schotland. Natuurlijk wordt deze bezocht en krijgen we hier een rondleiding en proeverij. Ook zoeken we gelegenheid om te wandelen.
Dag 4 - Varen en wandelen: We varen naar het zuiden met als doel Loch Ryan te bereiken. Als de tijd het toelaat is het leuk om hier een schitterende wandeling te maken. Het Loch Ryan Coastal Path start bij het Visit Scotland Information Centre vlakbij de haven van Stranraer en loopt helemaal langs de kust van Loch Ryan naar Cairnryan. Het pad loopt vervolgens af en eindigt bij de kerk van Glenapp. Deze populaire trip loopt via Dumfries & Galloway en Southern Ayrshire en is bijna 20 kilometer lang. We kunnen de wandeling natuurlijk ook in omgekeerde volgorde maken. Onderweg geniet je natuurlijk van schitterende uitzichten! Aan het einde is er een busservice terug naar het beginpunt.
  • Whiskyvaten, Schotland

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in
Afvaarten in 2020

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Maaltijden
Alle maaltijden aan boord zijn inbegrepen, evenals koffie, thee en water. De kok kookt internationaal georiënteerde gerechten. De bar heeft een ruime voorraad aan alcoholische dranken en frisdrank tegen zeer schappelijke prijzen.


Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• zeilcruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in 2-pers.hut op basis van volpension
• koffie en thee
• alle zodiacexcursies gedurende de expeditiecruise
• entrees + proeverijen in vijf verschillende distilleerderijen
• bustransfer naar en van twee distilleerderijen t.w. Loch Lomond en Bladnoch
• informatiepakket 
• transfers Glasgow - Troon en Oban - Glasgow in aansluiting op geselecteerde vluchten
• CO2 compensatie reis

niet inbegrepen: 
• retourvlucht Amsterdam-Glasgow en v.v.(indicatieprijs KLM € 180 p.p. zonder bagage, € 230 p.p incl. 1 koffer)
• ticketkosten € 25 per geboekt ticket
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• reserveringskosten € 25 per boeking
• reis- en annuleringsverzekering

transfers tussen luchthaven en het schip v.v.:
transfers worden aangeboden in aansluiting op de volgende vluchten:

31 mei: Amsterdam - Glasgow per KL1477, v. 15.35 - a. 16.05 uur 
07 juni: Glasgow - Amsterdam per KL1478, v. 16.55 - a. 19.30 (ontscheping is om 09.00 uur)

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe