Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

15 Juli 2019 - Argentinië

Fietsen in Buenos Aires: ‘¡sí, por favor!’

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Buenos Aires: ik heb een haat-liefde verhouding met de stad. Liefde omdat Buenos Aires bruist, leeft, bubbelt en je zonder dat je het zelf in de gaten hebt opslokt in haar eindeloze stroom van energie. Een beetje haat omdat ik er dikwijls nachten wakker heb gelegen vanwege de nachtvlucht er naartoe én omdat het meestal het einde van wederom een bijzondere Argentinië reis betekent. Gelukkig overheerst de liefde en in dit blog vertel ik je dan ook graag meer over één van de leukste dingen die je in Buenos Aires kunt doen: een fietstocht maken met een Nederlandse gids.  

Bezienswaardigheden tijdens de fietstocht
‘Fietsen in Buenos Aires?’ denk je wellicht en dat snap ik. Het is in eerste instantie misschien niet iets waar je meteen aan denkt als je je programma voor je rondreis samenstelt. Toch is fietsen dé manier om de hoogtepunten van Buenos Aires te ontdekken zonder gebruik te maken van taxi’s of het openbaar vervoer. De afstanden tussen de belangrijkste bezienswaardigheden in Buenos Aires zijn te groot om te voet af te leggen, maar fietsen is een prima alternatief.

De fietstours beginnen bij het centraal gelegen Plaza San Martín. Vanaf hier loop je naar het verhuurstation van Ontdek Buenos Aires, waar je een fiets overhandigd krijgt. Na een uitgebreide veiligheidsinstructie is het dan tijd om op pad te gaan. Jouw Nederlandstalige gids woont in Buenos Aires en kent de stad op zijn of haar duimpje.

De eerste stops worden gemaakt in het moderne Buenos Aires: Puerto Madero. Hier is het prettig fietsen en relatief rustig in vergelijking met andere delen van de stad. Hierna volgt een bezoek aan het kleurrijke La Boca, de thuishaven van de Boca Juniors en het meest kleurrijke deel van de stad. Hier hebben we tijd voor een koffiepauze in een lokaal café en ontsnappen we even aan de hectiek van La Boca.

De volgende bestemming is San Telmo: de bakermat van de tango. Hier fietsen we door smalle straatjes met keien, bezoeken we sfeervolle pleinen en passeren we tangotheaters, antiekwinkels en vele mooie restaurants en bars (tip: leuk om te onthouden voor ’s avonds!). De fietstour eindigt bij het grootste plein van Buenos Aires: Plaza de Mayo. Hier liepen de ‘dwaze moeders’ hun ronde en ook vind je hier het presidentieel paleis La Casa Rosada. Dit is waar de fietstocht ten einde komt en de fietsen weer worden ingeleverd.  

Handig om te weten
Handig om te weten is dat je een flesje water en fietshelm (indien gewenst) mee krijgt. De fietstour komt langs alle hoogtepunten van Buenos Aires, met uitzondering van La Recoleta en haar bijzondere begraafplaats. Deze is prima op eigen gelegenheid met de metro te bezoeken na de fietstocht.

Wat betreft veiligheid: de gids weet precies waar je wel en niet veilig kunt fietsen. Ik heb me tijdens de fietstocht geen moment onveilig of niet op mijn gemak gevoeld. Je doet er wel verstandig aan om je bagage vast te snoeren aan je stuur en je fiets niet onbeheerd achter te laten, net zoals in elke andere wereldstad.

Veel plezier in Buenos Aires!

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

08 Sep 2016 - Argentinië, Patagonië en Chili

Paklijst voor Argentinië en Chili (en een klein stukje Brazilië)

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover, dan stap i Lees verder

06 Jun 2019 - Argentinië en Chili

De mooiste nationale parken van het Merengebied

Het Chileense en Argentijnse Merengebied is een aaneenschake Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.