Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

28 Juni 2018 - Nieuw-Zeeland

De mooiste Great Walks van Nieuw-Zeeland

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Nieuw-Zeeland is een wandelland pur sang en voor de actievelingen onder ons is het een prima plek om eens een meerdaagse trektocht uit te proberen. In Nieuw-Zeeland vind je meer dan 1.000 berghutten, maar om het wandelen voor iedereen toegankelijk te maken, heeft Department of Conservation (DOC) een aantal 'Great Walks' gemaakt. Dit zijn meerdaagse trektochten die niet al te zwaar zijn en waarbij je overnacht in comfortabele (berg)hutten. Aan de paden worden strenge eisen gesteld en voor alle wandelingen geldt dat je de overnachtingen (en eventueel transport van/naar de track) ruim van tevoren dient te reserveren in verband met beperkte beschikbaarheid. Voor alle Great Walks geldt dat je zelf eten, drinken, potten en pannen en een slaapzak op je rug mee draagt, evenals schone kleding voor onderweg. Matrassen en kookstellen zijn in de hutten aanwezig en drinkwater is voldoende beschikbaar. In deze blog zet ik mijn vijf favoriete Great Walks in Nieuw-Zeeland voor je op een rijtje.

1. Routeburn Track
In meerdere lijsten met 'mooiste wandelingen ter wereld' wordt de Routeburn Track genoemd. Deze wandeling van drie dagen voert je door de oerbossen van Mount Aspiring National Park over alpien terrein naar de uitgestrekte landschappen van Fiordland National Park. De wandelafstanden zijn kort waardoor deze wandeling een mooie tocht voor beginners is. Wel is het zo dat deze tocht samen met de Milford Track tot de twee populairste van Nieuw-Zeeland behoort en dus bijna altijd volgeboekt is. Ruim van tevoren boeken is voor de Routeburn Track dus noodzakelijk.

2. Abel Tasman Coastal Track
Een andere tocht die goed te doen is voor beginnende wandelaars is de Abel Tasman Coastal Track, gelegen in het Abel Tasman National Park in het noorden van het Zuidereiland. Omdat je veelal langs de kust loopt, zijn er nauwelijks hoogteverschillen. Onderweg kun je regelmatig je voeten in het zand steken en pauze houden op één van de vele goudgele stranden. Voor deze wandeltocht geldt dat je van tevoren goed de getijden dient te checken, het pad voert je door diverse plekken die tijdens vloed niet door te steken zijn.

Tongariro Northern Circuit
Wie de beroemde Tongariro Crossing wilt uitbreiden, kan dit doen middels de Tongariro Northern Circuit, een wandeltocht van vier dagen door Tongariro National Park. Deze tocht voert je door de eenzame, onherbergzame landschappen rondom Mount Ngauhurhoe en Mount Ruapehu en biedt je de mogelijkheid de grote drukte van de Tongariro Crossing te ontlopen doordat je 's ochtends al voor de bussen met dagwandelaars aankomen al kunt beginnen. Er zijn wel enkele steile passages op deze tocht, waardoor hij minder geschikt is voor beginners.

4. Kepler Track
Een prima alternatief voor de Routeburn Track is de vierdaagse Kepler Track, gelegen in de gelijknamige Kepler Mountains. Deze liggen in de buurt van Te Anau in Fiordland National Park. Dag één en twee voeren je over de toppen van de bergen, dag drie en vier breng je door in de oerbossen van dit gebied, tussen de baardmossen en vuurvliegjes. Vanwege de grote hoogteverschillen is het geen tocht voor watjes, maar de uitzichten vanaf de bergtoppen zijn werkelijk adembenemend en de moeite van het klimmen naar grote hoogte meer dan waard.

Rakiura Track
Wie graag wil lopen op Stewart Island, kan dat doen op de Rakiura Track. Deze nog relatief onbekende Great Walk maakt een rondje van drie dagen over Stewart Island. Hier komen mensen met een missie: een missie op zoek naar de kiwi. Afhankelijk van het seizoen is er een ranger in de hut aanwezig, die je 's avonds mee kan nemen op zoek naar kiwi's. Ontzettend leuk en bijzonder! De paden zijn vaak modderig maar nooit moeilijk, een prima mogelijkheid dus voor beginnende wandelaars.

Dit waren mijn vijf favoriete Great Walks in Nieuw-Zeeland. Eigenlijk had ik de Milford Track nog willen toevoegen, maar deze heb ik helaas nog nooit gelopen omdat ie altijd volgeboekt is. Een goede reden om ooit voor een vierde keer naar Nieuw-Zeeland af te reizen wat mij betreft!

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

09 Jun 2016 - Nieuw-Zeeland

De mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland

Aotearoa.The land of the long white cloud. Nieuw-Zeeland. Of Lees verder

19 Jan 2018 - Nieuw-Zeeland

Vulkanen en rotte eieren op de Tongariro Alpine Crossing in Nieuw-Zeeland

Het is 04.30u als mijn wekker gaat. Voor het eerst sinds ik Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.