Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Van Coromandel tot Milford Sound

 • • Fietstour Otago Rail Trail
 • • Wijntrail en jan-van-genten bij Napier
 • • 2 dagen wandelen op Queen Charlotte Track
 • • Wandelen in Tongariro en Mount Cook N.P.
Duur 26 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) Op aanvraag

Bijzondere reis met activiteiten voor jong en oud

Dit is een prachtige reis voor de echte natuurliefhebber. Hoogtepunten zoals de idyllische stranden van de Coromandel, de wijngaarden en jan-van-genten bij Napier en een boottocht door de Milford Sound worden afgewisseld met leuke wandelingen en bijzondere overnachtingen. Op een relaxte manier loop je een deel van de Queen Charlotte Track, van lodge naar lodge, terwijl je bagage per watertaxi wordt vervoerd. Daarnaast fiets je twee dagen door het licht glooiende landschap van de Otago, waarbij je de oorspronkelijke Rail Trail volgt.

Deze reis neemt je mee naar bekende hoogtepunten, maar ook naar nog ongerepte gebieden. De Coromandel leent zich behalve voor wandelingen ook goed voor een rustige kajaktocht naar Cathedral Cove. De Tongariro Alpine Crossing aan de Volcanic Loop Highway is een spectaculaire dagwandeling rond de top van Mount Tongariro en mag niet ontbreken in je reis. Naast Art Deco en de grootste op land gevestigde kolonie jan-van-genten ter wereld is Napier het beginpunt van de 'Classic New Zealand Wine Trail' en daardoor een populaire plek om een wijntour per fiets te maken. Per watertaxi kom je aan bij de lodge in de Marlborough Sounds, waarna je de volgende dag een makkelijk deel van de Queen Charlotte Track wandelt. Uniek is de 2-daagse fietstocht over de Otago Rail Trail. Deze reis vol leuke activiteiten en wandelmogelijkheden is geschikt voor iedereen!

Lees meer over deze reis

Dagprogramma

Dag 1 - Auckland: Vandaag komt je aan in de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Je kunt vandaag nog het centrum gaan bekijken en wandelen door Queen Street (de belangrijkste winkelstraat van Auckland), de studentenbuurt rond Highstreet of de levendige haven. Die haven ligt vol met grote en kleine zeilboten, die de bijnaam van de stad “City of Sails” eer aandoen. In deze stad mag een boottocht op de Pride of Auckland dan ook eigenlijk niet ontbreken. Of zeil actief mee op een oud racejacht! Excursietip:* All Blacks Experience (vanaf mid 2020)
Dag 2 - Van Auckland, City of Sails naar Coromandel: Via de Pacific Coast Highway rij je naar het schiereiland Coromandel. Dit is een geliefde vakantiebestemming bij de inwoners van Auckland vanwege het heerlijke subtropische klimaat en de prachtige natuur. De Coromandel heeft prachtige klifkusten, stille baaien en diverse zandstranden. Daarnaast is het een perfect wandelgebied. Breng zeker een bezoek aan het typische Hotwater Beach, waar je bij laag water je eigen ‘warmwaterbad’ op het strand kunt graven.
Dag 3 - Bezoek Hotwater Beach en Cathedrale Cove in de Coromandel: Vandaag is een goede dag om de wandelschoenen aan te trekken of rond te rijden over het heuvelachtige schiereiland. Er zijn twaalf tracks, die in wandeltijd variëren van twintig minuten tot drie uur. Op het noordelijkste puntje van het schiereiland vind je een ongerepte schoonheid bij het plaatsje Port Jackson en Fletcher Bay. Deze baai aan het einde van de weg is ook het beginpunt van de Coromandel Walkway, een wandeling van 3 uur naar Stony Bay.
Dag 4 - Coromandel naar Rotorua: De route vandaag voert langs allerlei bezienswaardigheden, van de kiwiplantages in de Bay of Plenty tot de warmwaterbronnen rond Rotorua. Je eindpunt is Rotorua in het geothermisch actieve deel van het Noordereiland. Stoom en zwavelgeur maken je duidelijk dat je de stad bereikt. Bezoek zeker een van de parken ten zuiden van Rotorua, bijvoorbeeld Wai-O-Tapu en Waimangu. Excursietip:* Mitai Maori Village* Maori home hosted dinner
 • Milford Sound, zuidereiland, Nieuw-Zeeland
 • Otago Rail Trail
 • Emerald Lakes, Tongariro National Park, Nieuw-Zeeland
 • Tongariro National Park

Optionele excursies

De volgende excursies passen prima in je reisprogramma en zijn optioneel bij te boeken.

 • Milford Sound cruise & wandelingen vanuit Te Anau

  9 uren vanaf € 155

 • Milford Sound cruise vanuit Milford

  2 uren vanaf € 85

 • Canopytour vanuit Rotorua

  3 uren vanaf € 115

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.