Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

27 Aug 2020 - Lapland

Stacaravan

Terug
Portret Jesse ten Hoor
Jesse ten Hoor

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Zo. Zitten we weer. Nu in onze ‘eigen’ stacaravan. Te mijmeren. Over wat could have been.

Tenminste, in mijn geval dan. Als geboren piekeraar kan ik het niet laten toch stiekem even terug te denken aan waar ik óók had kunnen zitten. Canada, bijvoorbeeld. Met zo’n geinig berenfluitje om je nek. Of Nieuw-Zeeland, op de één of andere ruige trail. Maar goed, ik zit dus in een stacaravan. Pardon, mobilhome.

Ik ben maar gewoon eerlijk: ik heb het niet zo op mobilhomes. Tuurlijk, het appelleert een beetje aan de welbekende 'Hollandse gezelligheid'. Maar daar is alles ook wel mee gezegd. Want van die papieren wandjes en Dixi-toilet-achtige proporties word ik bepaald niet vrolijk. En dan dat obligate parasolletje. Nee, ik kan me exotischere accommodaties bedenken. Helaas voor mij dacht m'n wederhelft daar totáál anders over: “Hebben we lekker alles bij de hand: zwembad, strand. Ideaal!”

Ik begon uiteraard direct om dit tamelijk ridicule idee uit haar hoofd te praten. Ik? In een stacaravan? Waar zie je me voor aan. Krap tien minuten later gaf ik me gewonnen en moest ik concluderen dat ik over weinig tot geen ruggengraat beschik. Of gewoon heel ontvankelijk ben voor de beargumentatie van mijn partner. ’t Is maar net hoe je het bekijkt. Hoe het ook zij, ik besloot de telefoon te pakken:  

“Hallo mevrouw Van ‘t Vakantiepark. Ik wil graag een stacaravan huren.”
“Dat kan!”
“Ah, mooi. Nou, doe mij d’r maar eentje. Voor een weekje graag.”
“Gaan we regelen meneer. We sturen u alvast de betaallink van 1100 euro.”
“Poeh, da’s een flinke sloot geld. Maar vooruit, doe maar!”
“Prima. En wanneer wenst u de rest van het bedrag te betalen?”
“Uhm. Rest?”
“Die 1100 euro is een aanbetaling, meneer.”
“Juist ja. Ik kijk toch even op zolder of ik die De Waard-tent nog kan vinden.”

Ik wilde bijna de oeroude grap maken dat ik het ding niet wilde kópen, maar hield me in. En zocht verder. Maar verder kijken had natuurlijk weinig nut. Werkelijk álles was schreeuwend duur. Van die muffe hut in Drenthe tot die caravan-met-tuinkabouters: het zat allemaal vol of had een weekprijs van een modaal maandsalaris.

En toen had ik het. Een Eureka-moment, zo u wilt. Lapland! Totaal afgelegen, minder dan drie inwoners per vierkante kilometer: beter dan dit wordt het niet. Klein detail: het duurde nog even voor het winter was. En zo kon het dat we uiteindelijk tóch in een stacaravan belandden. Op een kilometer of wat van de zee. Met Lapland in het achterhoofd. Eigenlijk best lekker. En die Noordzee? Die deed bijna denken aan de Stille Oceaan bij Vancouver Island. Bijna.

Reisexpert

Er gaat wat mij betreft niets boven een dag skiën met ‘kaiserwetter’. Hoewel je me voor een roadtrip door Amerika/Canada ook wel wakker kunt maken. Verder mag ik graag een potje door de blubber rijden met m’n mountainbike en heb ik een kat, genaamd Piccolinie, vernoemd naar een klein, tamelijk smakeloos diepvriespizzaatje.

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

12 Mei 2020 - Lapland

Alles wat je moet weten over een huskysafari in Lapland

Oké, bij het woord safari denk ik toch echt aan Afrik Lees verder

07 Nov 2018 - Lapland

Vier kerst of Oud & Nieuw in winters Lapland!

Beleef dit jaar een extra bijzondere Kerst of Oud & Nieu Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.