Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

15 Juli 2020 - Lapland

5 redenen om deze winter naar Lapland te gaan

Terug
Portret Jesse ten Hoor
Jesse ten Hoor

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Hij staat bij veel mensen op hun bucketlist: een echte winterreis. Je weet wel, je neus aanraken en niks voelen. Zo’n winter. Maar ook: kraakheldere nachten met Noorderlicht en huskyslede-tochten. Wij geven je vijf redenen om naar Lapland te gaan.

1. Écht winterweer

In Lapland kennen ze nog echte winters. En dan bedoelen we dus niet zo’n typisch Nederlandse winter met van die net-niet-sneeuw. In Lapland malen ze niet om een metertje meer of minder en ligt er tot ver in april meer dan genoeg. Ook qua wintertemperaturen zit je goed. Als je van kou houdt, tenminste. Want met een thermometer die overdag soms niet boven de -20 komt, ben je ineens héél erg blij met je thermokleding. En oh ja, aan loze weeralarmen doen ze al helemaal niet. Gewoon spijkerbanden onder je auto en gáán.

2.  Natuur, natuur en nog eens natuur

Back to nature, noemen ze het ook wel. En dat moeder natuur hier op z’n mooist is, is wel duidelijk. Denk je maar eens in: meren die zó bevroren zijn dat je er met een auto overheen kunt rijden, dennenbomen die bijna bezwijken onder de sneeuw en als je even stopt niets anders horen dan je eigen adem. Natuur op z’n best.

3.  Oer-Laplandse gezelligheid

In Lapland heb je vaak de mogelijkheid om een huisje met open haard of sauna te boeken. Buiten het feit dat dat heel praktisch is (zie punt 1), is het ook heel gezellig. Terwijl mensen buiten met de ijspegels aan hun neus lopen, gooi jij een blokje hout op het vuur en kruip je nog wat dieper onder je fleece-deken. Al dan niet met een lekker glaasje wijn. Op en top ontspannen dus.

4.  Winterse excursies

Voor veel mensen dé reden om af te reizen naar het hoge noorden: een husky-safari of sneeuwscootertocht in Lapland. Tijdens die eerste ben je helemaal één met de natuur en geniet je volop van de enthousiaste honden. Een sneeuwscootertocht is nog wat uitdagender en bijvoorbeeld ook heel leuk om met wat oudere kinderen te doen.

5.  Kans op Noorderlicht

Ongetwijfeld één van de hoogtepunten van je reis: het zien van het noorderlicht. Of in ieder geval de kans daarop. Want we zeggen het er voor de zekerheid maar bij: we kunnen niets garanderen. Toch is de kans – zeker als je wat langer gaat – best groot. Collega’s noemen het vaak de ‘kers op de taart’ – en da’s precies hoe je het moet zien. Ga er niet vanuit dat je het sowieso ziet, dan is de verrassing des te groter.

Reisexpert

Er gaat wat mij betreft niets boven een dag skiën met ‘kaiserwetter’. Hoewel je me voor een roadtrip door Amerika/Canada ook wel wakker kunt maken. Verder mag ik graag een potje door de blubber rijden met m’n mountainbike en heb ik een kat, genaamd Piccolinie, vernoemd naar een klein, tamelijk smakeloos diepvriespizzaatje.

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

12 Mei 2020 - Lapland

Alles wat je moet weten over een huskysafari in Lapland

Bij het woord safari denk je al snel aan Afrika. Maar ook bi Lees verder

18 Jan 2017 - Lapland

Lapland: Wakker worden in een sprookje

Langzaam word ik wakker en ik voel me een beetje gedesori&eu Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.