Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

26 Juni 2020 - IJsland

Binnenkort naar IJsland? Dit moet je weten

Terug
Portret Jesse ten Hoor
Jesse ten Hoor

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Het is zo’n beetje de meest avontuurlijke bestemming op drie uur vliegen die er is: IJsland. En nu al helemaal, want met slechts een handjevol landen dat onlangs code geel kreeg, heeft IJsland als vakantiebestemming concurrentie van landen als België, Bulgarije en Luxemburg. Niet echt exotisch, zullen we maar zeggen. En een papegaaiduiker ga je er niet tegenkomen. Laat staan van die spectaculaire kliffen. Kortom: voor die weidse natuur moet je dus echt in IJsland zijn. Maar hoe gaat dat nou in z’n werk? Komt er een enorme papierwinkel bij kijken? Of is dat zo gepiept? En hoe zit het met die coronatest? We leggen het je uit aan de hand van drie vragen.

Moet ik voordat ik op reis ga nog iets regelen?

Ja. Voor vertrek krijg je van ons een link naar een registratieformulier. Dat moet je invullen. En sla wat mondkapjes in, want die heb je nodig in het vliegtuig. Dat is alles.

Duidelijk. En dat vliegen? Hoe gaat dat in z’n werk?

Zoals je misschien wel op onze social media kanalen hebt gezien, zijn Kim en Saskia nu op IJsland om de proef op de som te nemen. Kim: “Er is geen on board service, maar je krijgt bij binnenkomst een flesje water. Gedurende de hele vlucht houd je je mondkapje op. Als je wat wil eten of drinken mag je hem even af doen. Handbagage (alleen tassen) check je zoveel als mogelijk in bij de balie. In het vliegtuig gaat het onder de stoel voor je, om gerommel in de bagagevakken te voorkomen. Je kunt uiteraard gebruik maken van het toilet maar moet rijvorming bij de toiletten voorkomen. Bij het uitstappen wordt er door de stewardessen aangegeven welke rijen er mogen uitstappen. Zodat niet iedereen te dicht op elkaar in de gang staat.”

Zolang je dus zo veel mogelijk afstand bewaart ten opzichte van andere reizigers gaat het vliegen zelf eigenlijk niet gek veel anders. Behalve dan dat je een mondkapje op moet. Een vreemde gewaarwording, zo’n eerste keer. Maar het went al snel. En oh ja, voor de precieze regels aan boord verwijzen we je graag naar de FAQ van Icelandair.

Ok. Dan ben ik op IJsland. Gaaf! En dan?

Bij aankomst op de luchthaven word je direct getest. Met een wattenstaafje nemen ze materiaal af uit je keel en neus. Geen pretje, om eerlijk te zijn, maar ook wel weer zo voorbij. Daarna kun je meteen met je huurauto op pad. Een paar uur na je test krijg je een berichtje op je telefoon met daarin de uitslag. Is je test negatief – je hebt dus geen corona, en daar gaan we natuurlijk van uit – dan kan je reis officieel beginnen en ga je genieten van de allermooiste natuur die je je voor kunt stellen. Van bezienswaardigheden die nu rustiger zijn dan ooit. Van vogels spotten op Snaefellsness. Of heerlijk badderen in zo’n typisch IJslandse hotpot. (Nee, geen hotspot. Ook geen hutspot, maar hotpot: de IJslandse variant van de jacuzzi. Maar dan met een mooi uitzicht.)

Ook binnenkort naar IJsland? Of juist in de winter? Al onze reizen vind je hier.

Reisexpert

Er gaat wat mij betreft niets boven een dag skiën met ‘kaiserwetter’. Hoewel je me voor een roadtrip door Amerika/Canada ook wel wakker kunt maken. Verder mag ik graag een potje door de blubber rijden met m’n mountainbike en heb ik een kat, genaamd Piccolinie, vernoemd naar een klein, tamelijk smakeloos diepvriespizzaatje.

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

01 Dec 2016 - IJsland

5 redenen om met Askja op reis naar IJsland te gaan

Allereerst ben ik van mening dat iedereen sowieso naar IJsla Lees verder

09 Apr 2020 - IJsland

4 dagen naar IJsland

We krijgen vaak de vraag bij Askja Reizen of het mogelijk is Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.