Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

01 December 2016 - IJsland

5 redenen om met Askja op reis naar IJsland te gaan

Terug
Portret Antoinette Bakker
Antoinette Bakker

Weet veel over: IJsland, Groenland en de Faeröer eilanden

Allereerst ben ik van mening dat iedereen sowieso naar IJsland toe moet! Het is fantastisch, onbegrijpelijk en waanzinnig mooi. Denk aan noorderlicht, denk aan kokende modderpotten, denk aan een ijsgrot en denk aan dobberen in warm water terwijl je haar er bijna af waait. Nu wil ik deze keer eens niet de IJsland reizen promoten, maar je overtuigen om met Askja Reizen naar IJsland te gaan. Ik ben trots op ons bedrijf en op iedereen die er werkt. Laat je IJsland reis dus zeker door een van onze IJsland experts samenstellen, en wel om de volgende redenen.

1. 100 jaar ervaring
Als je alle jaren optelt die de IJsland experts bij Askja werken, dan kom je bijna aan 100. Stel je voor: een dynamische groep van mensen die allemaal gek zijn van IJsland en dag in dag uit alle weetjes, tips en praktische informatie met elkaar delen. Wat een bron van kennis hebben we in huis! We gaan ook allemaal op studiereis naar IJsland om accommodaties te bekijken en er zelf rond te reizen. Bovendien zijn er heel wat collega´s die zelfs hun eigen vakantie ook nog in IJsland doorbrengen. Ik ben daar het meest extreem in met 23 jaar aan het werk bij Askja Reizen en meer dan 50 bezoeken aan IJsland op de teller. De volgende trip staat al weer gepland, genoeg heb ik er zeker niet van.  

Ik heb dus maar een klein beetje overdreven met die gezamenlijke 100 jaar.

2. Het beroemde informatiepakket
Bovengenoemde kennis en informatie plus alle ervaring van onze lokale agent (zie punt 5) hebben we samengebracht in het zogenaamde informatiepakket. Wie bij ons een reis naar IJsland boekt, krijgt ruim voor vertrek een mooie map met wat folders, vaak ook een wegenkaart en een persoonlijk boekwerk met de route en praktische reisinformatie. Alles natuurlijk in het Nederlands. Naast alle must sees staan er ook tips voor aparte bezoekjes aan minder bekende plekken. Zelf heb ik enige jaren geleden een bezoek aan een boerderij toegevoegd, waar ze werkelijk overheerlijke Skyr-bonbons maken.  Ja, als je een IJsland reis boekt wordt dit geheim verder ontrafeld. Diverse boerderijen met eigengemaakt ijs bevelen we ook aan en waar je de lekkerste hamburgers kunt vinden. Soms gaat het trouwens ook niet over eten…

3. Groepsreizen met eigen reisleiders
Beslist nog iets om trots op te zijn, zijn onze groepsreizen naar IJsland. Al bijna 30 jaar organiseert Askja Reizen eigen groepsreizen. De programma’s en routes zitten uitgekiend in elkaar. Je reist per bus met chauffeur én er gaat een reisleider mee. Heel wat personeel tot je dienst dus. Daardoor kun je in minder tijd meer zien dan wanneer je zelf op pad gaat. De bus zet je ergens af en aan het einde van de wandeling wordt je elders weer opgepikt. Onze reisleiders zijn ook al jaren voor Askja Reizen aan het werk. Het zijn enthousiastelingen, die naast hun baan uit liefde voor IJsland en vanwege de passie om deze liefde en al hun kennis te delen, elk jaar een reis begeleiden. Alle reisleiders zijn Nederlands en dat is dus ook de voertaal in de groep. De groepen zijn klein om optimaal van het mooie IJsland te genieten. Voor ik bij Askja werkte ben ik zelf mee geweest als deelnemer op één van de fantastische reizen. Later heb ik ook reizen begeleid, dus kan ik het uit eigen ervaring van harte aanbevelen.

4. Canada, Alaska of de V.S.
Stel, je gaat niet naar IJsland, maar bent eigenlijk van plan om naar Canada, Alaska of de USA te reizen? Maakt niet uit. Ook naar die bestemmingen bieden we prachtige reizen aan. Wist je dat het goed te combineren is met IJsland? Als je de vlucht met Icelandair via Askja Reizen boekt mag je een stopover in IJsland maken van maar liefst 10 dagen. Dan verwijs ik naar punt 1: je kunt nooit lang genoeg naar IJsland toe. Ik en mijn collega´s stellen de ideale reis voor je samen. Je kan zelfs op de heen- én terugweg een stopover maken. In dat geval is het misschien toch te overwegen IJsland als hoofdbestemming te nemen.

5. GoNorth
Dat is de naam van onze eigen agent in IJsland. Alweer acht jaar geleden heeft Askja Reizen een kantoor in IJsland geopend, met de naam GoNorth. Het kantoor ligt in het dorp Hafnarfjördur, tegen Reykjavík aan. Daar worden de accommodaties geboekt en houdt men een oogje in het zeil van de Askja klanten. Is er een storm voorspeld - een echte IJslandse storm, waarbij je alleen maar binnen kan blijven – dan neemt een medewerker contact op en adviseert wat te doen. Zo nodig wordt je accommodatie omgeboekt, om maar een voorbeeld te noemen. Als er vragen of onverhoopt problemen zijn, dan neem je contact op met GoNorth. Unnur, Einar, Thórdur, Anna Heida en Carola zijn enkele van de collega´s die ter plaatse voor je klaar staan. Naast IJslands spreken ze goed Engels. Fijn om te weten dat je ergens op terug kunt vallen.

Dus op naar IJsland! We hopen je snel aan de telefoon te krijgen!

Reisexpert

Andere landen, gewoonten en landschappen vind ik mateloos boeiend. Een geluksvogel ben ik, dat ik al zoveel heb gereisd. Dan werk ik ook nog bij Askja Reizen, waardoor ik het hele jaar met reizen bezig ben. Ik vind het heerlijk om te regelen, organiseren en te zorgen dat alles voor iedereen duidelijk is. Kortom, ben ik aan het werk, dan ben ik vrolijk.

Weet veel over: IJsland, Groenland en de Faeröer eilanden

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

21 Jan 2016 - IJsland

5 Onbekende must do’s in Zuid-IJsland

Er is mij gevraagd of ik voor ons nieuwe blog iets wil schri Lees verder

21 Apr 2016 - IJsland en IJsland winterreizen

Op zoek naar het Noorderlicht in IJsland

In maart 2016 reisde ik met een internationale groep door he Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.