Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

09 April 2020 - IJsland

4 dagen naar IJsland

Terug
Portret Flora van Ralen-Joosten
Flora van Ralen-Joosten

Weet veel over: IJsland, Groenland, Finland, Faeröer

We krijgen vaak de vraag bij Askja Reizen of het mogelijk is om een korte trip naar IJsland te maken. Een romantisch lang weekend IJsland of een midweek IJsland met vrienden op pad. Dit kan zeker! Zelfs in een paar dagen, bijvoorbeeld 4 dagen IJsland, kan je prachtige plekken bezoeken. Al binnen drie uur vliegt Icelandair naar IJsland vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Maar wat kan je allemaal zien in zo’n korte tijd? Ik vertel je over enkele plekken in het zuidwesten van IJsland waar je in no-time bent. Vind je het lastig om te kiezen? Wij zijn expert in maatwerk voor je rondreis IJsland, dus bel ons gerust en wij kunnen die vier dagen voor je op maat maken.

Reykjanes

De luchthaven ligt op het schiereiland Reykjanes. Veel mensen gaan in één rechte lijn naar Reykjavík en slaan dit deel over. Zonde! Wat een fantastische plekken kan je hier bezoeken. Je rijdt door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust op. Eén van mijn favoriete plekken, waar ook nog eens weinig mensen komen, is Brimketill. Je moet wel oppassen dat je geen nat pak haalt bij deze plek aan de kust. De golven slaan hier metershoog tegen de rotsen op.
Op dit schiereiland liggen ook de warme bronnen en solfatarenvelden van Krysuvík. De aarde leeft hier echt met borrelende modderpoelen en sissende zwavelbronnen.

Reykjavik

In de toeristische binnenstad vind je voornamelijk restaurants en (souvenir-) winkels. Ga eens op zoek naar de bijzondere plekken. Zoals een gezellig koffietentje in een woonwijk vlakbij het centrum, het fantastische uitzicht over de stad, haven en de kust bij Þúfa of de vuurtoren Seltjarnarnes. Hier komen de locals ook graag als er ’s avonds kans is op noorderlicht. Overdag is dit ook zeker een fantastische plek om te bezoeken, omdat er veel vogels nestelen.

Gouden Cirkel

Het meest toeristische gebied van IJsland is de gouden cirkel. Iedereen wil natuurlijk die beroemde geiser zien spuiten en de prachtige waterval Gullfoss bekijken. Maar er zijn ook onbekendere plekken, zoals in de omgeving van Fludir. Hier is een mooie kloof waar je kunt wandelen en vind je ‘the secret lagoon’. Een mooi alternatief voor de Blue Lagoon die tegenwoordig wel erg prijzig is.

Snaefellsnes en Reykholtsdal

Je kunt zelfs een deel van het westen mee pakken als je maar een paar dagen op IJsland bent. Rij vanuit Reykjavík noordwaarts en je komt in de omgeving van het stadje Borgarnes. Hier kan je linksaf slaan richting het schiereiland Snaefellsnes en rechtsaf naar het Reykholtsdal. In dit dal vind je de bijzondere watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Het water is hier super helder en heeft een mooie blauwe kleur. Op het schiereiland Snaefellsnes zijn veel bijzondere plekken. Wie wil er nou niet een warm bad midden in de natuur hebben? Je rijdt hier langs de ruige kust met vogelrotsen, kleine kerkjes, vissersdorpen en misschien zie je zelfs wel een zeehond!

Waar slapen?

Als je maar vier dagen naar IJsland gaat dan raad ik aan om niet te ver het land in te trekken. Er zijn veel comfortabele hotels in Reykjavík. Van middenklasse tot zeer luxe. Een fijn hotel in de stad, waar je ook je auto kan parkeren is bijvoorbeeld hotel Klettur. Je bent dichtbij de populaire Hlemmur Foodhall en staat zo midden in het centrum. Je kunt er ook voor kiezen om een gezellig huisje buiten de stad te hebben. Ik vind dat altijd erg fijn om een eigen plek te hebben met het liefst een warm bad er bij. Na een lange dag op pad kan je hier heerlijk ontspannen. Voor de laatste nacht raad ik aan op het schiereiland Reykjanes te verblijven, bijvoorbeeld in het dorp Keflavík. De terugvlucht met Icelandair is vaak vroeg.

Vier dagen naar IJsland is natuurlijk fantastisch. Je bent helemaal weg van alle drukte en kan helemaal ontspannen. Toch raad ik aan om langer te gaan. IJsland is zo mooi! Je kan je wel dagen of weken vermaken. Ga bijvoorbeeld roadtrippen door de Oostfjorden of ga naar de Westfjorden. Ook dit kunnen we op maat voor je maken. Kortom, hoe lang je ook gaat: een rondreis IJsland moet je sowieso een keer doen!

IJsland heeft mijn hart gestolen. Ik ben gek op ongerepte ruige natuur, zwemmen in een warme bron en ik geniet van het lekkere eten zoals Skyr en verse vis!

Weet veel over: IJsland, Groenland, Finland, Faeröer

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

21 Okt 2016 - IJsland winterreizen

Noorderlicht IJsland: hoe, wat en waar!

Het noorderlicht is ongekend populair en dat merken we goed Lees verder

20 Maa 2019 - IJsland

De 10 meest gestelde vragen over IJsland

Iedere dag staan onze reisexperts klaar om de perfecte reis Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.